Rodiskom obľúbenej Tequily je Mexiko. Tento alkoholický nápoj sa získava z modrej agávy a jeho prvý export bol v roku 1873. V súčasnosti je Tequila mimoriadne obľúbená aj na Slovensku. Rozlišujeme niekoľko druhov – Tequila blanco, gold či reposado. Pohárik tohto nápoja sa podáva so soľou a plátkami citróna, je len na vás, ako si ho vychutnáte. Tequilu v elektronických obchodoch nájdete v rôznych cenách, v závislosti od kvality. Ponuku si pred kúpou poriadne preverte a cíťte sa ako Mexičania.
Mezcal ako blízky príbuzný tequily sa dá vyrobiť z jedného z 8 rôznych typov agávy, kým tequila sa dá vyrobiť iba z modrej agávy. Takisto je to veľmi chutné a tradičné (niečo ako pirôžok). Mezcal San Cosme sa vyrába v malých sériách v mexickom regióne Oaxaca zo 100 % agávy espadin a má krásnu zložitú ...
Klasická mexická tequila Reposado. Vyrába sa iba z vrchov rastliny blue weber agave. Vačšina tequil obsahuje iba 20% vrchov a 80% celej rastliny. Agave sa zbiera v Altos de Jalisco regióne, ktorý je najlepší pre túto rastlinu. Pôda je dobre prevdzušnená s vysokým podielom železa. Agáve sa zbiera z 6 ...
Planta Santa Reposado mezcal sa vyrába v mexickom meste Oaxaca. Mezcal je destilát vyrobený hlavne z odrody rastliny agáve Maguey Espadin ale aj ďalších divo rastúcich agáv. Reposado zrie viac ako 4 mesiace v amerických dubových sudoch. Recept na výrobu a destiláciu má už viac ako 400-ročnú tradíciu, ...
Topanito Artesanal Blanco je silnejší, výraznejší a intenzívnejší mezcal s 52 % obsahom alkoholu, ktorý má oproti svojmu bratovi o 12 % viac! Pochádza z Mexického štátu Oaxaca a je vyrobený z vysokokvalitnej odrody agáve známej ako Espadín, ktorá rástla viac ako 7 rokov! Má fantasticky silnú vôňu dymu, ...
Ultra jemná tequila s obsahom alkoholu 40%. Má intenzívnu chuť plnú agáve. Zreje 10 mesiacov vo francúzskych limousin dubových sudoch, vďaka ktorým získava jemné tóny vanilky a karamelu. V San Franciscu na súťaži World Spirits Competition v roku 2016 bola ocenená dvomi zlatými medailami.
Klasická anejo mexická tequila. Vyrába sa iba z vrchov rastliny blue weber agave. Vačšina tequil obsahuje iba 20% vrchov a 80% celej rastliny. Agave sa zbiera v Altos de Jalisco regióne, ktorý je najlepší pre túto rastlinu. Pôda je dobre prevdzušnená s vysokým podielom železa. Agáve sa zbiera z 6 až ...
VIDA de San Luis Del Rio, je organický mezcal od Del Maguey. Začína na nízkej cenovej úrovni aby bol dostupný pre viac ľudí. Predaj bol spustený v oku 2010 a dnes sa teší vysokej obľube barmanov, keďže je skvelo miešateľný. Ručne vyrobený, dvakrát destilovaný, veľmi pomaly v drevom poháňanom medenom ...
Planta Santa Añejo mezcal sa vyrába v meste Oaxaca na juhu Mexika. Mezcal je destilát vyrobený hlavne z odrody rastliny agáve Maguey Espadin ale aj ďalších divo rastúcich agáv. Recept na výrobu a destiláciu má už viac ako 400-ročnú tradíciu, ktorá sa dedila z generácie na generáciu. Zrie viac ako 12 ...
Patrón Reposado je vyrobená zo 100% agávy, zrejúca 6 mesiacov v dubových sudoch. Má jemnú a sviežu chuť, ktorú nájdeme aj u Patron Silver, navyše sa objavujú tóny dreva a medové sladkosti. Každá fľaša je ručne vyrábaná a číslovaná. Je svieža s jemnou dubovou príchuťou. Základ pri výrobe ultra-premium ...
Kah Anejo Tequila zreje 2 roky v amerických súdkoch z bieleho duba a potom sa naleje do týchto fliaš v tvare lebky, ktorých inšpiráciou je Deň mŕtvych - Día de los Muertos. Táto má dokonca ešte viac lebiek namaľovaných v očných jamkách. Lebky v lebkách. Pripomína účinok LSD.Vôňa: Veľa sladkého karamelu ...
Táto tequila zreje priemerne šesť mesiacov v dubových sudoch. Toto zrenie jej dodáva čistotu a sviežosť. Oproti svojej mladšej sestre, má bohatšiu, jemnejšiu chuť a arómu pripomínajúcu vanilku, limetku, mladé pomaranče. V závere sa objavujú stopy po dubovom sude a sladkosti modrej agáve. Farba: jemný ...
Citrusovú a sviežu tequilu Don Julio''s Blanco vyhodnotil časopis Wine Enthusiast ako "klasiku". Je to ich najvyššia chvála a bola udelená potom, ako uznávaný kritik F Paul Pacult ochutnal 250 tvrdých alkoholických nápojov.
Skvelá tequila, ktorá pochádza z haciendy čo spoluzaložil George Clooney. Je vyrábaná priamo vo vrchoch mexického štátu Jalisco, ktorý je domovom tequily. Táto "mladá" blanco tequila zreje po dobu 2 mesiace. Krátkou dobou zrenia je jej chuť ostrejšia a tvrdšia. Je hladká a na jazyku sa skvelo rozplynie, ...
Vyzretá k dokonalosti. Kombinácia moderných a tradičných destilačných techník. Anejo bola prvýkrát svetu predstavená v roku 1962, firmou Casa Herradura. Odvtedy Herradura Anejo dozrieva v sudoch z bieleho amerického dubu, po dobu 25 mesiacov, čo je o 13 mesiacov viac ako bežne tequila zreje. Výsledkom ...
Charakteristická veľmi osobitá tequila u ktorej je hneď poznať, že je robená z lásky k tradícii. Je vyrábaná zo 100% modrej agáve a dvakrát destilovaná s následným pomalým zrením v malých dubových sudoch. Krásne vonia po jablkách, hruškách a citrusoch. Prvým dúškom prekvapí svojou ľahkosťou a pikantnou ...
Patrón Anejo je exkluzívna zmes vyberaných jedinečných tequíl. Zreje v malých sudoch z bieleho dubu minimálne 12 mesiacov. Má výraznú a jedinečne charakteristickú chuť. Dnes najrešpektovanejšia a najpredávanejšia ultra prémiová tequila na svete prišla s celkom novou kultúrou vychutnávania si tohto ohnivého ...
Táto v Mexiku veľmi populárna tequila je vyrábaná zo 100% modrej agáve. Výrazne voňavá. Prevládajú tóny limetky, grapefruitu a mandarínky doplnené karamelom. Má plnú chuť s hlbokým charakterom. Prevláda sladké ovocie, ako sú jahody a čerešne s vanilkou a maslom. Veľmi dlhé medové dokončenie s trochou ...