Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Knihu Poklady klasické české kuchyně (Roman Vaněk) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Aj zdravá strava môže byť chutná a oku lahodiaca. Jedlo pripravené a prijímané s láskou, radosťou a vášňou zvýši vaše vibrácie a budete sa po ňom cítiť skvele. Navyše, každý organizmus je individuálny, a preto by sme sa mali naučiť počúvať a rozpoznávať signály nášho tela. Pre autorky Francescu Kristal ...
Po dvoch úspešných kuchárskych tituloch prichádza autorka s treťou (a tvrdí, že aj poslednou) knihou, ktorá je nabitá inšpiráciou na každodenné varenie. Recepty sú stále tradične nízkohistamínové, bezlepkové a vegetariánske.
Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, ktorý prináša ďalšie recepty plné chute a vône na naše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pokladmi ich kuchyne. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí vyhľadávajú kvalitné, chutné ...
Milujete sladkosti, ale nie zákusky z cukrárne alebo priemyselne vyrábané keksy, koláče či iné sladké maškrty, ktoré predávajú v supermarketoch? Milujete aj omamnú vôňu pečeného domáceho pečiva, šťavnatých bublanín, nadýchaných báboviek, kyprých chlebíčkov či makovníkov, krehkých štrúdieľ, na jazyku ...
V tomto prepracovanom vydaní vysoko oceňované knihy Dvanásť krokov k surovej strave uvádza autorka Victoria Boutenková mnohé výhody čerstvej stravy oproti varenému jedlu
Vitajte v čarovnom svete známych i menej známych zeleniniek! Poznáte zeleninového Supermana? Viete, ktorá zelenina je symbolom obce Zázrivá? Na tieto i mnohé ďalšie otázky odpovie táto veselá, inšpiratívna kniha, ktorá vás prevedie kráľovstvom Alfonza a voňavou kuchyňou šéfkuchára Rudyho Paštrnáka. Zoznámite ...
Užiť si vianočné pečenie s radosťou? Bez stresu, v pohode si vychutnať vianočné dobroty bez výčitiek? Dá sa to! Nechajte sa objať čarom Vianoc, sviatkov pokoja a upečte si spolu s kváskom vôňu a pohodu domova. Táto nádherná kniha obsahuje 38 úžasných vianočných receptov pripravených pomocou tradičného ...
Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 "Příprava červených vín" je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený ...
Autor publikácie Ing. Karol Herian, CSc. skromne uvádza, že zmyslom tejto publikácie je jednoduchým spôsobom poukázať na možnosti spracovania mlieka v malovýrobných podmienkach na dobré, kvalitné a zdravotne bezpečné syry. Je akýmsi návodom a základnou informáciou o výrobe syrov pre výrobcov syrov a ...
Kedy je čas začať? Čím začať? Ako postupovať? Koľko je dosť? Čo keď to nejde?. Všetko, čo potrebujete vedieť o prvých príkrmoch, nájdete v tejto knihe. Kniha Prvé príkrmy je určená pre všetkých rodičov, ktorým záleží na strave svojich detičiek. Výživa dieťaťa je totiž základným stavebným prvkom pre správny ...
Táto kniha ponúka 25 receptov bezmliečnych a bezlepkových polievok. Obľúbené horúce polievky (gulášová, hrachová, šošovicová, rybacia.), voňavé a číre vývary (kuracia, vietnamská, zeleninová, hovädzí vývar.), zdravé polievky na zahriatie žalúdka (cícerová, cesnaková, tekvicová, brokolicová, paradajková.) ...