Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Krémeše, šišky, torty, rožky, peny, palacinky a mohli by sme pokračovať, aký nekonečný je zoznam dezertov. Táto knižka prináša recepty vyskúšané viacerými generáciami, ktoré sú dodnes populárne a pričarujú do vášho domova tradičné chute našej kuchyne. A aby bola príprava dezertov čo najjednoduchšia, ...
Kniha - česky.V současnosti stále více získávají na oblibě lehká jídla s jednoduchou přípravou. Naopak, tučná jídla, tedy i červené maso, jsou na ústupu. Kuřecí prsa se těší velké oblibě, protože jejich příprava je rychlá a jednoduchá. Protože toto maso je poměrně suché a obsahuje málo tuku, je nutné ...
Kniha – autor Eleonora Galassová, 304 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás ...
Pred šiestimi rokmi, keď môjmu manželovi diagnostikovali cukrovku, nebolo pre mňa ľahké zostaviť mu správny jedálniček. Situáciu komplikovalo aj to, že som doň musela zakomponovať aj sladkosti, ale väčšina diabetických sladkostí, ktoré sa dali kúpiť hotové, sa môjmu mužovi nepáčila, túžil po mojich domácich ...
Viacerí sa naháňame za prácou, štúdiom, povinnosťami a stáva sa, že v zhone a strese nám často neostáva nič iné, len siahnuť po polotovaroch a "fast-foodových jedlách”, ktoré nemusia byť vždy tou najlepšou voľbou.Aj preto sme sa rozhodli pripraviť túto knihu, v nádeji, že sa stane vaším pomocníkom pri ...
Kniha Bifteky, řízky a další výborná masíčka - Alena Doležalová máte možnosť výhodne kúpiť na Literama.sk. Vydal - Nakladatelství DONA. EAN: 9788073221119 ISBN: 80-7322-111-X
Kniha - autor Mária Sestra, 292 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Táto kuchárska kniha obsahuje veľa receptov na zdravú a jednoduchú prípravu jedál určených hlavne osobám trpiacim na cukrovku, a to zdravých a výživných raňajok, ľahkých obedov a večerí, nízkokalorických dezertov bez obsahu cukru ...
Druh sortimentu : Kniha, The best of Apetit Česko & Slovensko, , Rok vydania : 2018,
144 úžasných receptov na knedle prinútia zamilovať sa do tohto tradičného českého jedla aj tých, ktorí sa knedliam doteraz vyhýbali. V špeciálnej Knedlíkovej kuchárke od známych autorov totiž nájdete veľa nových neznámych receptov, podľa ktorých dokáže pripraviť dokonalý knedlík aj nováčik. Knedlíkovou ...
Dezerty našich starých mám netradične Aj vy zbožňujete tradičné dezerty ako palacinky, jablkové a orechové záviny alebo lekvárové perky? Odteraz si ich môžete vďaka tejto knihe receptov vychutnať v zdravšej podobe! Odborníčka na optimálnu výživu Tina Zlatoš Turnerová prepracovala tradičné recepty, ktoré ...
Kniha - autorka Helena Vybíralová, 472 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu PEKNE zabaliť. To sú kľúčové slová pre kvalitné a zároveň veľmi potrebný box na všetky doteraz vydané knižky HELENČINO PEČENIE. Znalci aj zberatelia určite ocenia jeho dômyselnosť a schopnosť uschovať kuchárky v jednom ...
Autorka ich zozbierala zo starých zápisníkov babičiek a zo zažltnutých kuchárskych kníh a upravila tak, aby ste si ich mohli upiecť aj dnes.
Kniha - autor Michaela Girschová, 160 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Všetko o liečivých bylinných čajoch. Liečivé bylinné čaje so svojimi cennými zložkami dokážu liečiť alebo zmierniť celý rad ťažkostí a chorôb. Prírodná liečiteľka a expertka Michaela Girschová vám presne vysvetlí, ako rastliny ...
Kniha - 160 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového cesta má ľahšiu štruktúru a ...
V dnešnej dobe pribúda detí s nadváhou, či už je príčina v tom, že majú oveľa menej pohybu, alebo majú zdravotné problémy.