Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha o tých najúžasnejších nátierkách, aké ste kedy jedli. Stačí ich len urobiť a ochutnať. Nátierky sú tu s ľuďmi od nepamäti. Sú totiž jednoduché, zdravé, osviežujúce a hlavne chutné. Dobre padnú na raňajky, ale aj na úspešné a dobré zavŕšenie dňa. Skvele doplnia akúkoľvek oslavu a urobia radosť školákom ...
Druh sortimentu : Kniha, Mák jako potravina a droga, Autoři : Jan Novák, Rok vydania : 2018,.
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení "polévka je grunt a maso je špunt". A nejspíš i z ...
Dochádzajú vám nápady, čo pripraviť svojmu dieťatku na jedenie, a hľadáte inšpiráciu pre každodenné varenie.
"Moja prvá kniha, ktorú som celú vypestovala na svojej záhrade!" hlása Kateřina Winterová ku knižnej novinke, ktorá obsahuje ďalšiu stovku úžasných receptov i návodov a tentoraz aj popis viac ako 80 odrôd zeleniny s odporúčaniami na ich pestovanie a tiež ovocné ochutnávky.
Je úplne jedno, z akého dôvodu ste sa rozhodli stravovať podľa zásad low carb alebo bez lepku – či kvôli schudnutiu, zo zdravia.
Spoznajte Tolkienových elfov prostredníctvom viac ako 80 receptov inšpirovaných elfí kultúrou zo Silmarillionu, Hobita i Pána Prsteňov.
Táto kniha obsahuje nápadité recepty opísané krok za krokom – od jednoduchých košíčkov pre začiatočníčky cez rýchle múčniky až po naozaj slávnostné kúsky! Želáš si košíčky "rozprávkové", kokosové, jahodové, jednoduché narodeninové, veľkonočné čokoládové alebo vianočné? V tejto knižke nájdeš naozaj mnoho ...
Zájazdný hostinec vždy býval symbolom cesty, zastavenia a pokračovania. Autor Martin Jiskra precestoval život s vareškou v ruke, aby sa nakoniec zastavil a začal budovať vlastný podnik. Jeho oddanosť a nadšenie pre remeslo dali vzniknúť poctivým českým pokrmom, na ktoré do Zájazdného hostinca U Jiskrov ...