Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
A fokhagyma, amelyet általában a konyhában használunk, kíváló tulajdonságai miatt jól alkalmazható az egészségvédelemben, sőt még a kertünkben is nagyon hasznos. Ebből a kis útmutatóból számos természetes módszert tanulhatunk, melyekkel például elmulaszthatjuk a szemölcsöket, enyhíthetjük a rovarcsípéseket, ...
DOSTUPNÉ AJ V dvojdielnej KOLEKCII alebo trojdielnej KOLEKCII ZA SKVELÚ CENU. :-) Žijeme skutočne v dobe jedovej? Odpovede na túto a na mnoho ďalších otázok dávajú autori tejto pútavej, vedecky fundovanej knihy, ktorá v širokom diapazóne tém ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale prináša aj mnoho podnetov ...
Káva - box - Kovové krabičky obsahujú 50 kartičiek - 50 receptov na prípravu kávy. Obrázky sú doplnené informačným textom.
Fotokniha receptov Gaba Kocáka I. Gabo Kocák pôsobí v európskej gastronómii už 16 rokov.Vypracoval sa z pomocníka v bavorskej reštaurácii na kuchára v reštauráciách ocenených Michelinskými hviezdami. Pracoval v tých najvychytenejších reštauráciách: Comme Chez Soi v Bruseli,Hangar -7 v Salzburgu aj v ...
Väzba: Knihy viazanéPodle čeho poznáme kvalitní maso? Jak ho správně uchovávat? Jaký vliv má na chuť zvěřiny původ a potrava zvěře a také způsob ošetření úlovku? V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečném dobytku, drůbeži a zvěřině: od vepřového a hovězího ...
Domácnosti našich babiček II je věnován zpracování, konzervování a uskladnění masa, ovoce, výrobě nápojů, a to alkoholických i nealkoholických, dále octů i ochucených olejů, sběru a zpracování planých rostlin. Závěrečnou kapitolu tvoří suroviny a recepty, které jsou zajímavé a neobvyklé a které nebylo ...
MÁŠ CHUŤ VARIŤ? Možno sa v tebe doteraz len niekde skrýva – no táto kniha by to mohla zmeniť! Princíp gratinovania zemiakov, princíp prípravy dusenej pečienky či zeleninového karí. Stačí raz pochopiť a už to ide – konečne môžeš variť samostatne! NAJDÔLEŽITEJŠIE ZÁKLADNÉ RECEPTY sú také jednoduché a ľahko ...
Šesťdesiat špičkových šéfkuchárov zo štyroch kontinentov spojilo na vyše tisíc stranách tejto kuchárskej knihy svoje sily, aby obohatili váš stôl o jedinečné kulinárske zážitky. Pomyselnú cestu okolo sveta podniknete od teplých a studených predjedál plných vitamínov a exotických chutí tropického ovocia ...
V knihe Veľká domáca kuchárka 2 sme sa usilovali vybrať pre vás jedlá typické pre európske krajiny, recepty vhodné na každodenné varenie i na slávnostné príležitosti, nápady na využitie známych surovín i recepty s menej bežnými ingredienciami. Objavíte v nej jedlá, ktoré vám možno budú pripadať zvláštne, ...
.vyhľadávaná, provokujúca, upokojujúca. sladká chuť. Z reálneho zmyslu si spisovatelia a romantici urobili metaforu. Život, sen, pocit, dovolenka, ničnerobenie, domov, spánok, pokušenie, vôňa. A teraz si pred každé z uvedených slov pridajte slovíčko "sladký". Hneď to znie príjemnejšie. Slovenský text.
Petra Tóthová je jedna z najznámejších profesionálnych cukrárok na Slovensku. Jej spoluprácu často vyhľadávajú špecializované printové médiá, ktoré sa venujú jedlu a svadbám. Spolupracovala na rôznych projektoch, ako sú reklamné kampane, knihy, učebné texty pre cukrárov a televízne programy. Pravidelne ...
Každý z nás potrebuje z času na čas vypnúť a osladiť si život. Najväčšia zbierka receptov v jednom zväzku vám ponúka 1001 nápadov na prípravu chutných múčnikov ale aj zmrzliny či nepečených dezertov. Všetky boli vyskúšané autormi knihy a ich postupné pokyny a užitočné rady vás dovedú k lahodným výsledkom.. ...
Soubor 2500 receptů z desátého ročníku oblíbené čtenářské soutěže nakladatelství DONA Recepty naší rodiny. Kuchařku tvoří pestrá paleta receptů, které jsou oblíbené v českých rodinách při nejrůznějších slavnostních příležitostech, ať už jde o tradiční svátky, nebo rodinná výročí a jiné události.
Kto by aspoň na chvíľu nezatúžil mať vo svojej kuchyni špičkového šéfkuchára s dobrými nápadmi a profesionálnymi fintami?! Vďaka novej knihe Vojta Artza sa to môže splniť práve vám! S radami jedného z najpopulárnejších slovenských šéfkuchárov hravo zvládnete všetky recepty, naučíte sa variť po novom ...
Kuchárska kniha na každodenné použitie.Len RÝCHLE! Zdravé! a Chutné! jedlá.Autorská spolupráca:.lekár – Igor Bukovský.šéfkuchár – Pavol Lipták.Úvodná časť knihy "Vaša špajza" obsahuje obrazové a zaujímavé textové informácie o všetkých použitých potravinách a surovinách, ktoré sa určite stanú vašimi dobrými ...
Viac ako 100 farebných fotografií jedál. Reprezentačná celofarebná kuchárska kniha obsahuje okolo 1000 receptov a praktických návodov na prípravu chutných pokrmov: teplých a studených predjedál, polievok, šalátov, mäsitých i bezmäsitých jedál, omáčok, chuťoviek, nátierok, veľkého množstva najrozmanitejších ...
Kuchárska kniha na víkend poteší všetkých, ktorí radi trávia voľné chvíle na chate, chalupe alebo v záhrade. Je to miesto rodinných stretnutí či posedení s priateľmi, ku ktorým často patrí aj príprava dobrého jedla. Chaty, chalupy, ale aj záhradné domčeky sú už v súčasnosti vybavené tak, že sa využívajú ...
Kváskový chlieb je príručka pre tých, ktorí sa chcú naučiť pracovať s kváskom, prípadne zdokonaliť svoje pekárske zručnosti v príprave ražného, pšeničného, ochuteného či sladkého chleba. Prináša výber obľúbených i nových nápaditých receptov, zoznam potrebných pomôcok a surovín, ako aj informácie o prínose ...
Táto knižka s farebnými fotografiami a veselými ilustráciami je určená všetkým deťom, ktoré by si chceli vyskúšať svoje kuchárske umenie. Kniha obsahuje rôznorodé recepty obľúbených jedál detí,ktoré si môžu ľahko a rýchlo pripraviť samy - od predkrmov, polievok, hlavných jedál až po múčniky a rýchle ...