Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - Nigel Slater, 464 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Nigel Slater: JEDLO Niekedy varíme čisto pre radosť z tejto činnosti, poznáme pôvod našich ingrediencií, vyberáme ich s veľkou starostlivosťou a dlho premýšľame, než sa s nimi vydáme na cestu z obchodu na tanier. Hľadáme dokonalý recept ...
Variť či nevariť ? Ak odpoviete si nevariť, potom by vám táto kuchárka mohla byť dobrým sprievodcom, ako na to. Ak odpoviete si variť, potom by sa vám mohla tiež hodiť, a to nielen vtedy, keď nechcete zapínať sporák, ale aj vtedy, ak chcete svoju existujúcu stravu obohatiť o výhody čerstvé, nevarené ...
Knihu Tschechische Küche (autor neuvedený) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Knihu Makrobiotická strava (Michio Kushi; Alex Jack) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Dá se u vaření relaxovat? Upravené a doplněné vydání této oblíbené knihy přináší inspiraci, jak společně změnit způsob přípravy nedělního oběda v zábavu a pochutnat si na pokrmech prověřených letitými zkušenostmi autorky. Chutné recepty na každou neděli v roce Kniha nabízí zajímavé a chutné recepty na ...
Kvások - zázrak z vody a múky 33 slaných a sladkých receptov, aj bezlepkových "V kvásku sme dostali veľký dar. Množiaca sa energia v podobe kvásku pomáha zasýtiť telo i dušu a po celé generácie spája ľudí a rodiny. Jeho sila tkvie v schopnosti zväčšovať sa a ďalej rásť. Niekedy sa jeho sila utlmí, aby ...
Domáce sušenie potravín je jednoduchý spôsob, ako si pripraviť zdravé a chutné jedlá a ako ich zachovať v čo najlepšom stave. Kniha Domáce sušenie obsahuje: inšpiratívne recepty na sušené lahôdky, ktoré si obľúbia vaši priatelia aj rodina; praktické návody na prípravu jedál, skladovanie a využitie toho ...
Kniha Dobře živeni od Melissy Joulwanovej prináša riešenie v podobe receptov viac než 100 rôznych delikates a varácii, ktoré vychádzajú zo zásad paleostravy. Tá predstavuje nie len súčasný hit vo stravovaní, ale tiež svojbytný životný štýl a je založený na jedálničku, ktorý sa vracia až do historických ...
Kniha - autor Slávka Fraňková; Jana Pařízková; Eva Malichová, 256 strán, česky, brožovaná bez krytu matraca Kniha sa zameriava na problémy, s ktorými sa stretáva dieťa či adolescent s nadváhou. Tieto problémy majú vplyv nielen na jeho zdravotný stav, ale predovšetkým na jeho psychiku a formovanie jeho ...
Publikácia poskytuje prvý ucelený prehľad vývoja odievania od praveku po súčasnosť na území Slovenska. Ponúka stručnú charakteristiku jednotlivých historických udalostí a spoločenských pomerov, ktoré vplývali na vývoj odievania u nás vrátane vplyvov národov a národností, ktoré žili nielen na našom území, ...
Naša tradičná kuchyňa nie je ani zďaleka len o bryndzových haluškách. Je zaujímavá, rozmanitá a aj v dnešnej modernej dobe si v nej každý Slovák nájde to svoje. Kniha 77 tradičných receptov obsahuje nielen množstvo receptov našich starých mám, ale tiež veľa faktov a prekvapivých zaujímavostí. Vedeli ...
Advent je opäť tu. Snehové vločky tancujú nad krajinou, mráz vykreslil v oknách prekrásne ľadové kvety. Dozaista cítite i vôňu vianočného punču. Určite si spomínate, kedy ste našli pod stromčekom svoju prvú bábiku. Vianoce sú časom rozžiarených a natešených detských očí, listov Ježiškovi, ale aj dobou ...
Kniha - autor Marián Filo, 112 strán, slovenský, pevný bez lesklého krytu Zozbierané recepty šéfkuchára Mariána Fila z kaštieľ Čereňanoch. Kuchárska kniha obsahuje 50 receptov - predjedlá, polievky, hlavné jedlá a dezerty. Marián Filo urobila výber tych najobľúbenejších a najlepších receptov, ktore pripravuje ...
Nová vydání osvědčeného souboru odborných publikací informují rovněž o požadavcích na potravinářskou výrobu v Evropské unii. Sešit Výrobky z pevných těst je nově doplněn názornou obrazovou přílohou s nejčastěji vyráběným sortimentem.Autoři dbají na seznamování s novými technologiemi, surovinami, polotovary ...
Kniha - Peter Mayle, 190 strán, česky, brožovaná bez krytu matraca Pôvabný kulinársky cetopis, v ktorom nás autor, anglický spisovateľ žijúci v Provenci, zavádza do všetkých kútov Francúzska, krajina preslávené gastronomickými zázraky. Vyzbrojený nožom, vidličkou a vývrtkou čitateľa sprevádzať na proklamovaný ...
Kniha - autor Silvia Fialová, 224 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Kuchařku lze napsat mnoha způsoby. Lze se držet striktně návodů co a jak a kolik čeho, lze ji proložit vlastními radami a nebo, a to je méně obvyklé, doplnit jednotlivé recepty malými příběhy, jako to udělala Silvie Fialová. ...
Tato brožurka přináší recepty na těstovinová jídla, ve kterých lze použít jak těstoviny z bílé mouky, bezvaječné těstoviny nebo těstoviny celozrnné, případně z tvrdé pšenice, těstoviny bezlepkové, pohankové, kukuřičné, sójové nebo rýžové. Dbáme-li o své zdraví, pak si alespoň občas můžeme uvařit těstovinu ...
Jogurt patří k velmi rozšířeným potravinám a je součástí téměř všech diet. Díky svým pozitivním účinkům na zdraví je vhodný pro všechny. Vzniká srážením a kysáním mléka pomocí bakterií Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus, které pomáhají posilovat imunitní systém.