Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpaná a ich použitie je veľmi univerzálny. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo napríklad syr. Hodí sa do šalátov, príloh, pečiva či kašou.
Semienka maku v biokvalite. Široké využitie pri pečení. Vhodné aj na výrobu semínkového masla alebo rastlinného mlieka. Tradičné súčasť českej kuchyne..
Kakaový prášok * so zníženým obsahom tuku (obsah kakaového masla najmenej 10%). Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Sušené paradajky poslúži v kuchyni ako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svoje obľúbené jedlá – kuskus, zemiakovú kašu, hummus, guacamole. Alebo sú výborné len tak, keď vás chuť na sladké. Zaliate horúcou vodou ľahko zmäknú..
Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvorí gomasio, ktoré skrášli aj jednoduché každodenné jedlá.Sezam je súčasťou legiend a povestí v mnohých krajinách sveta. Aby nie, je to historicky najdôležitejšie plodina pestovaná pre olej. ...
Agar-agar je čisto rastlinná želatína, ktorá sa vyrába z morských rias. Využijete ju pri príprave tort, aspiku, krémov, ovocných želé, džemov.
Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvoria gomasio, ktoré skrášlia aj prostá každodenné jedla..
Využitie:náhrada margarínu, oleja - lyžica mletého semienka nahradí lyžicu margarínu alebo oleja v receptoch, pri pečení potom pečivo rýchlejšie hnednenáhrada vajíčka - zmiešajte lyžicu mletého semienka, s troma lyžicami vody a nechajte odstáť pár minút, potom pridajte do cesta namiesto vajíčkakaša - ...
Sušené datle sú vhodné ako skvelý základ do nepečených raw dezertov.
Originálna pikantná pochutina s orientálnou príchuťou z cícera, kukurice, šošovky a arašidov. Vhodné ako desiata alebo ako pochutina.
Sušené plátky manga v biokvalite vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pripravíte z nich sladké pečivo alebo ich môžete pridať do kaše či müsli..
Sušenie je tradičný spôsob konzervovanie datlí. Datle sú chutné samotnej, využitie ale majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Jedná sa o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
Ľanové semienko je typické svojou orechovo-maslovou chuťou. Lepšie sa stravuje rozomleté a môže slúžiť ako náhrada oleja alebo vajcia v rôznych pokrmoch. Jeho výhodou je dobrá skladovateľnosť a vysoká trvanlivosť. Zlatý ľan má oproti hnedému jemnejšiu chuť..
Sušené plody vínnej révy v biokvalite. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť, ktorá je silnejšia ako u ostatných druhov hrozienok..
Sušené plody vínnej révy. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť. Majú väčší rozmer ako iné hrozienka a sú o poznanie svetlejšie..
Kombu (u nás je známa tiež pod názvom kelp) je hlbokomorské riasa rastúca v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z rias najbohatších na jód.
Strúhaný kokos sa získava z dužiny kokosového orecha a je bežnou súčasťou predovšetkým sladkých jedál. Kokos má typickú aromatickú vôňu, ktorá dodá vašim pokrmom exotický nádych.
Sušené sladké marhule v biokvalite. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo i výbornú omáčku ku slanému jedlu..
Sušené plody vínnej révy v poleve z karobu. Majú výraznú sladkú chuť. Karobky sú vynikajúce náhradou bežných maškŕt..
Banánové chipsy sa vyrábajú sušením zo zrelých banánov, ľahko osmahnutých v slnečnicovom oleji. Sú sladké a chrumkavé. Výborne chutia samotné, možno ich ale aj pridať do kaší alebo sladkého pečiva..