Skip to content Skip to footer

Záhradku si treba chrániť aj počas jesene: Pripravte si ju pred zimou, povieme vám ako

Chcete si predĺžiť leto a dopriať dokonalý relax? Zachyťte jesenné lúče vo vašej záhrade. Ideálna voľba na oddych. Starostlivosť o vašu zeleninovú či ovocnú záhradku je skvelou investíciou. Tá sa vám každoročne vráti v podobe šťavnatej úrody či zdravej zeleniny.

Vaša záhrada sa vám určite odvďačí. Pozrite sa, ako sa o ňu správne starať.

Prevencia a ochrana

Plodnosť vašej záhrady pomaly končí. Šťavnaté ovocie bolo príjemným osviežením v horúcich dňoch. Určite si chcete zaistiť bohatú úrodu aj budúci rok. Ako prevenciu pri starostlivosti o ovocné stromy je vhodné zamerať sa na postrek proti kučeravosti a postreky na rôzne hubovité ochorenia. Včas treba odhaliť aj lietajúcich škodcov a vyhubiť ich pomocou insekticídov.

Pestovaný trávnik – pýcha každej záhradky

Aj vy tak milujete tie letné dni, keď môžete leňošiť na deke v záhrade? Dokonalým prostredím je zelený a mäkučký trávnik. Čo však robiť preto, aby si svoju krásu zachoval? Základ efektívnej starostlivosti tvorí trávnikové hnojivo.Zamerajte sa predovšetkým na hnojivá bohaté na:

▪ dusík – ktorý ovplyvňuje sfarbenie a podporuje rast listov,
▪ draslík – chráni trávnik voči suchu a chorobám,
▪ fosfor – buduje trvalý koreňový systém,
▪ horčík a ďalšie stopové prvky.

Hnojenie a výživa trávnika patria k typickým sezónnym prácam. Ich výsledok na seba nenechá dlho čakať.

Štedrá úroda aj budúci rok?

Krásne kvitnúce stromy a hojná úroda. Ponúkame jeden zo starších, ale účinných tipov, ktorý sa na dedinách využíva už dlhé roky. Zázrak menom modrá skalica. Roztok z modrej skalice je hotový poklad pre vašu záhradku. Má preventívne účinky. Pôsobí najmä voči plesniam, infekciám a menším škodcom. Vo veľkej miere ho využívajú aj bio-pestovatelia. Tvorí doplnkovú výživu plodín a stromov.

Jeseň je ideálnym obdobím, kedy sa poďakovať záhrade za prinesenú úrodu, tak poďme do toho.