Učebnica Suroviny 2 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené informácie o sladidlách, mlieku a mliečnych výrobkoch, vode, soli a zlepšujúcich prípravkoch, ich použití v pekárskej výrobe a ich vplyvu na technologické procesy a kvalitu výrobku. Učebnica ...
Prostredníctvom učebnice si žiaci doplnia svoje vedomosti zo spracovania nohavíc, oboznámia sa s technologickými postupmi zhotovenia dámskej blúzky, šiat, pánskej košele, ale aj oddychového oblečenia a pracovných odevov. Dôležitou súčasťou zhotovovania odevov je aj ich skúšanie a následné odstraňovanie ...
Učebnica poskytuje poznatky, informácie z oblasti spracovania rýb, hydiny, zveriny a pštrosov. Žiaci získajú odborné vedomosti o spracovaní jednotlivých druhov mäsových výrobkov a konzerv, naučia sa o podmienkach predaja mäsových a lahôdkarských výrobkov. Učebnica je zostavená tak, aby sa žiaci oboznámili ...