Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Obsahuje vyše 900 vyskúšaných a osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám nielen jednoduchej, ale i najlepšej kuchyne. Každá doba má svoju kuchársku knihu. A každá kuchárska kniha nám vie okrem receptov prezradiť ešte niečo navyše: esenciu doby, malú ochutnávku bežného života, ľudský pohľad ...
Druh sortimentu : Kniha, Sous vide u vás doma, Autoři : Lisa Q. Fetterman, Rok vydania : 2022, Názov v originále : Sous Vide at Home: The Modern Technique for Perfectly Cooked Meals.
Nová kuchárka z edície Apetit - Jahody je ódou na naše najobľúbenejšie letné ovocie.
Básnik nazval Bratislavu mestom na sútoku vína a Dunaja, no nie je to len bonmot. Veď už viac ako dve tisícročia sa v našom regióne pestuje hrozno a výsledkom pracovitých rúk, ľudského umu a slnka je lahodné víno. Prví klčovali svahy Malých Karpát Kelti, po stáročiach rímsky cisár Marcus Aurelius Probus ...
Uvarte si viac ako 75 stredozemských receptov, v ktorých zužitkujte všetko, čo je práve v sezóne - od tých najjednoduchších ako bylinková ricotta, cez večere pre pracovný týždeň ako zapečená zmes údeniny, papriky a cibule z jednej panvice, až po dezerty ako restované figy s tmavou čokoládou a morskou ...
Vynikajúca autorka knihy Prirodzená strava našich predkov predstavuje novú, revolučnú správu pre naše zdravie: jedzte tuk, aby ste ho dobre spálili. V knihe Prirodzená strava našich predkov – 2. diel vysvetľuje odborníčka na paleo diétu a známa výživová poradkyňa Nora Gedgaudasová výhody ketónovej diéty ...
Kniha - 160 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového cesta má ľahšiu štruktúru a ...
Nová kniha známej cukrárky a pekárky Heleny Vyberalovej je na svete.
V dnešnej dobe zohrávajú v našom stravovaní čoraz významnejšiu úlohu zdravé šaláty a nátierky. Dajú sa kategorizovať podľa rôznych kritérií a môžeme ich pripraviť prakticky na akúkoľvek príležitosť. Je však dôležité, aby sme používali sezónne a čerstvé suroviny. V tom majú byť pre Vás recepty a fotografie ...
Z kúzelnej rajnice stúpa para. Kedysi sa ľudia riadili v nejednej činnosti postavením Slnka a Mesiaca a dobre vedeli, kedy nastoliť pôst a kedy hodovať.
Čo má spoločné váš obľúbený farmársky syr s kváskovým chlebom s chrumkavou kôrkou, pohárom perlivého domáceho zázvorového piva alebo miskou marinovaných olív.