Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Ako sa do syru Gorgonzola dostali tie modré kúsky? Ako sa robila zmrzlina predtým ako vynašli mrazničky? Čo všetko sa dá porozprávať o víne Piedmont? Ako sa robí paradajkový pretlak? Ako odlíšime dobrý a zlý balzamikový ocot? Aké jedlo sa podávalo v antickom Ríme, na akých špecialitách si pochutnávali ...
Druh sortimentu : Kniha, Máma mele vločky, Autoři : Martina Alinče Dvořáková, Rok vydania : 2017,
Kniha - autor Petr Šámal, 216 strán, český, pevný bez lesklého krytu Autor žijúci niekoľko rokov na Sicílii približuje čitateľom to najlepšie, čím si tento stredomorský ostrov získal jeho srdce. Rozpráva o neskutočne milých obyvateľoch, sicílskych zvykoch, zážitkoch na pravej sicílskej svadbe, moru, ...
Chcete variť tak, aby všetkým chutilo? Baví vás to, ale nemáte dosť času? Siahnite po novej knihe špičkového anglického šéfkuchára Gordona Ramsayho a získate množstvo receptov na rýchle a chutné polievky a šaláty, ryby a morské plody, hydinu, ako aj jedlá bez mäsa, cestoviny, nátierky či prílohy. Nechýba ...
Kniha pomôže riešiť otázky, s ktorými ste sa určite stretli pri grilovaní, ale nevedeli ste, na koho sa obrátiť, aby vám poradil.
Kniha - Radmila Zrůstková, 104 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Voda je fenomén, vďaka ktorému môže na Zemi existovať život. Táto výpravná kniha prináša inšpirácie, ako z nej vytvoriť jednoduché domáce nápoje pre zdravie. Nájdete tu rad spôsobov, ako spojiť lahodnú chuť ovocia, bylín, plodov a ...
Autor knihy Stuart Farrimond je presvedčený, že si pri varení neraz kladiete otázky o základných postupoch a technikách, ktorých výsledkom je dokonalé jedlo; vysvetľuje, prečo niektoré rady fungujú a iné nie; ako predísť chybám pri varení alebo ich napraviť. Len sa pýtajte, autor vám odpovie na viac ...
Vaření pro babičky, které mají klasickou kuchyni v malíčku, ale nevědí si rady s moderními jídly, surovinami i postupy. Většinou nemají přístup k internetu a/nebo nemají dovednosti vyhledávat si recepty a informace o surovinách. Jak se s nimi poprat a co jednoduchého uvařit, když do experimentování se ...
ľadáte v záplave receptárov spoľahlivého a všestranného knižného pomocníka do vašej kuchyne? Autorka viacerých úspešných receptárov a blogu Dobroty z kuchyne podáva recepty spolu viac ako 130 dôkladne vyskúšaných, zrozumiteľne a prehľadne napísaných návodov na domácu prípravu osvedčených, tradičných ...
Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sa v časopise The New Yorker objavil neslávne známy článok "Nejedzte predtým, než toto budete čítať" od vtedy relatívne neznámeho šéfkuchára Anthonyho Bourdaina. Svojimi postrehmi o tom, čo sa deje za dverami kuchyne, nešetril žiadne chuťové poháriky. Text spôsobil škandál ...
Autori knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrastali v 70. a 80. rokoch minulého storočia v Jeruzaleme, bez toho aby sa poznali. Yotam žil v židovskej štvrti na západe mesta a Sami v jeho arabskej štvrti na východe. Stretli sa v Londýne v roku 1999 a stali sa z nich obchodní partneri vo firme Ottolenghi, ...
Kniha: 1000 receptov z celého sveta: (EAN:9788074515552) máte možnosť kúpiť na Literama.sk. Vydal OTTOVO NAKLADATEĽSTVO.
Přední čeští a moravští chirurgové se opět sešli při psaní kuchařky. Třicet dva lékařů napříč naší republikou spolu se svými přáteli a spolupracovníky shromáždilo téměř sto padesát osvědčených receptů, tentokrát věnovaných rýži a těstovinám. Opět je zde detailně pojednáno rovněž o správném výběru vína ...
Knihu Nejlepší ovocná, zeleninová a bylinková SMOOTHIES (Siegrid Hirsch) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Špalda, pšeno a pohánka patria medzi suroviny, ktoré sa zaslúžene pýšia návratom.na piedestál zdravej výživy. Obsahujú celý rad cenných živín, nevyhnutných pre život.a zdravú existenciu človeka. Dajú sa z nich pripraviť jednoduché a rýchle jedlá,.ktoré sú nielen zdravé, ale aj chutia.Název: Špalda, pšeno, ...
Myslíte si, že hubnutí znamená jen týdny odříkání, nekonečného cvičení a hladovění, abyste nakonec své pracně shozené kilogramy nabrali zpět? S programem doktora Clowera můžete jíst všechny potraviny a s pomocí čokolády budete ovládat jejich množství. Přesně tuto schopnost a mnoho dalších pozitivních ...
Les meilleures recettes de la cuisine tcheque traditionnelle. Les Tcheques ont toujours aimé manger et faire bonne chere. Les femmes tcheques sont reconnues comme d’excellentes cuisinieres sans doute aussi parce que leur savoir-faire trouve sa source dans les recettes traditionnelles, les ingrédients ...