Togouchi Pure Malt 0.7l

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Ihneď Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Whisky

Liehovar Distillery Sakurao sa nachádza v japonskom meste Hirošima, ktoré leží na pobreží vnútrozemského mora Seto. Táto prímorská oblasť je obdarená prírodným bohatstvom a je orientovaná oproti miestu svetového dedičstva Miyajima. Liehovar spravuje spoločnosť Sakurao Brewery and Distillery, ktorá sa ...viac

Najprezeranejšie produkty v kategórií Whisky

Popis

Liehovar Distillery Sakurao sa nachádza v japonskom meste Hirošima, ktoré leží na pobreží vnútrozemského mora Seto. Táto prímorská oblasť je obdarená prírodným bohatstvom a je orientovaná oproti miestu svetového dedičstva Miyajima. Liehovar spravuje spoločnosť Sakurao Brewery and Distillery, ktorá sa od svojho založenia, čo bolo pred viac ako 100 rokmi, venuje vareniu piva a destilácii. V tejto pálenici vyrábajú sladovú whisky, obilnú whisky a gin. Pri výrobe venujú osobitnú pozornosť každému detailu – výber ingrediencií z Hirošimy, destilačné prístroje vyrobené na mieru a použitie tradičných anglických metód destilácie. Tu vyrábaná sladová whisky prešla procesom, ktorý bol zdokonalený do najmenšieho detailu – mletie sladu, fermentácia, dvojitá destilácia a sudovanie. Každý krok je dôležitý, aby whisky dosiahla charakteristickú silnú a jedinečnú chuť. Obilnú whisky tu vyrábajú z japonského jačmeňa a sladu. Mletý jačmeň a slad sa pridajú do teplej vody a zmes sa potom zahrieva, aby sa škroby v jačmeni rozložili enzýmami zo sladu na cukor. Proces, ktorý sa tu deje, sa nazýva ,,rmutovanie". Roztlačená kašovitá tekutina sa ochladí na približne 25 °C a pridajú sa kvasinky, aby sa začalo kvasenie. Zmes sa umiestni do fermentačnej nádrže približne na 3 dni a po ukončení fermentácie bude pripravená kaša s obsahom alkoholu asi 10%. Následne prebieha destilácia pomocou destilačného prístroja vyrobeného na mieru a techniky starostlivo odovzdávanej z generácie na generáciu už viac ako 100 rokov. Čerstvá sladová a obilná whisky sa zvlášť naplní do sudov a nechá sa odpočívať. Používajú sa sudy po ,,bourbone" a ,,sherry", v ktorých zreje minimálne 3 roky alebo viac – odpočíva v dvoch skladoch s rôznymi teplotami – v Sakurao Distillery a v tuneli na prerušenej časti linky JR v Togouchi (mesto Akiota, prefektúra Hirošima). Teplé vetry z vnútrozemského mora Seto a studené vetry z hôr spôsobujú počas roka veľký teplotný rozdiel, ktorý vedie k rýchlemu dozrievaniu sudov v sklade Sakurao. Sklad v Togouchi využíva starý železničný tunel, ktorý udržiava chladné teploty bez ohľadu na ročné obdobie, čo umožňuje, aby whisky časom pomaly dozrievala. Po dostatočnom odležaní sa sladová a obilná whisky zmieša a vznikne tak nová miešaná whisky. Spájajú tu svoje odborné zručnosti a jemné zmysly, aby identifikovali jedinečné kvality sladovej a obilnej whisky a zmiešali ich tak, aby zaistili dokonalú rovnováhu medzi miernou rašelinovou arómou a jemným záverom miešanej whisky Togouchi. Togouchi Pure Malt Vytvorila ju Chugoku Jozo – japonská spoločnosť, ktorá dováža jednotlivé slady z rôznych liehovarov, vrátane niektorých zo Škótska. Aj tento klenot je zmes rôznych dovezených sladov dozrievajúcich v meste Togouchi v 362 metrov dlhom bývalom vlakovom tuneli, v ktorom je vždy stabilná teplota. Dozrievajú v precíznom výbere sudov po ,,Sherry" a ,,Bourbone", v ktorých jednotlivé slady dozrievali 3 až 9 rokov. Jemne rašelinová zlatistá whisky odhaľuje príjemnú vôňu s tónmi vanilky, čokolády a zrelých marhúľ, ku ktorým sa v chuti pridávajú tóny čerstvej smotany prelínajúce sa s jemnou rašelinou. Tóny horkého kakaa a lieskových orieškov v závere pomaly sprevádzajú miznúcu rašelinu.

Reklama

brand name

Prezrite si ďalšie Whisky Togouchi, najprezeranejšie produkty Togouchi alebo najlacnejšie Whisky.

Reklama