Afroplants Kakaové Bôby 100g

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Vitamíny a minerály

Sušené kakaové bôby v 100%-nej prírodnej forme z vlastnej produkcie, sušené na slnku, nepražené.KAKAOVÉ Bôby / (lat.Theobroma cacao),Kakaovník obyčajný rastie poväčšinou v subtropických a tropických oblastiach. U nás je známy v súvislosti s čokoládou. Využívjú sa hlavne kakaové bôby, ktoré sú v plode ...viac

Je nám ľúto. Tento produkt nieje aktuálne v ponuke žiadneho e-shopu na Pricemánii.

Najprezeranejšie produkty v kategórií Vitamíny a minerály

Popis

Sušené kakaové bôby v 100%-nej prírodnej forme z vlastnej produkcie, sušené na slnku, nepražené.KAKAOVÉ Bôby / (lat.Theobroma cacao),Kakaovník obyčajný rastie poväčšinou v subtropických a tropických oblastiach. U nás je známy v súvislosti s čokoládou. Využívjú sa hlavne kakaové bôby, ktoré sú v plode kakaa (orech). Tento produkt "Sušné kakaové bôby" sú v 100%-nej prírodnej forme sušené na slnku, nepražené, preto si zachovávajú pôvodné prirodzené vlastnosti a zloženie.Kakaové bôby pochádzajú z plodov (orechov) Kakaovníka obyčajného (Theobroma cacao) pôvodne známy už Aztékmi ako "pokrm bohov".  Jeho pôvod je uvádzaný v strednej a južnej Amerike, ale prakticky od dávneho obdobia sú sušené kakaové bôby súčasťou stravy v strednej Afrike južne a severne od rovníka až po piatu rovnobežku.  Z dôvodu vysokej intenzity slnečného žiarenia majú kakaové bôby a tiež káva výnimočnú chuť, kvalitu a tiež vysoký obsah prírodných látok. Výnimočná kvalita je dosahovaná v južnej oblasti Kamerunu (Afriky).Po zistení výhod a zdravotných benefitov z konzumácie kakaových bôbov sa výrazne rozšírila skupina konzumentov tejto novoobjavenej prírodnej potraviny. V sušených kakaových bôboch(nepražených) bolo zistených viac ako 270 zdraviu prospešných zlúčenín a látok, ako vitamíny, minerály, polyfenoly, polysacharidy.Zdravotné výhody.Sušené kakaové bôby majú niekoľko významných zdravotných výhod, nakoľko sušením pôvodné látky a zlúčeniny zostávajú zachované. Pri ich konzumácii môžu účinne pôsobiť ako mierne antidepresívum nakoľko obsahujú serotonín a fenyletylalamin (PEA). .Obsah ďalších zlúčenín a látok zo skupiny antioxidantov chránia bunky proti oxidačnému stresu. Pričom znižujú riziko vzniku niekoľkých druhov rakoviny a môžu správne regulovať hladinu cholesterolu v krvi a podporovať srdcovocievny systém.Polyfenoly môžu prispieť ku dobrej kondícii srdca, pôsobiť pozitívne na znižovanie krvného tlaku. Minerálne látky ktoré sa nachádzajú v kakaových bôboch, ako horčík, železo, draslík znižujú riziko vzniku krvných zrazenín a riziko infarktu.Boli dokázané i ďalšie významné zlúčeniny a látky ako anandamid, serotonín, dopamín, kumarín, asparagináza, ergosterol, sitosterol, chatenín, resveratrol, procianidín, a epikatechín, ktorý môže podľa posledných výskumov priaznivo pôsobiť proti vzniku cukrovky, srdcových ochorení a infarktu.Inhibítory monoaminooxidázy (MAO inhibítory ) obsiahnuté v sušených kakaových bôboch umožňujú udržiavať neurotransmiteri v krvi a orgánoch dospelých ľudí podobne ako je to u detí a tým spomaliť proces stárnutia alebo ho udržiavať v požadovanom tempe.Výživové výhody.Sušené kakaové bôby majú pomerne značnú kalorickú hodnotu až 2500 kJ/600 kcal na 100 g, vzácne nenasýtené mastné kyseliny až 25 g na 100 g, neobsahujú lepok a cholesterol a preto by mohli byť alternatívou i pre celiatikov. Z dôvodov zloženia a obsahu zlúčenín a látok by kakaové bôby mohli byť dobrým výživovým doplnkom pre profesiálnych a iných vodičov na dlhých cestách, pilotov pri dlhých letoch, prípadne iné profesie s vysokými nárokmi na dlhodobé sústredenie, na priebežné doplnenie energie a udržanie stavu bdelosti.Upozornenie.Údaje uvedené na tejto stránke sú súhrnným materiálom z verejne dostupných stránok uverejnených na internete a z iných publikovaných zdrojov. Tu uvedené informácie nie sú určené ako návod na prevenciu, alebo liečbu chorôb, ako výživové tvrdenia, ale majú len informačný a vzdelávací charakter o prípadných rastlinných surovinách. Toto upozornenie je uvedené z dôvodu oboznámenia záujemcov s nariadením Európskeho parlamentu (EP) a Rady ES č. 1924/2004. V prípade záujmu o konzumáciu rastlinných produktov, odporúčame  túto možnosť konzultovať so svojim alebo odborným lekárom.

Reklama

Reklama