Bez lahodného nápoja, akým je víno, si už málokto z nás vie predstaviť oslavu alebo príjemný večer vo dvojici. Varené vínko zase nechýba na vianočných trhoch a či už je biele alebo červené, všetci si na ňom pochutnávame. Vínu v staroveku pripisovali božský pôvod a jeho obľúbenosť stáročia pretrváva. Na predaj dnes nájdeme veľa značiek a chutí. Šumivé vína a sekty, biele, červené či ružové vína si môžete kúpiť aj v elektronických obchodoch. Niektoré sú v ponuke v sadách s pohármi, ktoré sú skvelé aj ako darček.
Hrozno pochádza z regulovanej úrody a je spracované technológiou kontrolovanej fermentácie.
Krásne červené víno vyrobené z hrozna Negroamaro a Primitivo, ktoré sú ručne zbierané.
Všetko sa to začalo v roku 1790 keď 25-ročný syn škótskeho prosperujúceho stolára požiadal svojho otca o pôžičku 300 libier, aby sa mohol stať obchodníkom s vínom v Londýne. Tento ambiciózny mladý muž bol George Sandeman, zakladateľ spoločnosti Sandeman, ktorý skončil založením jedného z popredných svetových ...
Puccini je aperitív zložený z dvoch dielov prosecco brut a jedného dielu mandarinkovej šťavy od konzorcia Tardivo di Ciaculli, ktoré vďačí za svoj názov dedine Palermo, v ktorej bol objavený, a dobe zrenia, neskoršie ako bežnejšie odrody. Silnú arómu, obsah cukru, tenká šupka, prítomnosť semienok robia ...
Red Orange Mimosa sa rodí spojením prosecco brut vlastnej výroby so šťavou z najkvalitnejších červených sicílskych pomarančov: "Moro", "Tarocco" a "Sanguinello". Šťava týchto troch kvalít sa dávkuje, aby sa dosiahla dokonalá rovnováha medzi parfumom, vôňou a farbou, a následne sa zmieša so sektom, aby ...
Bellini je slávny koktail z talianskych Benátok namiešaný z prosecco brut a šťavy z lahodných bielych broskýň Maria Bianca. Broskyne, ktoré pestuje samo vinárstvo Canella neďaleko San Doná di Piave v oblasti Veneto, sa zbierajú v čase svojej najvyššej zrelosti, tak aby sa zabezpečila maximálna koncentrácia ...
Víno získalo v minulosti niekoľko ocenení a vyznamenaní.V roku 2017 získalo zlatú medailu na súťaži Decanter World Wine Awards.
SQOST S Sauvignon blanc 2019 polosladké PD Mojmírovce.
La Buse dal Lôf Ribolla Gialla je biele suché talianské víno s chráneným označením pôvodu. Odroda hrozna Ribolla Gialla, oblasť Friuli Colli Orientali. Hrozno sa pestuje na slieň-pieskovcovej pôde a zbiera sa ručne druhý septembrový týždeň. Maceruje sa 10-12 hodín a fermentuje 15 dní. Víno zostáva s ...
Doprajte si kvalitné talianske červené víno Giusti Merlot IGT Veneto! Odroda hrozna Merlot, vinohradnícka oblasť Veneto, Taliansko. Víno sa vyrába červenou vinifikáciou. Strapce z rôznych vinohradov sa najskôr po častiach samostatne vinifikujú, následne sa takto získané víno na záver procesu kvasenia ...
La Buse dal Lôf al Lupo Pinot Bianco je pozoruhodné biele suché talianské víno s chráneným označením pôvodu. Vyrobené z populárnej odrody hrozna Pinot Blanco (Rulandské biele), oblasť Friuli Colli Orientali. Hrozno sa zbiera manuálne v auguste, následne sa maceruje 10-12 hodín a fermentuje 15 dní. Víno ...
Šumivé víno vyrobené metódou charmat, kde sekundárné kvasenie prebieha v nerezových tlakových nádobách. Aróma dozrievajúceho kôstkového a drobného červeného ovocia doprevádza v chuti ľahké brusinkovo – vanilkové tóny s kôstkovo - autolýzovým záverom.
Šumivé víno vyrobené metódou Charmat, kedy sekundárne kvasenie prebieha v nerezových tlakových nádobách. Expresívne kvetinovo - Dropsove aróma sprevádza svieža kyseliny s jemným a dynamickým perlením. V dochuti je víno plné transformovaného ovocie, ľahké vanilky s cereálne - autolýzovým záverom.
Tokajské samorodné sladké, r. 2008, 0,375 l vinárstva J. & J. Ostrožovič patrí k tomu najlepšiemu čo Tokajská vinohradnícka oblasť ponúka. V tomto víne sa stretáva jedinečnosť terroiru Tokaja so svojou sopečnou pôdou, energia slnka horúcich dní i pôsobenie jesenných ranných hmiel pod taktovkou ušľachtilej ...
Tokajské samorodné suché, r. 2008, 0,375 l vinárstva J. & J. Ostrožovič patrí k tomu najlepšiemu čo Tokajská vinohradnícka oblasť ponúka. V tomto víne sa stretáva jedinečnosť terroiru Tokaja so svojou sopečnou pôdou, energia slnka horúcich dní i pôsobenie jesenných ranných hmiel pod taktovkou ušľachtilej ...