Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Z obsahu: Jogurtovo-citrónová krupicová torta Pikantný jablkový koláč Tvarohový koláč s hrozienkami Rýchla čokoládova tortička Kávový nákyp v hrnčeku Višňový nákyp Banánové koláčiky s bielou čokoládou Mandľovo-tekvicový koláč Slivkové clafoutis a iné. Slovenský text.
Milí čitatelia, som poctená, že ste sa rozhodli pre moju útlu knižku rád a receptov. Asi súhlasite s mojím konštatovaním, že žijeme rýchlo, každý deň sa ponáhľame za svojimi povinnosťami, rátame dni, výdavky, máme uponáhľanú prácu a často i starostí vyše hlavy. V našom stravovaní sa, žiaľ odráža toto ...
Knihu Filozofie a mystika vína (Jiří Mejstřík) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Knihu Poklady klasické české kuchyně (Roman Vaněk) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
2015. < p style="text-align: justify "> At varite doma pro radost, nebo se vareni venujete profesionalne, potrebujete vedet, jak optimalne zachazet s kuchynskym nozem. Jeho spravne drzeni, brouseni a pouzivani vam nejen umozni bezpecnejsi praci, ale take
Po dvoch úspešných kuchárskych tituloch prichádza autorka s treťou (a tvrdí, že aj poslednou) knihou, ktorá je nabitá inšpiráciou na každodenné varenie. Recepty sú stále tradične nízkohistamínové, bezlepkové a vegetariánske.
Kniha - 79 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Polievka je tradičnou súčasťou nielen našej, ale aj zahraničných kuchýň. Má mnoho podôb, od tých ľahších, podávaných ako predjedlo, cez polievky výdatné, ktoré možno servírovať treba k večeru. Až napríklad po polievky sladké ovocné, alebo osviežujúci, ...
Ryby (Edice Apetit), Vydavateľ: Apetit, Väzba: Paperback, Počet strán: 164, Rok vydania: 2016