Skip to content Skip to footer

Vsaďte na kompatibilné náplne

Originálna náplň je vždy zárukou kvality, ale na druhej strane jej nevýhodou je príliš vysoká cena. Pretože za značku a kvalitu sa platí. Druhou možnosťou môže byť alternatívna náplň, ktorá je kompatibilná s našou tlačiarňou. Hoci niektorí z nás môžu mať isté výhrady voči tomuto typu náplne, ale skôr ide o nepodložené predsudky.

shutterstock 232138093

Súčasť našej kancelárie i domácej pracovne

Možno si niektorí z nás pamätajú časy, keď boli už počítače, ale tlačiareň v bežnej domácnosti nebola. Keď sme si potrebovali niečo vytlačiť, tak sme použili tlačiareň v práci alebo u niekoho, kto už vtedy tlačiareň vlastnil. Treba podotknúť, že prvé tlačiarne u nás neboli vôbec lacnou záležitosťou a čo sa týka rozmerov, boli mohutné a ťažké. Niektoré dokonca pripomínali stroje vo fabrike. Dnes sa nad tým už iba pousmejeme, pretože minulosť je preč a žijeme v dobe, keď trh prináša neustále nové produkty tlačiarní – od väčších až po tzv. vreckové tlačiarne. A od typu tlačiarne sa odvíja aj cena náhradnej náplne. Keď si kúpime novú tlačiareň, tak obsahuje originálnu náplň – farbu či toner. Keď sa však originál minie, otázka je, či opäť investujeme do originálnej náplne alebo sa radšej rozhodneme pre kompatibilný variant.

shutterstock 232138093
Originál verzus kompatibilná náplň
Náplne do tlačiarní bežne neriešime, pokým sa nám neminú a my stojíme pred voľbou medzi originálom a alternatívou. Originálna náplň je vždy zárukou kvality, ale na druhej strane jej nevýhodou je príliš vysoká cena. Pretože za značku a kvalitu sa platí. Druhou možnosťou môže byť alternatívna náplň, ktorá je kompatibilná s našou tlačiarňou. Hoci niektorí z nás môžu mať isté výhrady voči tomuto typu náplne, ale skôr ide o nepodložené predsudky. Kompatibilné tonery sa rovnako osvedčili ako originály, dokonca vedia veľmi dobre poslúžiť a za ich kúpu rozhodne neminieme toľko peňazí ako za kúpu originálneho tonera. Ak tlačíme pravidelne a vo väčšom množstve, určite sa oplatí investovať do kompatibilnej náplne, ktorá nás nebude stáť príliš veľa peňazí. Stačí si len urobiť menší prieskum a vybrať si takú alternatívu, ktorá má garanciu proti poškodeniu tlačiarne a doživotnú záruku. Mnohí z vlastných skúseností vieme, že alternatívna náplň sa hravo vyrovná originálu, čo sa týka kvality. Hlavný rozdiel je v cene, pretože v prípade originálu platíme za značku.

HP – záruka kvality
Ak si potrpíte na konkrétnu značku pri výbere tlačiarne, značka HP by mohla byť pre Vás dobrou voľbou. Tlačiarne tejto značky sú u zákazníkov obľúbené, pretože sú relatívne cenovo dostupné a rovnako aj tonery HP. Či už sa rozhodnete pre originálny toner alebo kompatibilný, je iba na Vás. Faktom je, že dnešné alternatívne tonery sú natoľko kvalitné, že sa nemusíme obávať nekvalitnej tlače alebo poškodenia tlačiarne. Treba si však zvážiť aj v tomto prípade viaceré možnosti a nekúpiť hneď prvú alternatívu len preto, že je najlacnejšia. Aj tu platí, že stredná zlatá cesta je optimálnou voľbou pri kúpe náplne do tlačiarne.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment