Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Když se bezlepkové vaření a pečení stane vášní Tato kniha vám nabízí možnost i bez lepku znovu ucítit tu nádhernou vůni čerstvě upečeného pečiva, na které si můžete dát některou z pomazánek, domácí paštiku, povidla nebo sníst čerstvé jen tak….směs receptů určených pro váši snídani, svačinu, oběd, večeři, ...
Obsah: Dukátové buchtičky Rožky kysnuté na vode Orechová brioška Banánový koláč Korenený jablkový koláč Koláč so sušeným ovocím Pomarančový koláč Trdelník Koláč s bielym vínom Fánky Mliečny koláč Fašiangové šišky Škoricové šišky Veterník Indiánky.
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi''s food. In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors that create flavour and offer innovative vegetable dishes that deliver brand-new ingredient combinations to excite and inspire. ...
Živá strava je zdravý spôsob, ako sa detoxikovať, vyčistiť si pleť, zhodiť pár kíl a žiariť zdravím a vitalitou. Kto z nás však má čas zháňať neobvyklé prísady a vyrábať prácne jedlá? (Vy určite nie!) Tak ako najlepšie začať? Živá kuchyňa, cesta ku zdraviu je skvelým sprievodcom, ktorý vám poskytne všetko, ...
Druh sortimentu : Kniha, Máma mele vločky, Autoři : Martina Alinče Dvořáková, Rok vydania : 2017,
Zero waste znamená nulový odpad. Znamená to žiť bez odpadu, udržateľným spôsobom, byť šetrný k životnému prostrediu, k miestu, kde žijeme a chceme žiť aj naďalej. Premýšľali ste niekedy nad tým, koľko odpadu vyprodukujete? Koľko čoho kupujete, koľko obalov potom vyhodíte? Máte pocit, že toho doma máte ...
Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která ...
Upravte svou váhu, získejte pocit vitality, braňte se vzniku cukrovky a kardiovaskulárních nemocí – za stravu s nízkým glykemickým indexem vám vaše tělo poděkuje!Určitě víte, že když se pořádně nacpete, ještě to nemusí znamenat, že pocit sytosti vám vydrží a vaše tělo bude mít dostatek energie až do ...
Počas roka máme 365 príležitostí spríjemniť si život koláčikom. Táto jedinečná kniha vám ponúka skvelé recepty na sladké a slané dezerty s múkou, bez múky, s ovocím i bez ovocia, pečené i nepečené, ale aj také, ktoré sú vhodné pre maškrtníkov s potravinovou intoleranciou. Sú to koláčiky na každý deň, ...
Šaláty sa v súčasnosti, keď sa do popredia dostáva myšlienka zdravého stravovania, tešia stále väčšej obľube, najmä pre svoju rozmanitosť, jednoduchú prípravu a priaznivú energetickú hodnotu. Podávajú sa ako príloha k hlavným jedlám, mnohé aj ako hlavné jedlo. Ich popularitu zvyšuje aj skutočnosť, že ...
Nátierky a šaláty sú obľúbenou súčasťou studenej kuchyne. Nátierky môžeme podávať ako predjedlo, ale aj na raňajky, olovrant alebo ľahkú večeru. Príprava týchto chutných, farebne lákavých a zároveň zdravých pochúťok nezaberie veľa času a výsledok je vždy vynikajúci. Šaláty ako prílohu k hlavným jedlám ...
Veľká kuchárska kniha pre všetkých tých, ktorí chcú vyčariť jednoduché lákavé a chutné pohostenie. Podrobný opis jednotlivých postupov vás isto privedie k dokonalým výsledkom. Ak sa trápite so štíhlou líniou, tak vám pri rozhodovaní pomôžu kalorické hodnoty jednotlivých múčnikov. Dozviete sa všetko o ...
Mnohí ľudia, ktorí musia zo svojej stravy vynechať lepok, si kladú otázku, ako upiecť všetky tie bábovky, koláče alebo rolády, ktoré má ich rodina rada, o vianočnom pečive nehovoriac. Zdeňka Mazúrová riešila rovnaký problém – chcela, aby si jej dcéra celiatička mohla ďalej pochutnávať na obľúbených dezertoch, ...
Prastaré léčitelské znalosti vhodné do dnešní doby.Život starých babek kořenářek byl neustálým balancováním – mezi bylinkářstvím a uměním léčit, nedůvěrou a pronásledováním. Claudia Ritterová začala pátrat a shromáždila o "čarodějnicích" a jejich léčivých bylinách mnoho zajímavých informací a materiálů.Portréty ...
Víte, kam dát na talíř maso a kam přílohu? Umíte moderně servírovat jídlo? Kniha nabízí přehled téměř 80 technik krok za krokem, seznam surovin i potřebného vybavení. Najdete zde praktické tipy, jak vybrat nádobí, prostřít stůl a najít zajímavou a es tetickou úpravu talíře tak, abyste ohromili hosty. ...