Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich kuchárska kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. ...
Chutné a rýchle recepty na tanier a na život vznikli na základe skutočného príbehu autorky. V jednu marcovú noc pri autonehode sa jej osud zvrtol o stoosemdesiat stupňov. Dostala ďalšiu šancu na život, ale zrazu bolo všetko inak. Akou cestou musela prejsť, kým sa z invalidného vozíka postavila na vlastné ...
Jiřina Bohdalová je výtečná kuchařka a vaření je její velký koníček. Do své nové kuchařské knihy vybrala přes osmdesát receptů, které si v pořadu Hobby naší doby osobně vyzkoušela s kolegy z branže. Polévky, moučníky, hlavní jídla z masa i zeleniny - zkrátka všehochuť, v níž najdete inspiraci pro nedělní ...
Kniha – Kuchařka nabízí přes padesát receptů, které vás provedou neuvěřitelnou všestranností semínek. - autor Vicki Edgsonová; Heather Thomasová, 176 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Kuchařka Semínka nabízí přes padesát receptů, které vás provedou neuvěřitelnou všestranností semínekSemínka jsou ...
Nechajte sa zlákať sladkým pokušením, listujte ďalej a miešajte, šľahajte, varte, pečte, krájajte a ochutnávajte.Kniha zozbieraných receptov, s odkazom na linku, na ktorej ich nájdete na stránke Varecha.sk. Tu si môžete prečítať pôvodný autorský recept, vo väčšine prípadov aj s postupovými fotografiami ...
Medzi jedlom a láskou, je jedinečná kuchárska kniha, ktorá v sebe spája lásku k životu, jedlu, zdraviu a prírode. V dnešnej dobe konzumizmu a toľkých možností, kniha ponúka jednoduchý pohľad na tú najprirodzenejšiu stravu zo skutočných potravín, čo najmenej spracovaných. Obsahuje 100 receptov a každý ...
Knihu Encyklopedie degustace vína (Miloš Michlovský) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 "Příprava červených vín" je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený ...
Majstri kuchárskeho a cukrárskeho umenia vás naučia majstrovsky skĺbiť tradičnú kuchyňu s modernými trendami v gastronómii, dať osvedčeným potravinám a jedlám nové chute a vône, variť a piecť vtipne jednoducho, zdravo, chutne. Vychádzajúz osvedčených receptov slovenskej a európskej kuchyne, ale podávajúich ...
Z obsahu: Jogurtovo-citrónová krupicová torta Pikantný jablkový koláč Tvarohový koláč s hrozienkami Rýchla čokoládova tortička Kávový nákyp v hrnčeku Višňový nákyp Banánové koláčiky s bielou čokoládou Mandľovo-tekvicový koláč Slivkové clafoutis a iné. Slovenský text.
Over the past centuries the Slovak cookery and nourshment have overcame considerable changes. However, despite thode, changes of natural conditions of particular regions keep influencing the Slovak gastronomy giving it typical regional features. Preservation of typical elements of nourishment depended ...
Príroda vybavila človeka všetkým, aby mohol svoje telo od narodenia až do vysokého veku udržať zdravé. K tomuto je potrebné len málo. Najdôležitejšie sú prírodné potraviny. Tajomstvo naplneného života je v správnej výžive, v spojení s dostatočným odpočinkom. V publikácii je uvedených vyše 100 najrozmanitejších ...
Odkryte Tajomstvo výrobcov potravín a pozrime sa na to, aké látky sa v modernej priemyselnej produkcii bežne užívajú. Čo dnes v skutočnosti obsahujú priemyselne vyrábané potraviny? Kniha Tajomstvo výrobcov potravín môže slúžiť ako príručka zákazníkovi, ktorému nie je ľahostajné, čo všetko príjme spoločne ...
Kniha veľkého množstva receptov na chutné, výdatné a pritom pomerne zdravé jedlá. Väčšinou pochádzajú z tradičnej kuchyne našich pomerov, aj keď nechýbajú ani rôzne fajnové lahôdky či špeciality. Jedlá sú delené podľa toho, či ide o polievky, múčniky, zeleninu, mäso, cestoviny a pod.Vydané dňa: 27.6.2002Vydanie: ...
Kniha - 159 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá.V súčasnosti nájdete v obchodoch širokú ponuku slaných dobrôt, ak však túžite po domácich chutiach a máte trošku času, za pomoci tejto knižky si ich môžete aj sami ľahko a rýchlo pripraviť. Fotografie krok za krokom pomôžu ľahšie zvládnuť pracovné ...