Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Červené víno intenzívnej rubínovej farby s viskóznym okrajom. Jeho expresívna vôňa je na úvod ovocná, prezentovaná marmeládou z čiernych ríbezlí. Neskoršie po dlhšom temperovaní sa objavia aj barikové tóny čistej čokolády. Chuť vína je jedinečne komplexná a výrazne adstringentná. Marmeládová chuť vína ...