Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Keď autorka tejto knihy objavila stravovacie zásady svätej Hildegardy z Bingenu, pohrúžila sa do života tejto fascinujúcej osobnosti. Čo má táto žena z 12. storočia spoločné s 21. storočím a čo nám môže ponúknuť? Vo videniach Boh Hildegarde odhalil choroby, ich liečbu a spojitosti s prostredím a prírodou. ...
Bestseller na Slovensku.Kniha plná báječných jídel, která už jen od pohledu dokazují, že kváskovat se vyplatí. Najdete v ní recepty od odbornic a aktivních kváskových pekařek ze Slovenska i z Čech. Kniha je vhodná pro všechny, kteří mají problémy s trávením, alergie, intolerance nebo vyhledávají kvalitu ...
Pivoznalství – rukověť pivního gourrmeta, kniha o pivu, pivovarech a hostincích. Vyvrací četné omyly, dokola tradované v pivní literatuře, a přináší nové informace a souvislosti. Jako vůbec první publikace přináší obsáhlý základní slovník pivovarských pojmů, a to současných i historických. Velký prostor ...
Druh sortimentu : Kniha, Green Kitchen At Home, Autoři : David Frenkiel, Rok vydania : 2019,.
Ako pripraviť jedlo pre rodinu, keď v peňaženke zostalo len pár centov? Možno to nebude také zlé. Lacných pokrmov je veľké množstvo a netreba si myslieť, že takéto jedlá sú o niečo ochudobnené a nudné. Naopak, aj najjednoduchšie jedlo môže získať prívlastok nezabudnuteľnej chuti. Stačí poznať tie správne ...
Knihu Mleté maso (autor neuvedený) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
.p.Autor populárnych kuchárskych kníh David Joachim predstavuje netradičnú kolekciu jedál založených na vynikajúcich hotových omáčkach. Dozviete sa, ako si poľahky pripraviť lahodné omáčky z rajčín, omáčku alfredo, bazalkové pesto a omáčku so syrom čedar, a zistíte, že rozhodne nepatria iba na cestoviny, ...
Sen se stává skutečností – bez těstovin už ani ránu! Nad 50 novými recepty k omáčkám na těstoviny zaplesá srdce každého milovníka italské "pasty". Najdete tu rychlé salsy a pesta i pomalu dušené omáčky, italskou klasiku i nové kreace s akcenty cizích kuchyní. Těstoviny a omáčky – pro talíř plný štěstí ...
Kniha predstavuje dobrého sprievodcu prípravou jednoduchých a vyskúšaných receptov na drobné zákusky, perníčky, rezy, torty, ale tiež buchty, bábovky, koláče a niekoľko slaných dobrôt. Nájdete tu pečivo s jednoduchou a rýchlou prípravou, napr. liate koláče na plech, ale i niekoľko výnimočných sviatočných ...
Publikácia vznikla s prispením desiatok českých aj zahraničných odborníkov a ponúka prehľad českých aj zahraničných odrôd. kategórií vín. vinársky zemepis. informácie o vadách a vlastnostiach vín a množstvo iných zaujímavostí.
Autorovým receptem na bohatství jsou slané i sladké taštičky: z listového, nudlového, bramborového či tvarohového těsta. Chutnají báječně, jsou originálním pohoštěním na party stejně jako neobvyklou večeří. Dijonské taštičky s masem, gruzínské pirohy, kreplach, moskevské pelmeně, řecké manti, provensálské ...
Veľká domáca cukrárka od profesionálnej cukrárky Pavlíny Berzsiovej sa stane vašou priateľkou a spoločníčkou pri experimentovaní v kuchyni. Autorka, "Sladká" viceprezidentka Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky, vás naučí pripravovať múčniky z rôznych druhov cesta. Ak sa budete riadiť jej radami, ...
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, ...
V knihe nájdete 150 receptov na tradičné i menej tradičné jedlá, ktoré sa spájajú so sviatkami počas celého roka. Tieto sviatočné jedlá znásobia slávnostnú atmosféru Vianoc a Nového roka, ale aj fašiangov a Veľkej noci. Kniha vám zároveň ponúka aj recepty na valentínske pochúťky a na jedlá, ktoré spríjemnia ...
Sladkosti máme všetci radi, niekto menej, niekto viac a niekto ešte viac. Zároveň si však čoraz viac ľudí začína uvedomovať, že nášmu telu neprospievajú ani zvonka, ani zvnútra. Preto vám autori v tejto knihe ponúkajú recepty, ktoré zaručene uspokoja vašu chuť na sladké a zároveň nezaťažujú váš organizmus ...