Skip to content Skip to footer

Ako prepojiť obývačku s kuchyňou

Otvorené, vzdušné a veľké priestory sú v súčasnom trende bývania veľmi obľúbené. Spájanie obývačky a kuchyne je najlepšia možnosť ako takýto priestor získať.

shutterstock 103884701

Otvorené, vzdušné a veľké priestory sú v súčasnom trende bývania veľmi obľúbené. Spájanie obývačky a kuchyne je najlepšia možnosť ako takýto priestor získať.

Rodinný dom aj panelák
Je jedno či bývate v rodinnom dome, alebo paneláku ak to dovoľuje statika a rozloženie izieb môžete tieto dve miestnosti prepojiť. Malé kuchyne (hlavne v panelákoch) neposkytujú veľa miesta pri obedovaní. Ak je vaša rodina početnejšia určite sa vám nápad spoločného rodinného obedu pri väčšom jedálenskom stole bude páčiť. Priestor na jedálenský stôl získate prepojením obývačky s kuchyňou.

Zladiť miestnosti
Kuchyňa a obývačka sú dve rozdielne miestnosti, ktoré aj slúžia na rôzne činnosti. Zladiť ich ale nemusí byť taký problém ako sa na prvý pohľad zdá. Začnite od podlahy. Obe miestnosti opticky zjednotí jeden druh a vzor podlahy. Prepojí ich. Ak boli obe miestnosti malé získate síce väčší priestor, ale stále to nebude to pravé. Opticky zväčšiť ich môžete výberom svetlých farieb podlahy aj stien. Vyhnite sa bielej farbe, pôsobí veľmi sterilne a novovzniknutému priestoru by ubrala na útulnosti. Ak máte staršie kreslá a sedačky vymeňte ich. K novému štýlu bývania sa už nehodia.

shutterstock 103884701
Kuchyňa či obývačka?
Za dekoráciu sa určite nepokladá mixér, rychlovarná kanvica či iné kuchynské spotrebiče. Snažte sa ich schovať v skrinkách. Rúru na pečenie, mikrovlnnú rúru a varnú dosku asi neskryjete, ale môžete ich umiestniť tak, aby neboli príliš nápadné. Vhodné sú na to vstavané kuchyne, kde tieto spotrebiče perfektne zapadnú.

Materiál aj farba kuchynskej linky by mala ladiť s nábytkom v obývacej časti. Mohutná kožená sedačka nebude ladiť s minimalistickým štýlom zelenej, žltej či červenej kuchyne. Vyberte si či dáte prednosť kuchynskej linke, a pôjdete si prezrieť do obchodu nové sedačky. Alebo si zadovážite novú kuchyňu.

Jedálenský stôl môžete prepojiť s kuchynským ostrovčekom, ktorý aj mierne ohraničí kuchynskú a obývaciu časť izby. Ak vám tento spôsob prepojenia nevyhovuje a chcete mať kuchynskú časť oddelenú môžete nad ostrovček zavesiť otvorené police. Pôsobia dekoratívne a nebudú pôsobiť rušivo z obývacej časti.

Striedajte vrchné plné skrinky v kuchynskej linke s otvorenými. Docielite tak lepšieho nadviazania kuchyne na obývaciu časť.

Nezabudnite na zabudovanie odsávača pár. V otvorenom priestore sa pary z varenia budú šíriť po celej miestnosti. Zabránite tomu práve odsávačom pár. Určite sa vám v obchodoch podarí nájsť aj taký, ktorý svojim dizajnom zapadne a nebude pôsobiť v celej miestnosti rušivo.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment