Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Obsah: - Zubáč s bielym vínom - Mäsové pagáčiky vo vínovej omáčke - Ružové kačacie prsia s pivovo-čili omáčkou - Kura na pive - Pečený moriak s červeným vínom - Pivovo-lojové pagáče - Kotlíkový hovädzí guláš s červeným vínom - Vínovo-škoricová slivková polievka - Koláč s bielym vínom a iné. Slovenský ...
Ever wondered what Lembas Bread, Cram, or Beorn''s Honey Cakes might taste like? From Crickhollow Apple Loaf, Pippin''s Minas Tirith Lunch, and Brandywine Fish Pie to Dwarven Spiced Pickled Beetroot, Westfarthing Fairings, and Beorn''s Twice-Baked Cakes, Recipes from the World of Tolkien includes over ...