Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
POPIS.Kniha Břicháč Tom a Lucia prináša nielen zdravé recepty od raňajkami až po večere, ale aj slávnostné menu, ktorým potešíte svoje návštevy. Podľa receptov ľahko pripravíte aj vianočné cukrovinky, ktoré môžete maškrtiť bez hriechov a nemusíte sa báť priberanie ani o vianociach.Dozviete sa, ako variť ...
Jižní Morava není jen krajem vína. Pivovary tu byly už od středověku a do módy se vrací i dnes. V celém regionu vyrostlo už téměř 60 minipivovarů a další se chystají. Konzumenti žijí ve zlaté době, mohou ochutnávat podle libosti. Hospody se předhání v nabídce a ty, které nabízí už jen jedinou značku, ...
Obsah:.Pečené husacie stehno.Pečený bažant s jablkami.Teľacie kolienko na spôsob pani pekárky.Perlička na bielom víne.Bravčové mäso s jablkami.Roštenka na hubách.Koleno na pive s muškátovým orieškom.Špikovaný zajačí chrbát.Anglický steak.Bravčové karé s kožou.Pečená husacia pečeň.Plnené kurča.Bravčové ...
Z obsahu: Pšeno s kapustou a krkovičkou Plnené bravčové karé s jablkami a kapustou Kapustové palacinky Maďarská "lucskos" kapustnica Zabíjačková kapusta Bažant na kapuste Kapustové fliačky Kuracie prsia na kelovom lôžku Kelová polievka a iné. Slovenský text.