Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Sladkosti máme všetci radi, niekto menej, niekto viac a niekto ešte viac. Zároveň si však čoraz viac ľudí začína uvedomovať, že nášmu telu neprospievajú ani zvonka, ani zvnútra. Preto vám autori v tejto knihe ponúkajú recepty, ktoré zaručene uspokoja vašu chuť na sladké a zároveň nezaťažujú váš organizmus ...
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, ...
Obľúbená mačička Pusheen vás pozýva na zábavné maškrtenie! Upečte si s našou rozkošnou mačičkou jednorožcove mesačné koláčiky, slzičkový dezert morskej víly či hrkálkové sušienky. Pre milovníkov slaného má Pusheen pripravené minisendviče, pizzu aj chutný chlebík, a všetky sa na našu obľúbenú mačičku ...
Najnovšia, v poradí už dvadsiata kniha z najobľúbenejšej edície kuchárskych kníh na Slovensku – Recepty zo života – je venovaná milovníkom cestovín. Už tradične je zostavená z receptov, ktoré čitatelia a čitateľky poslali do týždenníka Život. Šesť prehľadných kapitol sa venuje cestovinám na najrôznejšie ...
Aj vy patríte k milovníkom jednoduchého varenia? Potom najmä pre vás prichádza v poradí už 21. kniha receptov čitateľov časopisu Život. Autentické čitateľské recepty sú opäť rozdelené do prehľadných kapitol, v ktorých si na svoje prídu napríklad milovníci hydiny, rýb či výdatných polievok. Nezabudli ...
Po úspechu prvej kuchárskej knihy Nebíčko v papuľke šéfkuchár a svetobežník Jaroslav Žídek ponúka knižného sprievodcu aj druhou dvadsiatkou epizód rovnomenného televízneho seriálu. Cestuje v ňom po ďalších kútoch Slovenska, ktoré sa rodákovi z Prahy stalo domovom, zoznamuje sa s novými ľuďmi, spoznáva ...
Táto fascinujúca kniha s vyše sto lákavými receptmi odkrýva podstatu talianskeho jedla tak, ako ho pripravujú skutoční Taliani. Prináša aj nezvyčajné kombinácie klasických jedál a ingrediencií a zoznamuje nás s vplyvmi a so zvykmi, ktoré sa stali súčasťou dnešného Talianska. Je nevyhnutnou príručkou ...
Gumové autokoberce Rezaw-Plast presne kopírujú tvar podlahy auta, vysoký okrajový lem 28mm proti vyliatiu tekutín a vysypaniu nečistôt. Kompletná sada. vyvýšený okraj presné rozmery protišmykový povrch Presné rozmeryAutokoberce sú vyrobené presne podľa tvaru podlahových plôch konkrétneho typu vozidla. ...
Varíte radi, ale chýbajú vám nápady? Alebo chcete prekvapiť návštevu niečím jedinečným? Pripravili sme pre vás exkluzívny výber z edície Recepty zo života, kde nájdete množstvo osvedčených, ale i nových receptov na bežný deň aj mimoriadne príležitosti. Rýchle šaláty, sýte polievky, klasické i netradičné ...
Prvá časť učebnice obsahuje tieto kapitoly: História pohostinstva, Zásady hygieny a bezpečnosť pri práci, Inventár, Prípravné práce na pracovisku, Základné spoločenské pravidlá, Osobnosť pracovníka obsluhy, Pravidlá a technika obsluhy, Evidencia vydaných jedál a nápojov, Práce po skončení prevádzky, ...
Milovníci tradičného varenia pozor! Je tu najnovšia kniha zo série Recepty zo života. Tentoraz je zameraná na to, čo pozná a má rada každá gazdiná či kuchár – na mamičkinu kuchyňu. Nájsť v nej môžete okrem tradičných a rokmi overených receptov aj niekoľko nových či nie úplne typických. V šiestich prehľadných ...
Kniha – autor Emanuele Andrea Ridi, 220 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná.Už nikdy nebudete potřebovat jinou knížku na přípravu těstovin. Pasta e Basta shrnuje vše co potřebujete vědět. Snadno a rychle proniknete do Emanuelových 100 nejoblíbenějších klasických i jeho autentických receptů. Jestli ...
Najväčšia a najobľúbenejšia edícia kuchárskych kníh oslavuje! V poradí už 30. kniha skvelých receptov sa venuje tomu, čo majú čitatelia časopisu Život zo všetkého najradšej – pečenie. V najnovšej knižke si na svoje prídu milovníci tort a nepečených zákuskov. Skúsenejšie gazdinky sa môžu tešiť na kapitolu ...
Tento titul nájdete v našej ponuke aj v kolekcii za skvelú cenu. Ste aj vy ste fanúšikom rýchleho varenia? Máte radi, keď čas strávený pri sporáku nepresiahne 30 minút ? Ak ste na obe otázky odpovedali áno, potom presne pre vás je určená najnovšia kniha zo série Recepty zo života. Nájdete v nej rýchle ...
Kniha Babičkine jedlá z mäsa je ďalšia zo série obľúbených kuchárskych kníh, tentoraz však venovaná klasickým slovenským jedlám z mäsa. V našich zemepisných šírkach boli mäso a jedlá z mäsa vždy dôležitou súčasťou vyváženého tradičného jedálnička. Hoci pravdou je, že sa pripravovali hlavne v nedeľu, ...
Tradičné recepty sú témou ďalšej knihy, ktorú sme pripravovali s veľkou radosťou. Pripomínala nám vôňu kuchyne u babky a skvelé jedlá, ktoré nás vždy čakajú doma u mamy. Snažili sme sa spojiť to krásne tradičné a zároveň chutné do jednej knihy. Aby sme si pripomenuli ako jednoducho sa dá uvariť polievka ...
Nové receptúry a technológia prípravy pokrmov sú určené pre prevádzkarne v závodnom stravovaní. Vychádzajú z overených a vyskúšaných receptúr v reštauračnom a závodnom stravovaní. Nové receptúry pokrmov boli spracované podľa požiadaviek Potravinárskeho kódexu SR. Pri každej receptúre v úvode bola spracovaná ...
Tato kuchařská kniha zachycuje a popisuje receptury kuchyní zemí bývalého c. a k. Rakousko-Uherska. V dnešní hektické době může být takovéto zastavení a ohlédnutí do minula jen příjemné. Kniha je rozdělena do 7 části – kuchyně česká, rakouská, maďarská, slovenská, balkánská, židovská a polská. Každá ...
Dostupné aj v kolekcii za výhodnú cenu. Táto kuchárka by vám pri vianočnom pečení nemala chýbať!Po úspechu prvej knihy Napečené s láskou sa Adriana Poláková s láskou pustila do prípravy dvojky. Naďalej usilovne piekla, skúšala nové recepty, miešala ingrediencie, obmieňala postupy až z nich vybrala top ...