História Absinthu siaha až do druhej polovice 18. storočia. Zaujímavosťou je, že bol patentovaný ako liek na všetko. Koncom 19. storočia sa však zosilnila antikampaň a Absinth bol označovaný za jed, ktorý spôsobuje šialenstvo. Tento horký bylinný destilát obsahuje vysoké množstvo alkoholu – 50 až 70 % a rozlišujeme dva základné typy: verte (zelený) a blanche (číry) Absinth. Jeho silu netreba podceňovať, keďže nadmerná konzumácia má (ako v prípade akéhokoľvek alkoholu) nepriaznivý vplyv na organizmus.
Absinth pochádzajúci zo susedných Čiech je vyrobený z panenských mladých rastlín z Jesenníkov predtým, než sa začali reprodukovať. Rastliny, z ktorých Virgin Verte vznikol sú: palina, yzop, oregáno, tymián, mäta. Následne sa byliny macerujú. Výsledkom je komplexná harmónia arómy a chute.
Bairnsfather Absinth je zelený vďaka prírodnému chlorofylu, a má jemnú a bohatú chuť s maximálnym obsahom nedestilovanej zmesi liečivých bylín. Absinth predávame pod rôznymi značkami do celého sveta. Absinth má 55% alkoholu a obsah thujon okolo 8 mg/kg.obsah thujonu: 8 mg/kg.
Rodinná spoločnosť Bairnsfather ako prvná uviedla na trh Absinth Bitter. Bairnsfather Bitter obsahuje 55% alkoholu a maximum psycho-aktivných látok - thujonu z paline pravej: 32-35 mg/kg. Kvôli zvýšenému obsahu paliny chutí trošku horkejšie. Mal by sa piť riedený ľadovou vodu, alebo ako súčasť miešaných ...
Ako prvý sme uviedli na trh Absinth "Bitter". Bairnsfather Bitter obsahuje 55% alkoholu a maximum psycho-aktívnej látky "thujon" z paliny pravej: 32-35 mg / kg. Kvôli zvýšenému obsahu paliny pravej má horkastú chuť. Mal by sa piť riedený ľadovú vodu alebo ako súčasť miešaných nápojov.obsah thujonu: 32-35 ...
Na výrobu Absinthu z dielne Bairnsfather sa používajú kvalitné byliny, lieh, cukor a neupravená voda z podzemného prameňa. Lieh sa spolu s bylinami maceruje a tým sa začína výroba pravého absinthu. Zelenú farbu získava vďaka prírodnému chlorofylu. Má jemnú bohatú chuť s maximálnym obsahom zmesi nedestilovanej ...