Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Lisa Fetterman je vytížená ředitelka společnosti a současně maminka dvou malých dětí. Ve své druhé knize Sous vide pro každého názorně předvádí elegantní řešení hlavolamu, jak uprostřed náročného pracovního týdne dopřát rodině kvalitní, a pokud možno teplou večeři. Seznamte se s technologií sous vide ...
"Moja prvá kniha, ktorú som celú vypestovala na svojej záhrade!" hlása Kateřina Winterová ku knižnej novinke, ktorá obsahuje ďalšiu stovku úžasných receptov i návodov a tentoraz aj popis viac ako 80 odrôd zeleniny s odporúčaniami na ich pestovanie a tiež ovocné ochutnávky.
Autor knihy Stuart Farrimond je presvedčený, že si pri varení neraz kladiete otázky o základných postupoch a technikách, ktorých výsledkom je dokonalé jedlo; vysvetľuje, prečo niektoré rady fungujú a iné nie; ako predísť chybám pri varení alebo ich napraviť. Len sa pýtajte, autor vám odpovie na viac ...
Hneď to bude, Anjelik: Charakteristika kuchárskej knihy "Hneď to bude, Anjelik" Praktická kuchárska kniha plná receptov na rýchle a zdravé jedlá pre deti Špeciálne určená rodičom detí vekovej kategórie od narodenia do 6 rokov, ale aj rodičom, ktorí tehotenstvo ešte iba plánujú Presný a praktický postup ...
V knihe nájdete úplné nové, výnimočne chutné recepty od hviezdneho šéfkuchára Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageovej. Sú to večere na všedné dni, ohromujúce, ale na prípravu ľahké pokrmy pre hostí, aj veľkolepé jedlá – kuchárska kniha predstavuje revolučný prístup k vareniu zeleniny so zameraním na ...
Uvarte si viac ako 75 stredozemských receptov, v ktorých zužitkujte všetko, čo je práve v sezóne - od tých najjednoduchších ako bylinková ricotta, cez večere pre pracovný týždeň ako zapečená zmes údeniny, papriky a cibule z jednej panvice, až po dezerty ako restované figy s tmavou čokoládou a morskou ...
Probiotikám sa pripisuje celý rad blahodarných účinkov, ale najmä poskytujú črevám prospešné baktérie a zabraňujú množeniu tých škodlivých.
Kniha - 248 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Celosvetovo obľúbená šou, ktorá si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta dorazila vďaka RTVS aj na Slovensko. Relácia Pečie celé Slovensko si v roku 2021 získala pozornosť a srdcia tisícov divákov a diváčok, ktorí držali palce amatérskym ...
Spoločné stolovanie v kruhu rodiny alebo s priateľmi je bežná súčasť nášho každodenného života. Aj vďaka nemu sa prelínajú tradície medzi generáciami – tradície kultúrne, ale aj kulinárske. Prítomné dámy rozličných vekových kategórií si pri spoločnom obede často vymieňajú recepty. My, dvaja autori tejto ...
Kuchárka "Jamie Oliver 30 minút v kuchyni" prináša úplne revolučný prístup k tomu, ako rýchlo uvariť chutné jedlá a preto aj vy, kto sa vrátite domov po dlhom dni v práci, budete postupom podľa Jamieho receptov schopní do 30 minút servírovať nielen jeden chod, ale kompletné menu. Kuchárka vás naučí: vychytávky, ...
Kniha - Dokonalý průvodce vietnamskou kuchyní. Autorka Uyen Luu sice už léta bydlí v Londýně, kde provozuje populární bytovou restauraci, vede kurzy vietnamského vaření, na kterých učí lidi z celé Evropy,- Autor Uyen Luu, 144 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Dokonalý průvodce vietnamskou kuchyníAutorka ...