Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
2010. Na strankach druheho dilu autori vstupuji do sklepu a sleduji zazracny proces, kdy se hrozny revy vinne premenuji ve vino. Kapitoly zahrnuji sirokou skalu temat. Prvni dve kapitoly se podrobne venuji historii vyroby vina a vyvoji vinarske architek
Anna Michalová Vynikajúca kuchárska kniha s podrobným popisom obilnín a ich výživových hodnôt pre človeka. Takmer 200 tradičných i moderných receptov predovšetkým z pôvodných plodín (pohánka, špalda, proso), ale i z hrachu, celozrnnej múky, celozrnných cestovín a naklíčených semien. Recepty sú prehľadné, ...
1984. Tato kniha nabizi vse od predkrmu po dezerty - vyjimecne siroky vyber receptu pro milovniky rodinne kuchyne. Vice nez 700 receptu na hlavni jidla, salaty ci sladke a slane chutovky je serazeno do 12 bohate ilustrovanych kapitol. Nechejte se inspirov
2010. Jak si osladit prijemne svatecni chvile, aniz by bylo nutno si na pripravu vybrane sladkosti rezervovat dovolenou, to poradi v moderne sestavene kucharske prirucce renomovana autorka J. Mandzukova. Obsahuje na 150 receptu nejruznejsich moucniku a mn
Kuchárka "BioAbecedář Hanky Zemanovej" ponúka okrem iného odpovede na nasledujúce otázky: aký je rozdiel medzi celozrnným a viaczŕnnym pečivom? prečo je biokura drahšie? A je naozaj aj lepšie? aké sladkosti sú pre deti najvhodnejšie? ako rozpoznať a nakúpiť najkvalitnejšie mlieko, mäso? jesť, či nejesť ...
Kniha - Cinzia Trenchi, 128 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Džúsy a smoothies sú zdravou voľbou pre raňajky alebo ako výživná ľahké jedlá, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť a sú vynikajúcim pomocníkom pri diétach. Taktiež sú prospešné pre udržiavanie dobrého zdravia.
Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Knedlo-vepřo-zelo, svíčková, guláš a stovky jiných jídel si nelze představit bez knedlíku. Škála knedlíkové fantazie je ovšem mnohem bohatší, známe i knedlíky plněné, ovocné, zeleninové… a možná si ledaskdo sladkobolně vzpomene na knedlíková kouzla ...
Možno ste ako ja a neveríte, že rýchle detoxikačné kúry vás dovedú bleskovo k očakávanému cieľu a že na očistu organizmu postačí vzdať sa živočíšnych produktov. Aj vegánska alebo surová strava môže byť nezdravá, ak sa zakladá na nesprávnych či jednostranných potravinách. Očistná kúra predstavená v tejto ...
Dokonalý steak - Co potřebujete vědět o - Marcus Polman, Vydavateľ: Slovart CZ, Väzba: Knihy viazané, Počet strán: 176, Rok vydania: 2021 Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je ...
Pamatujete na mléčné bary, šunku v aspiku, ruské vejce, kubánské pomeranče nebo termosky, co se tak snadno rozbily zevnitř? Na některé podoby socialistického stravování vzpomínáme rádi, u jiných se nám strachy sevře žaludek – pojďte si je připomenout všechny! Během gastrovýletu do minulosti se zastavíme ...
Básnik nazval Bratislavu mestom na sútoku vína a Dunaja, no nie je to len bonmot. Veď už viac ako dve tisícročia sa v našom regióne pestuje hrozno a výsledkom pracovitých rúk, ľudského umu a slnka je lahodné víno. Prví klčovali svahy Malých Karpát Kelti, po stáročiach rímsky cisár Marcus Aurelius Probus ...
Od svěží zelené louky a okraje lesa až po pastviny a zahrady kolem domů: všude tam najdete chutné divoké byliny a plody, které navíc blahodárně působí na váš organismus. Autorka vám bude vyprávět jejich příběhy a ukáže, kdy a kde najdete ty nejlepší z nich. Nabídne vám také víc než 150 zdravých a levných ...
Popis : Zákusky plnené lahodným krémom stoja medzi sladkosťami vždy na poprednom mieste. Rôzne druhy cesta môžu byť spestrené chutným krémom, ovocím, čokoládou, karamelom, semiačkami, či orechmi. Napriek tomu, že sú nenáročné na prípravu, sú veľmi chutné. V tejto zbierke nájdete tipy na nové i tradičné ...
Z kúzelnej rajnice stúpa para. Kedysi sa ľudia riadili v nejednej činnosti postavením Slnka a Mesiaca a dobre vedeli, kedy nastoliť pôst a kedy hodovať.
Druh sortimentu : Kniha, Sous vide u vás doma, Autoři : Lisa Q. Fetterman, Rok vydania : 2022, Názov v originále : Sous Vide at Home: The Modern Technique for Perfectly Cooked Meals.