Skip to content Skip to footer

Rozbehnite vlastný biznis na internete!

Dámy, nebojte sa výziev! Časy, keď sa žena venovala len rodine, deťom a domácnosti sú dávno preč. Dnešné moderné ženy zvládajú okrem toho aj prácu a vedia si nájsť aj chvíľu pre seba. Viete v čom je ich tajomstvo? Vlastný biznis.

Dámy, nebojte sa výziev! Časy, keď sa žena venovala len rodine, deťom a domácnosti sú dávno preč. Dnešné moderné ženy zvládajú okrem toho aj prácu a vedia si nájsť aj chvíľu pre seba. Viete v čom je ich tajomstvo? Vlastný biznis.

Podnikaniu na internete sa venuje čoraz viac žien. Založenie e-shopu nie je až také ťažké, dôležité však je mať dobrý nápad, chuť na sebe pracovať, trpezlivosť a byť internetovo zdatná. Ak spĺňate tieto požiadavky, potom môžete začať s prípravou. Pomôžeme vám.

Podnikanie na webe

Prvým krokom k úspechu je prieskum trhu. Viete, v čom by ste chceli podnikať? Skúste nájsť a zaplniť dieru na trhu a rozbehnite biznis s niečím novým a originálnym. Inšpirujte sa zahraničím a prineste na Slovensko produkt, ktorý u nás doteraz nebol dostupný, podobne ako to urobil e-shop Beardo.sk. Ak však máte šikovné ruky a samy vyrábate niečo netradičné, ukážte to verejnosti a zarobte na svojej záľube. Chcete podnikať v oblasti, v ktorej už má úspech aj niekto iný? Ak vidíte potenciál aj v sfére, ktorá je už „obsadená“, popremýšľajte, ako sa odlíšiť od konkurencie, ako sa zviditeľniť, a ako to urobiť inak.

Čo ďalej?

Máte nápad, začnite s realizáciou. Vymyslite vášmu e-shopu pútavý názov a zaujímavé logo. Nezabudnite na korporátne farby, font písma korešpondujúci s logom a celkovo jednotný štýl vašej prezentácie na verejnosti. Potrebovať budete aj živnostenské oprávnenie na typ podnikania, ktorý ste si zvolili, a nepodceňujte ani iné povinnosti, ktoré vám vyplývajú z podnikania na internete, ako je napríklad registrácia ochrannej známky vašej značky a kúpa domény vášho e-shopu.

Ako na to?

Vytvoriť e-shop si pri troche šikovnosti dokážete aj sama. Na internete sa dá nájsť množstvo systémov na tvorbu webových stránok, napríklad inPage.sk, ktoré obsahujú aj možnosť vytvoriť si vlastný e-shop za pár Eur. Nemusíte sa báť grafiky, hotové šablóny v rôznych farebných kombináciách a jednoduchý administračný systém vám pomôžu vystavať si web v pár krokoch. Ak ešte nie ste pre podnikanie na internete rozhodnutá definitívne, môžete si vyskúšať bezplatnú demoverziu stránok, ktorá poskytuje priestor na vytvorenie vlastných rubrík, fotogalérie aj pokusné e-shopové riešenie. V prípade, že si na tvorbu webu netrúfate či naň nemáte čas, oslovte skúsených dizajnérov a vývojárov.

Aby vás vedeli nájsť

Nápad máte, živnosť a ochrannú známku tiež, e-shop funguje, no vie o vás len pár ľudí z vášho okolia? Popremýšľajte nad najvhodnejšími marketingovými a PR stratégiami a zviditeľnite sa! Možností máte niekoľko: bannerová reklama, kontextová reklama (napr. reklama na Googli vo vyhľadávaní), reklama v printových médiách, rozhlase či TV, vonkajšia reklama vo forme billboardov a citylightov či katalóg… K ďalším možnostiam patria aj porovnávače cien, napríklad naša Pricemania.sk, vďaka ktorým si práve Váš e-shop môžu všimnúť ľudia hľadajúci konkrétny tovar. Zabúdať by ste nemali ani na sociálne siete a rôzne komunitné portály. Dostať do povedomia ľudí značku dokáže aj súťaž.

Vzdelávajte sa!

Internet sa neustále vyvíja, preto ani vám by nemala chýbať trpezlivosť a chuť stále sa vzdelávať. Udržujte si prehľad na trhu, sledujte konkurenciu a učte sa od úspešných. Zúčastňujte sa seminárov, školení a workshopov s rôznym zameraním. Zaujímavú a rôznorodú ponuku má aj naša Pricemania Academy, ktorá je určená majiteľom a marketérom e-shopov a iných on-line projektov, reklamným a mediálnym agentúram a iným on-line profesionálom. Jednoducho, snažte sa „byť neustále v obraze“!

Užitočné webové stránky:

www.e-zeny.sk
www.msponline.sk
www.inPage.sk
www.pricemaniaacademy.sk 

Výhody online podnikania:

  • Ste sama sebe šéfkou. Máte priestor na vlastné nápady a myšlienky a ich realizáciu.
  • (Väčšinou) pracujete z domu, a teda si čas organizujete sama (popri práci sa doma dajú zvládnuť domáce práce ako varenie, pranie, upratovanie…).
  • Voľný deň si urobíte, kedykoľvek chcete. Váš biznis funguje 24 hodín denne 7 dní v týždni aj bez vás.
  • Minimálne náklady na priestory a zamestnancov (e-shop dokáže fungovať ziskovo aj keď sa oň stará len jeden človek).
  • Kanceláriu si môžete „vziať so sebou“, postačí vám notebook, mobilný internet a telefón.
  • Podnikať môžete aj popri materskej dovolenke, a tak si privyrobiť eurá navyše.
  • Porovnanie cien s konkurenciou je na internete jednoduchšie.
Show CommentsClose Comments

Leave a comment