Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Červené víno intenzívnej rubínovej farby s viskóznym okrajom. Jeho expresívna vôňa je na úvod ovocná, prezentovaná marmeládou z čiernych ríbezlí. Neskoršie po dlhšom temperovaní sa objavia aj barikové tóny čistej čokolády. Chuť vína je jedinečne komplexná a výrazne adstringentná. Marmeládová chuť vína ...
Ide o jedno z najlepších vín z odrody Primitivo vôbec. Hrozno pochádza z najstarších vinohradov z najlepších polôh v Púlii. Víno zrelo 12 mesiacov v amerických a francúzskych drevených sudoch. Farba je výrazne rubínová, vôňa je veľmi bohatá, a komplexná. Okrem krásneho zrelého džemovitého ovocia sliviek ...
Bazulienka vinárstva Pereg je obľúbené lahodné víno zlatožltej farby, ktoré vzniklo spojením hroznového muštu a bazových kvetov počas fermentácie. Vôňa je intenzívna, pre tento kvet charakteristická, so sladkým vnemom na konci. Výrazná chuť bazového kvetu je sprevádzaná príjemným zvyškovým cukrom, vďaka ...
PASSO DEL CARDINALE Primitivo di Manduria DOP vyrába vinárstvo Paolo Leo v San Donaci. Vyrába sa z hrozna Primitivo pestovaného apuliánskou sadbou vo viniciach na území Manduria (Taranto). Hrozno zozbierané v prvom septembrovom týždni sa lisuje a potom fermentuje v nerezových tankoch pri kontrolovanej ...
Manzanilla Alegria je ďalší zaujímavý nápoj spoločnosti Williams & Humbert. Vyrába sa z vysoko rešpektovanej odrody hrozna Pago Balbaina. Hovorí sa, že Alegria má približne 5 až 6 rokov a je primárne vyrábaná pre španielsky trh. Vyhrala niekoľko zlatých medailí v ročnej medzinárodnej súťaži Wine Wine ...
Zmesové víno, z tých najlepších španielskych oblastí, s označením pôvodu a kvality Jerez–Xérès-Sherry, ktoré starne systémom criaderas a solera v dubových sudoch po dobu 20 rokov. Farba: tmavá mahagónová farba s jasnými medenými tónmiVôňa: tabak, céder, korenie, pečený cukor, karamel, sušené broskyne, ...
Slovenské akostné, červené, suché víno s chráneným označením pôvodu, značky Matyšák. Odroda Frankovka modrá, ročník 2016, Malokarpatská vinohradnícka oblasť.
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné s prívlastkom výber z hrozna, červené, suché. Odroda Frankovka modrá, ročník 2017. Frankovka modrá je najrozšírenejšou červenou odrodou v strednej Európe. Poskytuje kvalitné extraktívne vína tmavo-rubínovej farby, jemnej škoricovej vône i chuti, doplnené ovocnými ...
Slovenské akostné odrodové víno s prívlastkom výber z hrozna, červené, suché z edície Movino Vášeň. Odroda Cabernet Sauvignon, ročník 2018, Stredoslovenská vinohradnícka oblasť. Odroda pochádza z oblasti Bordeaux, kde sa pestuje od 16. storočia. Vznikla podľa všetkého opelením odrody Cabernet franc bielou ...
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné s prívlastkom neskorý zber, červené, suché z edície Rulandské modré. Odroda Rulandské modré, ročník 2016, južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Odroda francúzskeho pôvodu z burgundskej oblasti. Víno tejto odrody býva viac alkoholické, plné rôznych tónov, od nádherných ...
Vlastnosti Jemne perlivé, Z čiernych ríbezlí, Sladké Marketing produktu Vyrobené z ríbezľového ovocného vína, vody, cukru. Perlivosť nápoja je spôsobená prirodzeným obsahom CO2, vzniknutého fermentáciou. Miešaný alkoholický nápoj, z ovocného vína z čiernych ríbezlí Zloženie Konzervačná látka E202 Obsahuje ...
Akostné víno s chráneným označením pôvodu, červené, suché. Ročníkový výber, odroda Alibernet, ročník 2018, južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Moderná odroda bola vyšľachtená na Ukrajine a na Slovensku si získava stále viac priaznivcov. Odroda okúzli už pri nalievaní do pohára výraznou farbou, ľudovo ...
Giusti Antonio DOC Rosso Montello Colli Asolani je suché červené víno z talianskych viníc. Vyrába sa z tých najlepších strapcov hrozna odrody Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot a Recantina pochádzajúceho z tenuty Aria Valentina, vinohradnícka oblasť Montello, Taliansko. Zrie 12-14 mesiacov v ...
Piccini Frapasso Primitivo di Manduria ročník 2019 je talianske červené víno vyrobené 100 % z hrozna odrody Primitivo di Manduria, vinohradnícka oblasť Puglia, Taliansko. Len málo druhov červeného hrozna na svete oplýva históriou tak zahalenou tajomnom a mystikou ako je to pri hrozne Primitivo, ktoré ...
Piccini Montepulciano d''Abruzzo DOC je talianske červené víno vyrobené 100 % z hrozna odrody Montepulciano, ktorému sa darí po celom Taliansku, no jeho najväčšou vinohradníckou oblasťou je práve región Abruzzo. Je to štýl vína podobný vínam Chianti a považuje sa chuťovo za veľmi "živočíšne" víno. Farba: ...
Piccini Sasso Al Poggio Rosso Toscana IGT je talianske červené víno vyrobené zo výberu najlepších strapcov hrozna pozostávajúceho zo 60 % z odrody Sangiovese, 20 % Cabernet a 20 % Merlotu, vinohradnícka oblasť Toskánsko IGT, Taliansko. Ide o jedno z tzv. "supertoskánskych” vín pomenovaných po jeho mieste ...
Balenie šiestich vín Giusti Umberto I 0,75 l v originálnej drevenej debničke Umberto I. Vlajková loď značky Giusti - Giusti Rosso Veneto IGT Umberto I je talianske suché červené víno. Jeho základ tvoria dve odrody hrozna – Merlot a Cabernet Sauvignon, vinohradnícka oblasť Veneto, Taliansko. Víno sa vyrába ...
Domaine du Mage Merlot - Syrah je francúzske červené víno z odrody Merlot z Bordeaux a Syrah z Languedocu. Merlot - Syrah zrie 24 mesiacov v sudoch, počas ktorých získava bohaté ovocné tóny. Ročník 2019, oblasť Côtes de Gascogne. Odporúčame podávať k malým grilovaným jedlám. Farba: červená, purpurováVôňa: ...
La Buse dal Lôf Refosco dal Peduncolo Rosso je červené suché talianské víno s chráneným označením pôvodu. Odroda hrozna Refosco dal Peduncolo Rosso, oblasť Friuli Colli Orientali. Hrozno sa pestuje na slieň-pieskovcovej pôde a zbiera sa ručne v polovici októbra. So šupkou sa vinifikuje 15 až 18 v oceľových ...