Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Štíhla Brnianka povýšila svoju najmilšiu zábavu na celkom jedinečnú úroveň zdravého, hravého a nečakane chutného kúzlenia s trohu zabudnutými druhmi zeleniny. Z daňovej poradkyne stala sa tak poradkyňou tekvicovou. Tekvica, špenát, mrkva a špargľa budú pri varení dobrými parťákmi aj pre vás. Český text
1984. Tato kniha nabizi vse od predkrmu po dezerty - vyjimecne siroky vyber receptu pro milovniky rodinne kuchyne. Vice nez 700 receptu na hlavni jidla, salaty ci sladke a slane chutovky je serazeno do 12 bohate ilustrovanych kapitol. Nechejte se inspirov
Väčšina ľudí má síce víno rada, vadí im však zložitý proces jeho výberu.
Nové vydání rozebrané knihy populární výtvarnice a etnografky Kamily Skopové (1944) Hody půsty masopusty volně navazuje na její předchozí publikace, zejména Rodinné stříbro, Velikonoční svátky o století zpátky a Vánoční svátky o století zpátky, či Rok na vsi. I zde svým charakteristickým způsobem přibližuje ...
2010. Lusteniny patri mezi nejstarsi pestovane rostliny a behem lidske historie se staly dulezitou potravinou. Jako potravina bohata na vlakninu, bilkoviny a mnoho vitalnich latek, a pritom chuda na energii, nasly lusteniny sve uplatneni i v moderni zdrav
Táto netradičná kuchárska kniha o varení ponúka v šikovnom malom formáte vyše 600 skvelých receptov na každú príležitosť. Väčšina z nich pochádza zo zdravej stredomorskej kuchyne – talianskej, francúzskej, španielskej a gréckej – ale sú tu aj najtypickejšie recepty iných národov.Recepty sú prakticky ...
Kniha – autor Pavla Momčilová, 112 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Recepty z této publikace zahrnují chléb z celozrnných mouk (pšenice, žito, sója kukuřice), na chléb z bílé mouky, na chléb kynutý s droždím i kvasem, přípravou domácího kvasu, ale i recepturami na slané a sladké pečivo včetně ...
2013. Co se stane, kdyz se rekne pizza, gulas, eintopf? Nebo rostbif, pilaf, borsc? A co zpusobi suej-cu-zou, susi, tortilla ci Sachruv dort? Nejspis se dostavi liba predstava chutoveho zazitku a zacnou se sbihat sliny. Aby ne, kdyz to jsou skvosty narodn
Kniha - autor Jaroslav Vašák, 208 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Recepty z gastronomické zbierky majstra kuchára Jaroslava Vašák. Obsahuje nielen regionálne tradičné predpisy na pokrmy našich predkov, ale aj recepty na súčasné krajové špeciality. Kniha je doplnená úvodnej štúdií o tradičné ...
POPIS.Autorky Kateřina Winterová a Linda Rybová vám ukážu, ako variť zdravo, ale zároveň jesť chutne, bez zbytočnej chémie, skrátka tak, ako sa to robieval kedysi. Podľa návodov z herbára si zvládnete jednoducho vyrobiť liečivé a imunitu posilňujúce prípravky aj prírodnú kozmetiku. Prepojenie zdravého ...
Kniha - 128 strán, český, pevný bez krytu matraca Najznámejšie taliansky pokrm najrozmanitejších tvarov i chuťou. Kolektív Academia Barilla prináša viac ako 130 receptov z 20 regiónov, z ktorých každý má svoju vlastnú históriu. Chutné vzorky zahŕňajú maltagliati v Artičokové omáčke, Tagliolini s hľuzovkami ...
Kuchárska kniha veľmi skúsenej.a kvalifikovanej autorky, ktorej vyšlo vyše 40 výživárskych kníh u nás a v zahraničí.Je určená pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a pritom veľmi pestro.Publikácia obsahuje aj recepty pri rôznych diétach.Název: Kuchárska kniha diétAutor: Eva PaulovičováJazyk: slovenský ...
Kniha - autor Lubomír Teprt, 124 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Vybrané recepty z oblíbených farmářských trhů sestavil známý publicista Lubomír Teprt. Farmářská jídla překvapí svou rozmanitostí a originalitou. Vážou se k nim i poutavé příběhy lidí, které autor velmi vtipně zpracoval a do kuchařky ...
Kniha - Bohdan Matwikow, 280 strán, český, pevný bez krytu matraca Diéta, ktorá lieči a uspokojuje. Táto kniha vás zoznámi so zdravou výživou, ktorá môže liečiť a predchádzať aj tým najzávažnejším chorobám, ako sú cukrovka, choroby obehového systému, roztrúsená skleróza, neurasténie, choroby zažívacieho ...
Anna Michalová Vynikajúca kuchárska kniha s podrobným popisom obilnín a ich výživových hodnôt pre človeka. Takmer 200 tradičných i moderných receptov predovšetkým z pôvodných plodín (pohánka, špalda, proso), ale i z hrachu, celozrnnej múky, celozrnných cestovín a naklíčených semien. Recepty sú prehľadné, ...
Mäso zveriny, voľne žijúcej, je veľmi chutné a nutrične veľmi hodnotné. Malo by častejšie obohacovať náš jedálny lístok, predovšetkým pre vysoký obsah hodnotných bielkovín, vyšší obsah vitamínov skupiny B oproti výsekovým druhom mäsa a hlavne pre relatívne nízky obsah tuku. Ak sme priaznivcami zdravej ...
Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 88 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Zošity zdravej výživy sú kuchárky, ktoré obsahujú viac ako 100 receptov na prípravu chutných pokrmov podľa moderných zásad zdravej výživy. Podľa našich receptov sa vám bude varenie i pečenie dariť - a čo viac ...
Uzení potravin má dlouhou tradici. Touto metodou se provádí aromatizace a prodloužení trvanlivosti nejen u klasických surovin, jako jsou maso a ryby, ale chuť se tak dá zjemnit rovněž u soli, vajec, chleba, ovoce, zeleniny, sýra, ořechů, bylinek, a dokonce i sladkostí. A pokud jste si až do dnešního ...
Kniha - 236 strán, česká, masívna bez krytu matraca THE BEST OF Apetit - 150 sladkých receptu Edícia THE BEST OF Apetit sa rozrastá o novú, tentoraz sladkú, kuchaoku! Ako názov napovedá, nová kniha, ktorá vychádza 26. 10. 2017, obsahuje vyberať 150 najlepších receptu na dezerty, ktoré sme v redakcii ...
Gastrosexuál? Že ste o žiadnom ešte nepočuli? A pritom je možné, že jedného máte doma! Gastrosexuál je muž, ktorý radšej než o výsledkoch hokeja číta o hovädzom mäse, rád investuje do papiňáku alebo tyčového mixéru a pozná všetky techniky krájania aj metódy varenia. Svoju rodinu neustále rozmaznáva kulinárskymi ...