Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Veľká kuchárska kniha pre všetkých tých, ktorí chcú vyčariť jednoduché lákavé a chutné pohostenie. Podrobný opis jednotlivých postupov vás isto privedie k dokonalým výsledkom. Ak sa trápite so štíhlou líniou, tak vám pri rozhodovaní pomôžu kalorické hodnoty jednotlivých múčnikov. Dozviete sa všetko o ...
Mnohí ľudia, ktorí musia zo svojej stravy vynechať lepok, si kladú otázku, ako upiecť všetky tie bábovky, koláče alebo rolády, ktoré má ich rodina rada, o vianočnom pečive nehovoriac. Zdeňka Mazúrová riešila rovnaký problém – chcela, aby si jej dcéra celiatička mohla ďalej pochutnávať na obľúbených dezertoch, ...
Prastaré léčitelské znalosti vhodné do dnešní doby.Život starých babek kořenářek byl neustálým balancováním – mezi bylinkářstvím a uměním léčit, nedůvěrou a pronásledováním. Claudia Ritterová začala pátrat a shromáždila o "čarodějnicích" a jejich léčivých bylinách mnoho zajímavých informací a materiálů.Portréty ...
Víte, kam dát na talíř maso a kam přílohu? Umíte moderně servírovat jídlo? Kniha nabízí přehled téměř 80 technik krok za krokem, seznam surovin i potřebného vybavení. Najdete zde praktické tipy, jak vybrat nádobí, prostřít stůl a najít zajímavou a es tetickou úpravu talíře tak, abyste ohromili hosty. ...
Ako pripraviť jedlo pre rodinu, keď v peňaženke zostalo len pár centov? Možno to nebude také zlé. Lacných pokrmov je veľké množstvo a netreba si myslieť, že takéto jedlá sú o niečo ochudobnené a nudné. Naopak, aj najjednoduchšie jedlo môže získať prívlastok nezabudnuteľnej chuti. Stačí poznať tie správne ...
Knihu Mleté maso (autor neuvedený) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
.p.Autor populárnych kuchárskych kníh David Joachim predstavuje netradičnú kolekciu jedál založených na vynikajúcich hotových omáčkach. Dozviete sa, ako si poľahky pripraviť lahodné omáčky z rajčín, omáčku alfredo, bazalkové pesto a omáčku so syrom čedar, a zistíte, že rozhodne nepatria iba na cestoviny, ...
Sen se stává skutečností – bez těstovin už ani ránu! Nad 50 novými recepty k omáčkám na těstoviny zaplesá srdce každého milovníka italské "pasty". Najdete tu rychlé salsy a pesta i pomalu dušené omáčky, italskou klasiku i nové kreace s akcenty cizích kuchyní. Těstoviny a omáčky – pro talíř plný štěstí ...
Kniha predstavuje dobrého sprievodcu prípravou jednoduchých a vyskúšaných receptov na drobné zákusky, perníčky, rezy, torty, ale tiež buchty, bábovky, koláče a niekoľko slaných dobrôt. Nájdete tu pečivo s jednoduchou a rýchlou prípravou, napr. liate koláče na plech, ale i niekoľko výnimočných sviatočných ...
Publikácia vznikla s prispením desiatok českých aj zahraničných odborníkov a ponúka prehľad českých aj zahraničných odrôd. kategórií vín. vinársky zemepis. informácie o vadách a vlastnostiach vín a množstvo iných zaujímavostí.
Autorovým receptem na bohatství jsou slané i sladké taštičky: z listového, nudlového, bramborového či tvarohového těsta. Chutnají báječně, jsou originálním pohoštěním na party stejně jako neobvyklou večeří. Dijonské taštičky s masem, gruzínské pirohy, kreplach, moskevské pelmeně, řecké manti, provensálské ...
Veľká domáca cukrárka od profesionálnej cukrárky Pavlíny Berzsiovej sa stane vašou priateľkou a spoločníčkou pri experimentovaní v kuchyni. Autorka, "Sladká" viceprezidentka Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky, vás naučí pripravovať múčniky z rôznych druhov cesta. Ak sa budete riadiť jej radami, ...
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, ...
V knihe nájdete 150 receptov na tradičné i menej tradičné jedlá, ktoré sa spájajú so sviatkami počas celého roka. Tieto sviatočné jedlá znásobia slávnostnú atmosféru Vianoc a Nového roka, ale aj fašiangov a Veľkej noci. Kniha vám zároveň ponúka aj recepty na valentínske pochúťky a na jedlá, ktoré spríjemnia ...
Sladkosti máme všetci radi, niekto menej, niekto viac a niekto ešte viac. Zároveň si však čoraz viac ľudí začína uvedomovať, že nášmu telu neprospievajú ani zvonka, ani zvnútra. Preto vám autori v tejto knihe ponúkajú recepty, ktoré zaručene uspokoja vašu chuť na sladké a zároveň nezaťažujú váš organizmus ...
Ste vášniví kávičkári? Pripravte si aj doma skvelú kávu podľa návodov z tejto knihy. Poradia vám, ako spracovať zrná, vybrať si správne pomôcky a zavŕšiť to nádherným latte art.Vyše 100 originálnych receptov – okrem iných tu nájdete flat white, frappé mocha, affogato a café au lait.Sprievodca svetom ...
Móda: Kompletní obrazový průvodce světem stylu poodhaluje čtenáři všechna kouzla a taje módního světa, provází ho zákulisím módních přehlídek, seznamuje s klíčovými jmény módního průmyslu i statistikami, které běžnému módnímu nadšenci unikají.V publikaci Karen Homerové se dočítáme vše o ikonických modelech ...
Kto by nemiloval opojnú vôňu sladkých dobrôt šíriacich sa z kuchyne? Táto úžasne spracovaná farebná kuchárska kniha ponúka bohatý výber receptov nielen na vynikajúce sladké koláče, zákusky, múčniky a múčne jedlá, torty a dezerty, ale aj na slané pečivo, chuťovky, múčniky a iné slané delikatesy.Vydavateľstvo:.Príroda.Rok ...