Skip to content Skip to footer

Placeo – trend medzi modernými pergolami

Špeciálne lamely vás chránia pred každým počasím. Zdroj: Sunsystem.sk

Nie je prístrešok ako prístrešok. Máte na záhrade krásnu terasu s ratanovým nábytkom, ale užijete si ju len vtedy, keď nepáli slniečko, neprší či nefúka vietor? Zabudnite na obyčajnú striešku a zaobstarajte si prístrešok, ktorý vám dovolí užívať si voľné chvíle na terase za každého počasia. V dnešnej dobe vám pergolu vyrobia a zabezpečia aj dovoz a montáž. Ceny pergol sú čoraz priaznivejšie, takže si ich môže dovoliť skoro každý.

Čo sú bioklimatické pergoly?

Bioklimatické pergoly majú unikátne zastrešenie, ktoré vám dáva možnosť meniť intenzitu slnečných lúčov či teplotu podľa potreby. To všetko regulujete pomocou naklápacích lamiel, ktoré napríklad v prípade dažďa môžete úplne zavrieť a užívať si tak čerstvý vzduch aj naďalej. Zastrešenie vás ochráni pred akýmkoľvek počasím a vďaka bočným slnolamom môžete celú pergolu zazimovať. Vyhnete sa tak presúvaniu záhradného nábytku po sezóne. Vďaka tomu ušetríte čas aj peniaze za častú výmenu nábytku, čím sa cena bioklimatickej pergoly stáva vo svojej podstate priaznivá.

Jedna z najznámejších firiem, ktorá sa zaoberá výrobou a predajom bioklimatických pergol Placeo, je česká spoločnosť Alaris.

Spoločnosť Alaris

Alaris Czech Republic, s.r.o. bola založená v roku 1998 v Českej republike a zaoberá sa výrobou a predajom tieniacej techniky. V roku 2014 svoju výrobu obohatili o bioklimatické pergoly z hliníka– moderné riešenie tienenia prostredníctvom unikátneho systému.

Ich dlhoročnú skúsenosť oceňujú nielen jednotlivci, ale stali sa tiež popredným dodávateľom tienenia do Laosu, kde svoje zariadenie dodávali na výstavbu nemocníc. Firma sa tiež hrdí ocenením od Združenia výrobcov tieniacej techniky a v súťaži Realizácia roku 2017 sa ich pergola stala víťazom.

Práve táto firma prišla na trh aj s unikátnou bioklimatickou pergolou Placeo.

Bioklimatická pergola je vhodná aj na balkón. Zdroj: Sunsystem.sk

Hliníková pergola PLACEO

Bioklimatická pergola PLACEO okrem zastrešenia plní funkciu regulovateľnej ventilácie, a to vďaka mechanike natáčania lamiel až o 140°. V prípade slnečného počasia si môžete nastaviť lamely tak, aby vás chránili pred slnečnými lúčmi, a aby sa zároveň zastrešenie dostatočne prevetrávalo. V prípade zrážok môžete lamely úplne uzavrieť a ochránite tak pred dažďom nielen seba, ale aj svoj záhradný nábytok. Lamely sú odolné aj voči snehovej záťaži, takže v zime prístrešok skvele funguje na uskladnenie nábytku.

PLACEO je vyrobená z pevnej hliníkovej zliatiny a nehrdzavejúcej ocele. Je ošetrená špeciálnou práškovou farbou, aby sa životnosť pergoly zvýšila čo najviac. Vďaka tomu sa skoro vôbec nemusíte starať o jej údržbu a moderný minimalistický dizajn sa hodí do akéhokoľvek exteriéru.

Odkvap je vstavaný v obvodovom profile a následne odvádza cez stĺp pergoly vodu preč zo strechy. Vďaka tomuto riešeniu zbytočne nehyzdí pergolu a je skoro neviditeľný.

Podobne na tom je aj motor lamiel, ktorý je schovaný tak, aby zbytočne nevyčnieval. Vďaka ovládaniu polohujete lamely pohodlne na diaľku.

Zasklená pergola pre celoročné používanie. Zdroj: Facebook Alaris.sk

Príslušenstvo pergol PLACEO

Aby ste si mohli pergolu PLACEO vychutnať naplno, spoločnosť Alaris vám k nej ponúka príslušenstvo, ktoré vám dopraje 100% pohodlie.

  • Dažďový a veterný senzor – výborné riešenie, ak nie ste doma, alebo príde nečakaná nepriazeň počasia. Vďaka senzoru sa lamely automaticky uzavrú akonáhle spadnú prvé kvapky dažďa na zastrešenie.
  • Infra vykurovanie – je to nízkonákladové kúrenie, ktoré efektívne vykúri vašu pergolu aj počas chladných dní, a tak si môžete predĺžiť sezónu grilovania, alebo si len tak užiť posedenie na čerstvom vzduchu.
  • LED osvetlenie – LED osvetlenie vám ušetrí vašu elektrickú energiu a LED žiarovky sú známe vďaka svojej dlhej životnosti. Nemusíte sa trápiť tým, že po západe slnka sa musíte premiestniť do vnútorných priestorov napríklad počas rodinnej oslavy.
  • Bočné roletové krytie – plní množstvo funkcií. Okrem ochrany pred zvedavými očami okoloidúcich, vás chráni pred bočným svitom slnka alebo pred vetrom, ktorý je nepríjemný hlavne pri daždivom počasí. Rolety sú vyrobené zo špeciálnej PVC látky, ktorá dokáže odolávať poveternostným vplyvom skutočne dlho.
  • Zasklenie – ak si vyberiete namiesto roliet zasklenie pergoly, môžete ju využívať počas celého roka a v kombinácii s infra vykurovaním, dokonca aj počas zimných dní a večerov.

Bočné rolety vám doprajú ešte väčšie pohodlie. Zdroj: Alaris.sk

Dodanie a záruka pergol

Autorizovaným montážnym partnerom pergol je spoločnosť Sun System, s.r.o. Termín dodania záleží na výbere prevedenia, na farbe, príslušenstve, špeciálnych požiadavkách a samozrejme na období, kedy si pergolu objednávate.

Následná inštalácia pergoly trvá približne 2 dni, ale aj tu doba záleží od podmienok stavebnej pripravenosti či dodávky príslušenstva.

Záruku na pergoly PLACEO získate až na 5 rokov a nevzťahuje sa len na konštrukciu pergoly, ale aj na celú mechaniku  a povrchovú úpravu. Na riadiacu techniku a pohon je záruka rovnako 5 rokov. Aby mohla byť záruka platná, je potrebné dbať na správne používanie a údržbu výrobku podľa pokynov od montážneho partnera (užívateľský manuál je na vyžiadanie zákazníka).