Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Popis : Zákusky plnené lahodným krémom stoja medzi sladkosťami vždy na poprednom mieste. Rôzne druhy cesta môžu byť spestrené chutným krémom, ovocím, čokoládou, karamelom, semiačkami, či orechmi. Napriek tomu, že sú nenáročné na prípravu, sú veľmi chutné. V tejto zbierke nájdete tipy na nové i tradičné ...
Autorka ich zozbierala zo starých zápisníkov babičiek a zo zažltnutých kuchárskych kníh a upravila tak, aby ste si ich mohli upiecť aj dnes.
V dnešnej dobe zohrávajú v našom stravovaní čoraz významnejšiu úlohu zdravé šaláty a nátierky. Dajú sa kategorizovať podľa rôznych kritérií a môžeme ich pripraviť prakticky na akúkoľvek príležitosť. Je však dôležité, aby sme používali sezónne a čerstvé suroviny. V tom majú byť pre Vás recepty a fotografie ...
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení "polévka je grunt a maso je špunt". A nejspíš i z ...
Kniha ukáže kouzlo přírody prostřednictvím rostlin, se kterými se můžete běžně setkat a stane se zdrojem inspirace pro ostřílené sběrače bylinek i pro naprosté začátečníky. Snadné a nápadité recepty jsou doplněny poutavými fotografiemi. Objevujte přírodu prostřednictvím chutí a zjistěte, že z obyčejných ...
Dochádzajú vám nápady, čo pripraviť svojmu dieťatku na jedenie, a hľadáte inšpiráciu pre každodenné varenie.
Kniha - autor Michaela Girschová, 160 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Všetko o liečivých bylinných čajoch. Liečivé bylinné čaje so svojimi cennými zložkami dokážu liečiť alebo zmierniť celý rad ťažkostí a chorôb. Prírodná liečiteľka a expertka Michaela Girschová vám presne vysvetlí, ako rastliny ...
Nejnovijší kuchaoka z edice Apetit, Bleskové dezerty, vychází už 27. 9. 2018 a poináší s sebou spoustu sladkých receptu, které zvládnete poipravit doslova v rekordním ease. Máte rádi sladké, milujete omamnou vuni linoucí se z trouby, ale obeas ..
Domácnosti našich babiček II je věnován zpracování, konzervování a uskladnění masa, ovoce, výrobě nápojů, a to alkoholických i nealkoholických, dále octů i ochucených olejů, sběru a zpracování planých rostlin. Závěrečnou kapitolu tvoří suroviny a recepty, které jsou zajímavé a neobvyklé a které nebylo ...
Kniha - Cinzia Trenchi, 128 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Džúsy a smoothies sú zdravou voľbou pre raňajky alebo ako výživná ľahké jedlá, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť a sú vynikajúcim pomocníkom pri diétach. Taktiež sú prospešné pre udržiavanie dobrého zdravia.
Kniha o tých najúžasnejších nátierkách, aké ste kedy jedli. Stačí ich len urobiť a ochutnať. Nátierky sú tu s ľuďmi od nepamäti. Sú totiž jednoduché, zdravé, osviežujúce a hlavne chutné. Dobre padnú na raňajky, ale aj na úspešné a dobré zavŕšenie dňa. Skvele doplnia akúkoľvek oslavu a urobia radosť školákom ...
elký výber praktických a báječných receptov ktorých základnou surovinou je tekvica