Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Chef and his intrepid gang of ingredient hunters – comic characters called the Ingreedies – take you on a world trip that will tantalise your taste buds and ins….
A modern and fresh take on vegetarian and raw food from celebrated Icelandic chef Solla Eiríksdóttir Featuring 75 healthy and delicious recipes, Raw introduces…
Food stylist and cook Yvette van Boven has offered delicious seasonal recipes in Home Made, Home Made Summer, and HomeMade Winter that highlight the fresh produce available throughout the year. In her much-anticipated follow-up, Home Baked, she celebrates the art of baking. Complete with her signature ...
In Rosé All Day, wine writer Katherine Cole takes us on an entertaining survey of the history of the wine, moving from the goblets of King Louis XIV to the vineyards of Brad Pitt and Angelina Jolie. Cole explains in detail how rosé is created and then tells us where to find the good stuff. The book invites ...
A stunning celebration of the bounty of the Atlantic coast, and a dazzling debut monograph from Canada''s star chef The first cookbook from acclaimed chef Jeremy….
In recent years, we’ve equipped our kitchens with utensils of all kinds and the knife is one of the most important tools in the kitchen.&,nbsp,There is a vast array of knives available to buy and use and any chef worth his or her salt will only use a knife for its designed purpose--in so doing they ...
Možno povedať, že sme sa ocitli v dobe, keď sa opäť vo väčšom meradle vraciame ku tradičnej medicíne a potvrdzujeme tak prospešnosť a šetrnosť prírodných liečiv. Tieto majú častokrát menej nepriaznivých vedľajších účinkov ako súčasné lieky. V predkladanej publikácii nájde čitateľ prírodnú domácu lekárničku ...
''It is impossible to read this book without wanting to scuttle off into the kitchen.'' Nigella Lawson The benefits of sourdough are well known - the slow ferment….
Kniha - 79 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Polievka je tradičnou súčasťou nielen našej, ale aj zahraničných kuchýň. Má mnoho podôb, od tých ľahších, podávaných ako predjedlo, cez polievky výdatné, ktoré možno servírovať treba k večeru. Až napríklad po polievky sladké ovocné, alebo osviežujúci, ...
''Beautiful, and an instant classic'' Nigella Lawson''Really delicious, authentic pasta recipes'' Jamie Oliver''Every cook - from the novice to the seasoned chef - w….