Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Zelenina ako hlavné jedlo, rôznorodé a lákavé obilniny – odvážna, svieža a nekonečná revolúcia v stravovaní. Tak sa dá charakterizovať táto nádherná kuchárka, ktorá je pútavá svojimi receptami, komentármi autora o surovinách a varení, fotografiami a grafikou. Listujte, čítajte, vyberajte, varte a pochutnávajte ...
Kniha - autor Terézia Vansová, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá.Kuchárska kniha, ktorú držíte v rukách, uzrela svetlo sveta v roku 1914. Bola prvá svojho druhu na Slovensku a zostavila ju spisovateľka a etnografka Terézia Vansová (1857 ? 1942). Predstavila v nej vyše 900 receptov slovenských gazdiniek ...
Raňajkovať možno rôzne: v posteli, pri stole, počas chôdze, v dopravnom prostriedku alebo v práci. Niektorí ľudia neraňajkujú vôbec. Tvrdia, že na raňajky nemajú chuť alebo čas. Ibaže raňajky sú nesmierne dôležité. Samozrejme, konzumované v pokojnom prostredí, bez stresu. Ak budete vstávať o 15 minút ...
Zistite, ako môžu polievky zlepšiť vaše zdravie Stačí mixér – a obyčajné suroviny, ktoré používate každý deň, sa zmenia na jedlo plné živín. Zlepšite si zdravie niektorou z 10 očistných kúr, ktoré vám pomôžu znovu nadobudnúť energiu, schudnúť a ešte oveľa viac. V knihe nájdete viac ako 80 receptov na ...
Obsahuje vyše 900 vyskúšaných a osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám nielen jednoduchej, ale i najlepšej kuchyne. Každá doba má svoju kuchársku knihu. A každá kuchárska kniha nám vie okrem receptov prezradiť ešte niečo navyše: esenciu doby, malú ochutnávku bežného života, ľudský pohľad ...
Básnik nazval Bratislavu mestom na sútoku vína a Dunaja, no nie je to len bonmot. Veď už viac ako dve tisícročia sa v našom regióne pestuje hrozno a výsledkom pracovitých rúk, ľudského umu a slnka je lahodné víno. Prví klčovali svahy Malých Karpát Kelti, po stáročiach rímsky cisár Marcus Aurelius Probus ...
Táto rozsiahla encyklopédia obsahuje informácie o rôznych druhoch zeleniny a ovocia. Nezáleží na tom, či ste kuchár laik alebo profesionál. Oboznámi vás so všetkými potrebnými informáciami o konkrétnom druhu ovocia alebo zeleniny. Zároveň vám prinesie potrebné informácie o ich výskyte, postupe pestovania ...
Najobsiahlejšia kniha o fermentácii, čo kedy vyšla, písanú opäť autorovým neodolateľným spôsobom. Ak ste fanúšikmi fermentácie alebo sa o tomto odbore chcete viac dozvedieť, niečo si doma nakvasiť, vybaviť si kuchyňu, osvojiť si naozaj jednoduché postupy, až detektívne si počítať o svete priateľských ...
Kniha - autor Slávka Mišíková, 112 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Do rúk sa vám práve dostala jedinečná kniha, ktorá v sebe skrýva recept na šťastie. Upečte si chvíľku plnú pestrých chutí, ktorú ako lekárka často predpisujem ako najúčinnejší liek na úsmev a spokojnosť. V knihe nájdete 50 ...
České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými ...
Tajné velikonoční recepty jsou po receptech vánočních dalším, z řady malých babiččiných sešitků, věnovaných tentokrát receptům velikonočním. Kromě tradičních rodinných receptů obsahuje knížečka iilustrace ze starobylých pohlednic.
S touhle kuchařkou můžete den co den připravit k obědu dobré, zdravé a vyvážené jídlo! Vybrali jsme do ní osvědčené recepty a praktické tipy na rychlé obědy, které zvládnete uvařit během hektického pracovního týdne i zábavou nabitého víkendu. V knize najdete rychlovky uvařené do třiceti minut, syté saláty ...
Jedinou možnou terapiou celiakie je celoživotná prísna bezlepková diéta. So zámerom pomôcť celiatikom, prichádza táto novinka, ktorá pomáha zorientovať sa v možných zdrojoch zakázaných obilnín, ale taktiež vo výbere širokého spektra kvalitných potravín s obsahom vhodných živín a vlákniny. Kniha obsahuje ...
Aktuální 8. přepracované vydání souboru "Receptury teplých pokrmů" - Jaroslav Runštuk a kol., které téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně. Obsahuje rovněž přehled aktualizovaných legislativních a hygienických předpisů, kapitolu "NOVÉ RECEPTURY", která odráží ...
Kniha - autor Tobias Müller, 0 strán, český, pevný bez lesklého krytu.Táto kuchárka pozýva všetkých milovníkov pečenia a maškrtenie na lákavú okružnú cestu za európskymi múčniky. Autorom je sympatický kuchár Tobias Müller, ktorý je medzi bloggerov, ktorí sa venujú pečenia sladkostí, naozajstným pojmom. ...
Druh sortimentu : Kniha, Jak na domácnost bez chemie a jedů, Autoři : Becky Rapinchuk, Rok vydania : 2019,.
Kniha - autor Olga Mengerová, 192 stran, slovensky 240 najlepších slovenských receptov pre dojčatá, malé deti a ich mamičky Kniha skúsenej nutričnej špecialistky je určená mamičkám najmenších detí, dojčatám, batoľatám ako aj predškolákom a tiež ženám, ktoré sa na otehotnenie pripravujú a chcú posilniť ...
63 zdravých receptov pre celú rodinu.Len správnym výberom, úpravou a kombináciou potravín dokážeme podávať deťom aj sebe chutné a zdraviu prospešné jedlo. Preto vznikla táto rodinná kuchárska kniha, ktorá pomáha nájsť správnu kombináciu na tanieri pre celú rodinu. Inšpiruje variť zdravšie a eliminovať ...