Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
How to Butter Toast is the antidote to cookbook-overload. In this fun and entertaining recipe book without any recipes, Ottolenghi co-writer Tara Wigley equips you with rhymes and confidence to cook great food instinctively. Melted butter on hot toast and served up on a plate.It seems like nothing, really, ...
Explore the culinary universe of The Legend of Zelda with over 50 delicious recipes from across the Kingdom of Hyrule! This immersive and sumptuous cookbook samples the culinary delights of all your favorite Legend of Zelda games. Designed as a travel notebook, it tells the journey of a new character: ...
Naomi Duguid, who's taken food lovers to many corners of the globe, now invites readers and cooks on a very different journey--a deep dive into the miracle of salt and its essential role in preserving, fermenting, and transforming food. Learn age-old techniques for making sauerkraut, miso, butter, prosciutto, ...
Päť rokov po vydaní Vinárskeho lexikónu prichádzame k vám s novým titulom. Abecedarium vini je kniha podobného zamerania. Jej odborný záber je však širší a dôslednejší. "Abeceda vína" má v porovnaní s lexikónom dvojnásobný rozsah autorských hárkov, prináša dupľovaný počet nových i prepracovaných hesiel ...
Cena:13.51€ | Autor:Johnson, Hugh | Rok vydania:2017 | Jazyk: V anglickom jazyku | Dostupnosť:2-3 týždne | ISBN:9781784722937 | Vydavateľ:Mitchell Beazley
Nechte se zlákat pikantností a zažehněte v sobě plamen lásky k chilli! Pálivé, pálivější, nejpálivější… ale vždy lahodné! Chilli koření dává pokrmům říz, to vám potvrdí každý správný milovník ostrých jídel. Chcete-li si ale pálivé tóny v jídle jaksepatří vychutnat, měli byste vědět, jak s pálivými papričkami ...
Kedy je čas začať? Čím začať? Ako postupovať? Koľko je dosť? Čo keď to nejde?. Všetko, čo potrebujete vedieť o prvých príkrmoch, nájdete v tejto knihe. Kniha Prvé príkrmy je určená pre všetkých rodičov, ktorým záleží na strave svojich detičiek. Výživa dieťaťa je totiž základným stavebným prvkom pre správny ...
Odporúčam túto knihu tým mladým gazdinkám, ktoré sa práve pokúšajú vniknúť do tajov pečenia a nemajú ani tušenia, kde začať. Ale je vhodná aj pre skúsenejšie cukrárky, ktoré tu - ako dúfam - nájdu i také recepty, ktoré ešte nepoznajú, prípadne objavia radu, ktorá im prípravu dávno známeho receptu uľahčí. ...
2013. Na zaklade uspesne rubriky Cestovani za jidlem z casopisu F.O.O.D. vychazi v knizni podobe reprezentativni soubor krasnych i chutnych receptu z nejruznejsich kuchyni Evropy a sveta.< p> Recepty jsou serazeny do kapitol podle jednotlivych zemi,