Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - autor Jenny Linford; Clare Winfield, 168 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i ...
Vítame vás v jednoduchej kuchyni! Pretože každodenný zhon nám nedovoľuje tráviť veľa času pri varení, ponúkame vám 200 receptov, ktorých realizáciu zvládnete mihnutím oka. Máte chuť variť, ale otravuje vás lúštiť 25-riadkový recept? Viete oceniť chuť dobrého jedla, ale myšlienka tvrdnúť 2 hodiny pri ...
Kto by odolal kôpke čerstvo upečených palaciniek, vafieľ či lievancov pokvapkaných javorovým sirupom? Mnohé národy z celého sveta obľubujú lievance či palacinky v rôznych obmenách. Použite jedno základné cesto a vytvorte stovky variácií - ovocné lievance na nedeľné neskoré raňajky, jednoduché vafle na ...
Knihu Vaříme pro vegany (Matrin Kintrup) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Víte, co chutnalo našim předkům, jak vypadal jejich všední a sváteční jídelníček, jaké nádoby a kuchyňské náčiní měla hospodyňka ve své kuchyni, kde nakupovala a s jakými problémy se musela vypořádat? Jaké byly stravovací návyky na panovnických a šlechtických dvorech a čím se chtěli měšťané vyrovnat ...
Je správný způsob stravování pojistkou dobrého zdraví? Odborník na výživu nám poutavou a mnohdy vtipnou formou vysvětlí, jak souvisí výživa a mnohé civilizační nemoci. Dozvíme se, co je očistná a protiplísňová dieta a kdy obezita zvyšuje riziko zdrav otních problémů nebo předčasného úmrtí. Poznáme, zda ...
Jamie Oliver is setting up a new restaurant in London, which is also a training school for young chefs, and you’re invited to find out how he gets along. Jamie’….
Správna oslava sa neobíde bez torty. Tá však nemusí byť tučná, chemická či presladená, lebo piecť sa dá aj zdravo. Ale bude to aj chutné? Ako sa robí raw čokoládová torta? A čím môžeme nahradiť cukor, lepok alebo smotanu? V tejto kuchárke nájdete nielen množstvo inšpiratívnych receptov na sladkosti, ...
Kniha - Peter Mayle, 128 strán, český, masívny s matracovou obálkou V tomto útlom zväzku Peter Mayle spojil sily s Gérardom Auzetem, majiteľom preslávené pekárne"Chez Auzet" v provensálskom Cavaillon, aby nám prezradil všetko o pečenie chleba po francúzsky. Od prípravy a mixovanie cesta až po vlastné ...
Koncom októbra 2016 – známa etnologička Katarína Nádaská prináša v knihe Rok v slovenskej ľudovej kuchyni pohľad na tradičné jedlá a nápoje v živote našich predkov. Spoznajte originálne farby, chute a vône Slovenska spolu s receptami, z ktorých mnohé doplnili zdravšou a modernou verziou spoluautorky ...
Cena:28.16€ | Autor:Ramsay, Gordon | Rok vydania:2018 | Jazyk: V anglickom jazyku | Dostupnosť:na sklade | ISBN:9781473652279 | Vydavateľ:Hodder & Stoughton
Kniha - autor Miloš Michlovský, 152 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu.Kniha "Oxid siričitý v enológie" nášho popredného vinárskeho odborníka je určená všetkým výrobcom vína. Kniha podáva ucelený prehľad metód ako sa vyhnúť nadmernému sírenie vína a ako obsah SO2 vo víne minimalizovať. Nie formou ...
Dostali ste chuť na ovocný rez, malý koláčik alebo kus dobrej torty, a nechce sa vám zapínať rúru? Máme riešenie! Na dezerty v tejto knihe potrebujete iba funkčnú chladničku. Tortové korpusy pripravíte z podlhovastých piškót, maslových sušienok, müsli alebo z pukancov. Na krémy použijete čerstvý syr, ...
The definitive cookbook bible of the world''s most popular and oldest cuisine "China The Cookbook is a magnificent insight into the history of Chinese cuisine. I will treasure it in my collection and it will be no doubt be used as valuable reference for many years to come." -Ken Hom OBE,Chef, author ...
Cieľom tejto knihy je oboznámiť čitateľov, ktorí sa chcú pustiť do prípravy týchto lahodných nápojov pre vlastnú zábavu a potešenie svojich priateľov s ľahko osvojiteľnými praktikami – jednoducho, jasne a s praktickými radami. Kto chcete pripraviť pálenku doma, okrem príslušných právnych predpisov musí ...
Petra Tóthová je jedna z najznámejších profesionálnych cukrárok na Slovensku. Jej spoluprácu často vyhľadávajú špecializované printové médiá, ktoré sa venujú jedlu a svadbám. Spolupracovala na rôznych projektoch, ako sú reklamné kampane, knihy, učebné texty pre cukrárov a televízne programy. Pravidelne ...