Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů, nejvíce z brambor, luštěnin, hub, lesních plodů, švestek a ...
Prakticka kucharka prinasi 700 nametu na rychlou pripravu pokrmu z teple a studene kuchyne. Zamerem autora, predniho odbornika v oblasti gastronomie, je pomoci vsem tem, kteri nemaji cas na dlouhe postavani u sporaku, anebo je delsi vareni proste nebavi.
Pestrá a praktická kuchárska kniha je výnimočná tým, že neobsahuje recepty charakteristické pre určitý región, ale vznikla zozbieraním rodinných receptov jedného rodu. Mnohé z nich si ešte pamätajú kuchyne našich starých mám. Kniha ponúka inšpiráciu na prípravu chutných jedál na bežný deň, ale aj výnimočné ...
Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou ...
Bezlepkové pečenie – jednoduché a rýchle Chcete alebo musíte piecť bez lepku a potrebujete inšpiráciu? V tejto knihe nájdete všetko, čo hľadáte: ovocné a krémové torty, detské narodeninové torty s motívmi, koláče na plech, zeleninové koláče, muffiny, pečené lízanky, sladké drobnosti a iné dobroty. S ...
Sezónna kuchárka obsahuje chutné jedlá pripravené z mäsa, zo zeleniny a z ovocia. Tieto jedlá obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, sú vhodné pre každého a majú priaznivé účinky na organizmus človeka. Dobre sa rozhliadnime, čo nám záhrada ponúka, a varme zdravo, chutne, tak, ako to robili v minulosti ...
V nejednej rodine z generácie na generáciu kolujú obľúbené recepty, ktoré sú zapísané v malých či veľkých zošitoch, a je prirodzené, že strážcami tohto pokladu sú naše babičky. Dlhé roky všetko prepisujú, aby svojim deťom a vnúčatám odovzdali "zaručene najlepšie" recepty na také či onaké cukrovinky, ...
Knedľa je národným jedlom mnohých národov. Môže byť malá ako čerešňa, veľká ako lopta, guľatá, podlhovastá, a dokonca stlačená ako placka. Bola jedlom chudobných, dodnes je pokrmom každodenným, nenáročným na prípravu, ale je aj pokrmom sviatočným a rafinovaným. Knedľa môže byť slaná i sladká, môže byť ...
Už stáročia sa ľudia na celom svete nechávajú zviesť lahodným pokušením.Inšpiratívna kuchárska knižka Lahodná čokoláda je určená špeciálne pre domácu kuchyňu a láka výberom tých najlepších receptov. Labužníci tu nájdu recepty na slávnostné čokoládové zákusky, koláče i jednoduché sušienky, nechýbajú ani ...
Hoci by sa mohlo zdať, že domáca zabíjačka je výsadou vidieckeho prostredia, nie je to celkom tak. V tejto knihe vám ukážeme, že v každej kuchyni sa dajú pripraviť vynikajúce jaterničky, krvavničky, klobásy, rôzne tlačenky, salámy či chutné a voňavé paštéty, šunky alebo párky.Starší z nás si určite pamätajú, ...
Na rozdiel od väčšiny kuchárskych kníh, kde sú suroviny na prípravu jedál určené pre štyri a viac osôb, v tejto knihe skúsení autori upravili množstvá surovín pre dve osoby. Nájdete v nej 300 osvedčených receptov na nátierky a šaláty, polievky, hlavné jedlá z mäsa, rýb, zeleniny, zemiakov a ryže, ale ...
Nie je snáď bohatšej a výživnejšej kuchyne ako tej slovenskej. Počas dlhých rokov dokázala poskytovať našim predkom všetky látky potrebné pre zdravé fungovanie tela i duše. A pritom na to stačilo využívať v prevažnej miere len kvalitné miestne suroviny.Aby sa nezabudlo na naše tradičné chutné slovenské ...
Aj vy milujete tradičnú slovenskú kuchyňu, ale pritom máte dušu experimentátora? Nechajte sa inšpirovať knihou Moje skvelé jedlo od talentovanej autorky FB stránky Moje jedlo – Lucie Súkeníkovej, ktorá sa rozhodla vrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu späť na naše stoly, avšak v úplne novom šate. Vo svojich ...
Superjednoduché - kuchařka, Vydavateľ: Rebo, Väzba: Knihy viazané, Rok vydania: 2017, Počet strán: 128.
Šlehané hmoty, třené hmoty, jádrové hmoty, čajové a pařížské pečivo, smetanové výrobky a náplně, ozdoby a příprava hmot, speciální výrobky.Dátum vydania: 4.9.2002Edícia: Nepoznaný světVydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-8607-386-6Strán: 176Formát (mm): 150x210
Houby jsou úžasné organismy, a přitom o nich víme tak málo. Jsou všude kolem nás – najdete je na zemi, pod vodou, na stromech, nebo třeba ve vaší ledničce i na vaší kůži. Některé druhy dokáží otrávit, jiné mají léčivé účinky, a za některé výjimečné druhy byste zaplatili pořádné peníze. Věděli jste, že ...
Držet doslova pár dní v týdnu půst je jednoduché. Během nich byste neměli konzumovat celodenní jídlo v hodnotě do 400 kcal. Díky přerušovanému půstu zhubnete, budete se cítit skvěle, a hlavně budete zdraví. Druhá kniha o dietě 5 : 2 nabízí 100 chutných nízkokalorických receptů na snídani, oběd i večeři, ...
Dostupné také ve výhodné kolekci za skvělou cenu. :-) Co třeba domácí loupák potřený jahodovou marmeládou s vínem ke snídani, na oběd pizzu z pomazánkového másla a ke kávě nugátové croissanty. Podráždíte chuťové buňky a potěšíte peněženku! Populární potravinový inspektor a reportér TV NOVA Láďa Hruška ...