Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Where to Drink Beer is the ultimate guide by the real experts - 500 of the world''s most revered brewers reveal the little-known, eclectic, and surprising destinations they visit for their ultimate beer. With 1,600 listings in more than 70 countries - and detailed maps, reviews, key information, honest ...
Seasonal recipes and expert planting guides from Great Dixter, Christopher Lloyd''s quintessential English country garden The Great Dixter Cookbook features seventy simple and delicious seasonal recipes from the kitchen garden at Great Dixter, the historic house and garden located on the borders of Kent ...
A summer\''s evening in Amsterdam and two couples meet at a fashionable restaurant. Over the polite scrapings of cutlery, the conversation remains a gentle hum of polite discourse - the banality of work, the triviality of holidays. But behind the empty words, terrible things need to be said, and with ...
Exploring Richard Avedon''s fascination with France, Avedon''s France brings together a collection of spectacular photographs; selected interviews, letters, publications, and writings (including new material from the Avedon Foundation archives); and substantive essays by the authors. In addition to five ...
Whenever I hear the word curry, I\''m filled with a longing for spicy hot food with the fragrance of cumin, cloves and cinnamon. I see deep red colours from lots of Kashmiri chillis, tinged with a suggestion of yellow from turmeric. I think of the tandoor oven, and slightly scorched naan shining with ...
"Chocolate makes you happy! Whether in a cake, or ice-cream or a classical bar of chocolate, it stands for sensual enjoyment and is the favored sweet treat the world over. Chocolate fans will find everything in this book that they always wanted to know about the food of the gods." Chocolate will inform ...
Explore cheese in its many glorious varieties - the science, the smells, the succulence! The grandest fromages, the finest Feta, the most delicious Manchego: celebrate the glorious variety, quality and pleasure of great cheeses from around the world. You\''ll find detailed profiles of over 750 cheeses ...
Kniha - autor Petr Herynek, 160 strán, český, pevný bez krytu matraca Veľká obrazová publikácia popisuje jednotlivé vianočné sviatky, s nimi spojené rituály a jedla, tradičné i netradičné, ktorá sa k jednotlivým dňom pripravovala. Okrem zabudnutých receptov sú tu aj návody na výrobu figurálnych pečive, ...
Few kinds of fruit taste as naturally fresh and sweet as wild berries - and afford so many health benefits! This book is a feast for berry lovers, whether they enjoy growing them in their garden or eating them in salads, cakes, and other succulent recipes. The author shares his experience and knowledge ...
Discover and explore every type of whisky, from the classic single and smooth blended malts of Scotland, to the lesser-known corn and rye whiskies appearing on the scene. Featuring 500 whiskies from 23 countries, Great Whiskies is the perfect guide to today''s global whisky market. Are you in search ...
Propočty surovinových norem, úprava cukru vařením, polevy, náplně, pevná tuková těsta, třená linecká těsta, pálená hmota, listové těsto, koloidy.Dátum vydania: 5.5.2003Vydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 80-86073-85-8Strán: 144Formát (mm): 145x210
Nechajte sa inšpirovať našimi novými receptami na pečenie koláčov, tort a rôznych sladkostí.
Väzba: PaperbackJíte rádi koláče, milujete nudle a brambory a myslíte si, že se jich budete muset kvůli cukrovce zříci? Je pravda, že při diabetu mellitu II. typu je nejlepší terapií změna stravovacích návyků. Přesto si i nadále můžete pochutnávat na oblíbených pokrmech, jako jsou špagety s omáčkou pesto, ...
Kniha - autor Jacqueline Butler, 160 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Slávna cukrárka Jacqueline Butlerová rozvinula jedinečný štýl zdobenie tort cukrovými kvety, o ktorý sa s nami štedro delia v knihe plnej úžasných fotografií, praktických rád aj inšpirácie. Prostredníctvom viac ako 600 nádherných ...