Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
1: Foreword 2: Taste and flavour 1: Why do we cook? 2: How do we taste? 3: Why does cooked food taste so good? 4: Why do some flavours go together so well? 3: Kitchen essentials 1: An essential guide
Potrebujete si dodať energiu? Chcete podporiť svoj imunitný systém? Alebo hľadáte len niečo ľahké na zahryznutie? Recepty na tieto vegetariánske guľôčky využívajú prísady bohaté na sacharidy s nízkym glykemickým indexom, bez rafinovaného cukru, obsahujú len zdravé tuky – a výborne chutia. Dodajú vám ...
Domáce sušenie potravín je jednoduchý spôsob, ako si pripraviť zdravé a chutné jedlá a ako ich zachovať v čo najlepšom stave. Kniha Domáce sušenie obsahuje: inšpiratívne recepty na sušené lahôdky, ktoré si obľúbia vaši priatelia aj rodina; praktické návody na prípravu jedál, skladovanie a využitie toho ...
Nechajte sa zlákať sladkým pokušením, listujte ďalej a miešajte, šľahajte, varte, pečte, krájajte a ochutnávajte.Kniha zozbieraných receptov, s odkazom na linku, na ktorej ich nájdete na stránke Varecha.sk. Tu si môžete prečítať pôvodný autorský recept, vo väčšine prípadov aj s postupovými fotografiami ...
Ever wondered why one flavour works with another? Or lacked inspiration for what to do with a bundle of beetroot? The Flavour Thesaurus is the first book to exa…
Najlepšie recepty zo slovenskej, českej a maďarskej kuchyne nájdete v tejto knihe úspešných autorov manželov Horeckých. Recepty sú rozdelené na časť: predjedlá, nátierky, šaláty, polievky, jedlá z mäsa, hydiny, rýb a zeleniny, prívarky, omáčky, slané a sladké múčne jedlá a koláče. Vezmite do rúk, pripravte ...
Keď nazriete do starých kuchárskych kníh, zistíte, že naši predkovia jedli vždy to, čo práve rástlo a zrelo. Bolo to zdravé (hoci v tom čase sa tým ľudia nezaoberali) a navyše hospodárne. Naše staré mamy varili z čerstvých surovín a čo nestihli zjesť, zavarili. V súčasnosti, keď svet križujú kamióny ...
Viktoriánskou atmosférou prestúpená kuchárka plná sladkých receptov a užitočných tipov vás rýchlo a jednoducho naučí všetko o mágii cupcakov a mafinov. Zahĺbte sa s nami do zážitkov spojených s ich pečením a vychutnávaním, pretože to nie je len zažehnaná chuť na sladké, je to aj rozvoniavajúca kuchyňa, ...
Kniha - Francesca Spinelli, 144 strán, slovenská, polotuhá flexo Knižka obsahuje recepty na sladké dezerty- vegánskej, bezlepkové, s použitím prírodných sladidiel a zdravých surovín -, pričom Všetky sme odskúšali v raw cukrárni frangipani. Vnútri nájdete recept na pečené ai nepečené torty, koláče, dezertné ...
Slovník kávy od A po Z. Slovník kávy. Žiadne ďalšie otázky a nedorozumenia! Viac ako 200 pojmov je vysvetlených korektne a stručne, ale dôkladne - ideálne pre začiatočníkov, ako aj pre profesionálov. Pestovanie, praženie, mletie, prípravy kávy, odrody, zemepis, príchute, kaviarenské vybavenie a mnoho ...
Naša tradičná kuchyňa nie je ani zďaleka len o bryndzových haluškách. Je zaujímavá, rozmanitá a aj v dnešnej modernej dobe si v nej každý Slovák nájde to svoje. Kniha 77 tradičných receptov obsahuje nielen množstvo receptov našich starých mám, ale tiež veľa faktov a prekvapivých zaujímavostí. Vedeli ...
Kniha - 144 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Ak ste ako väčšina ľudí, každý deň začínate horúcou šálkou kávy. Za vaším pariacim sa hrnčekom sa však skrýva celý svet, ktorý sa oplatí objaviť – rôzne spôsoby praženia, postupy prípravy, tradície, ceremónie a kultúrne zvyky krajín po celom svete. ...
Po dvoch úspešných kuchárskych tituloch prichádza autorka s treťou (a tvrdí, že aj poslednou) knihou, ktorá je nabitá inšpiráciou na každodenné varenie. Recepty sú stále tradične nízkohistamínové, bezlepkové a vegetariánske.
KNIHA TINKINE RODINNÉ RECEPTY má 260 strán, 105 receptov pre celú rodinu na raňajky, desiate, obedy či večere, zdravé, lokálne, rýchle, chutné a najmä z našej krásnej tradičnej slovenskej kuchyne. Prehľadné kapitoly polievky, hlavné jedlá, sladkosti, nátierky, pečivo a zo špajzičky. Nájdete v nich ...
KONZUMACE POUZE JEDINÉHO STROUŽKU ČESNEKU DENNĚ NEJEN DOPLNÍ VAŠEMU TĚLU VITAMÍNY A MINERÁLY, ALE SOUČASNĚ POMÁHÁ BOJOVAT S INFEKCEMI A POSILOVAT SRDCE. Využijte mimořádných vlastností česneku, které prospívají zdraví, díky jednoduchým a různorodým receptům od Aioli a Rizota z pečené muškátové dýně až ...
Tato brožurka přináší recepty na těstovinová jídla, ve kterých lze použít jak těstoviny z bílé mouky, bezvaječné těstoviny nebo těstoviny celozrnné, případně z tvrdé pšenice, těstoviny bezlepkové, pohankové, kukuřičné, sójové nebo rýžové. Dbáme-li o své zdraví, pak si alespoň občas můžeme uvařit těstovinu ...