Kešu orechy dodávajú organizmu rad vitamínov (A, B alebo E), minerálnych látok, nenasýtených mastných kyselín aj bielkovín. Predstavujú tiež významný prírodný zdroj horčíka.
Mandle sú vo všeobecnosti jedným z najobľúbenejších a cenovo najdostupnejších druhov orechov. Sú vynikajúcim zdrojom vitamínov, minerálov, vlákniny, bielkovín a nenasýtených mastných kyselín. Teraz sú k dispozícii v tmavej čokoláde.
Para orechy sú plodom stromu, ktorý sa nazýva Juvi. Para orechy sú výborným zdrojom vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov. Pôsobí antioxidačne a chráni tak telo pred voľnými radikálmi. Para orechy, sú veľmi dobrým pomocníkom pri znižovaní hladiny cholesterolu v krvi.
Semená obsahujú nenasýtené mastné kyseliny - omega 3, ktoré sú dobrým zdrojom vitamínov a minerálov, ako sú A, E, zinok, vápnik, železo, fosfor, mangán, meď, selén, draslík. V najčistejšej forme, bez akýchkoľvek úprav, obsahujú najviac vitamínov.