Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Proč je životně důležité, abychom konzumovali svou potravu v přírodním syrovém stavu? Co chybí v našem jídelníčku a proč jsme tak náchylní k nejrůznějším degenerativním chorobám? Který faktor obsažený v potravě hraje klíčovou úlohu při odhalování tajemství dlouhověkosti? Odpovědi na tyto a další fascinující ...
Energia, ktorú pri varení odovzdávate, sa počas konzumácie dostáva rovno do tela vášho stravníka. Môžete mať vyberané ingrediencie, môžete mať tie najdrahšie varné nádoby, ale pokiaľ nebudete do varenia vkladať určitý náboj, len veľmi ťažko porazíte napríklad rožok s maslom urobený s láskou alebo kašu ...
Kniha – autor Zdeněk Pohlreich, 260 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka známého šéfkuchaře si zasloužila po šesti letech oživit. Vrací se v nové upravené podobě, moderní grafické úpravě, s pečlivě popsanými recepty a aktualizovanou biografií. "Za tuto ...
Cooking is thinking! The spatter of sauce in a pan, a cook's subtle deviation from a recipe, the careful labour of cooking for loved ones: these are not often the subjects of critical enquiry. Cooking, we are told, has nothing to do with serious thought; the path to intellectual fulfilment leads directly ...
Ochutnali by ste klobásu z pivárovho prasiatka, hermelínovú nátierku s pivom alebo by ste radi vyskúšali púpavové pivo? Tieto a ďalšie špeciálne pivné recepty spestrujú viac ako stovku krížoviek so zaujímavými tajničkami. Ich vylúštenie bude vďaka ľahko čitateľným veľkým písmenám hračkou pre každého ...
Správna oslava sa neobíde bez torty. Tá však nemusí byť tučná, chemická či presladená, lebo piecť sa dá aj zdravo. Ale bude to aj chutné? Ako sa robí raw čokoládová torta? A čím môžeme nahradiť cukor, lepok alebo smotanu? V tejto kuchárke nájdete nielen množstvo inšpiratívnych receptov na sladkosti, ...
Kniha - autor Christoph Brand, 176 strán, český, pevný bez lesklého krytu Vyskúšajte recepty odborníka na grilovanie rôznych druhov mäsa, zeleniny a dokonca aj sladkostíGrilovanie sa stalo neoddeliteľnou súčasťou nášho voľného času - doma, na chalupe, u babičky aj na dovolenke, s priateľmi či rodinou ...