Skip to content Skip to footer

4 dobré dôvody, prečo vyzdobiť vaše okná látkovými roletami

Dobrý spánok je na nezaplatenie. Avšak, vo svete, ktorý sa takmer nikdy nezastaví, je zaspávanie niekedy ťažké. Hluk, „svetelné znečistenie“ a dokonca aj počasie sú všetko faktory, ktoré môžu naše spánkové vzorce narušiť.


Moderné zatemňovacie materiály okien sú špeciálne navrhnuté tak, aby blokovali svetlo prichádzajúce do vášho interiéru a vytvárali tmu práve vtedy, keď to najviac potrebujete. Navyše, zatemňujúca tkanina vám môže poskytnúť lepšie súkromie, znížiť hluk z vonkajšej strany okien a dokonca pomôcť izolovať váš domov pred chladom.

Nižšie uvádzame jednoduchý a praktický zoznam piatich najväčších výhod tejto veľmi obľúbenej tieniacej techniky.

Jednoduchá kontrola a regulácia svetla

Pouličné lampy, svetlá automobilov a všeobecné svetelné znečistenie sú všetko poruchy, ktoré je možné rýchlo eliminovať inštaláciou zatemňovacej textílie do vášho domova. Kvalitná látková roleta vám tiež môže pomôcť udržiavať správny spánkový režim po celý rok, bez ohľadu na sezónne zmeny a výkyvy počasia.
Zatemňovací textil, ktorý je v detských spálňach veľmi efektívny, poskytuje tmu a vytvára tak pred spaním ideálne podmienky bez stresu! Táto tieniaca technika jednoducho vytvára pokojnejšie a príjemnejšie prostredie na odpočinok, bez ktorého sme všetci bezradní.

Dokonalá tepelná izolácia

Zatemňovacie tkaniny, ktoré sú skvelé aj pre prichádzajúce zimné obdobie, vám môžu poskytnúť lepšiu izoláciu domácnosti, čo znamená zníženú spotrebu energie a viac peňazí ušetrených na účtoch za domácnosť!
Je tomu tak preto, lebo tkanina, z ktorej sa látkové rolety vyrábajú, je prirodzene hrubšia a tak zaisťuje silnejšiu ochranu pred unikajúcim teplom. Podobne to funguje v lete, keď vám interiér pred silným slnkom a teplom poskytuje príjemný chládok.

Ochrana pred hlukom

Ďalšou výhodou týchto moderných látkových roliet je, že potláčajú hluk, čo je perfektné riešenie pre tých, ktorí žijú v mestských oblastiach alebo blízko diaľnic / hlavných ciest, a vytvárajú tak pokojné životné prostredie bez ohľadu na dennú dobu. Vďaka takejto bariére sa budete cítiť príjemne, pretože vás okolie už tak veľmi nebude rušiť.

Extra dávka súkromia

Špeciálne v kúpeľni a spálni vám zaistia látkové rolety viac súkromia. Výhodou je ich farebné materiálové prevedenie, vďaka ktorému ich môžete s interiérom zladiť bez najmenšieho problému. Odolávajú aj vlhkosti a jednoducho sa udržiavajú v čistote. Nedrží sa na nich prach, čo znamená, že ich oceníte aj v interiéroch pre alergikov.
Jednoducho sa inštalujú a umožňujú vetranie priestoru bez toho, aby sa znížil komfort využívania okna na rôzne iné účely. Tak to s nimi vyskúšajte a príjemnú atmosféru si vo svojom dome alebo byte užívajte.
Zdroj obrázka:Kateryna Kubitsa/Shutterstock.com