Matematika

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Matematika, štatistika

Pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ, alternatívny odporúčaný pracovný zošit z matematiky pre 2. ročník ZŠ. Druhá časť dvojdielneho pracovného zošita patrí do série učebných textov Matematika pre druhákov a je spracovaná podľa požiadaviek iŠVP v plnom rozsahu. Nadväzuje na prvú časť a je obsahovo i funkčne ...viac

Je nám ľúto. Tento produkt nieje aktuálne v ponuke žiadneho e-shopu na Pricemánii.

Najprezeranejšie produkty v kategórií Matematika, štatistika

Popis

Pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ, alternatívny odporúčaný pracovný zošit z matematiky pre 2. ročník ZŠ.

  • Druhá časť dvojdielneho pracovného zošita patrí do série učebných textov Matematika pre druhákov a je spracovaná podľa požiadaviek iŠVP v plnom rozsahu. Nadväzuje na prvú časť a je obsahovo i funkčne identicky spracovaná.
  • Obsah a spracovanie reflektuje požiadavky slovenských učiteľov na osvedčené tradície vyučovania matematiky.
  • Metodicky i didakticky prináša moderné postupy a stratégie budovania obsahu vzdelávania s ohľadom na požiadavky cieľov predmetu, jeho obsahu a všeobecných požiadaviek iŠVP.
  • Učivo je spracované na základe dlhodobých učiteľských skúseností s rôznymi skupinami žiakov. Úlohy v učebnici a v pracovných zošitoch predstavujú databázu, ktorá je vhodná na zvládnutie geometrického a algebrického problému, pričom rešpektuje podmienky slovenských škôl.
  • Obsah ponúka stálu štruktúru, je logicky zoradený a rozložený na celý školský rok. Učivo je rozdelené na aritmetickú a geometrickú časť a umožňuje tak jednotlivé okruhy preberať oddelene. V aplikačných úlohách sa však učivo aritmetiky a geometrie prepája tak, ako v reálnom živote. Spracovanie jednotlivých strán je vhodné na diferencovanú prácu a ponúka okrem základných úloh aj úlohy pre žiakov s matematicky rozvinutejšími predstavami a pre žiakov, ktorí potrebujú viac podnetov na zvládnutie základného učiva.
  • Druhá časť obsahuje viac úloh zameraných na aplikáciu získaných matematických poznatkov pri riešení problémov, ktoré sú podobné reálnym situáciám. Obsahuje aj úlohy na prípravu zvládnutia testovania v 5. ročníku.
  • Úvod nadväzuje na témy, ktorými sa uzatvára prvá časť (v aritmetike i v geometrii). Žiaci pracujú s oborom čísel do 100. Priebežne sa venujú témam a úlohám, ktoré im pomáhajú zvládnuť počítanie s prechodom i bez prechodu cez základ 10 a číslam do 100; riešia rôzne typy slovných a problémových úloh vychádzajúcich z reálneho života. Pre splnenie požiadaviek národného štandardu finančnej gramotnosti na úrovni primeranej veku sa opakujú úlohy na rozvíjanie finančnej gramotnosti. Obsahuje divergentné úlohy, ktoré vedú žiakov k uvažovaniu rôznymi spôsobmi, k hľadaniu viacerých riešení, k vyhodnocovaniu a konfrontácii s predpokladmi na úrovni primeranej veku. Spoznávajú rôzne spôsoby a možnosti riešenia úloh. Skúšajú ich a následne sú vedení k tomu, aby využívali tie postupy, ktoré najlepšie vyhovujú ich spôsobu rozmýšľania. Priebežne zaradené úlohy vedú k splneniu obsahového a výkonového štandardu v okruhu Riešenia aplikačných úloh a rozvíjajú špecifické matematické myslenie. Geometrická časť rozvíja schopnosť merania. Žiaci spoznávajú jednotky dĺžky, získavajú predstavu o základných vlastnostiach trojuholníkov a mnohouholníkov. Nadobúdajú zručnosti v rysovaní a dodržiavaní pravidiel rysovania.
  • Základné témy budujú matematické predstavy tak, aby na konci druhého ročníka žiaci zvládali požiadavky obsahového a výkonového štandardu iŠVP. Pomôckou pre učiteľa sú strany na overenie vedomostí, ktorými môže rýchlo zistiť priebežný stav a pripraviť si overovací test presne podľa požiadaviek triedy a prebraného obsahu. V druhej časti sú zaradené aj rôzne tematické strany a problémové úlohy, ktoré možno pomerne rýchlo vyriešiť, alebo sa k nim v prípade záujmu možno vrátiť a riešiť nové kontexty a súvislosti.
  • Druhá časť obsahuje aj 8 strán doplnkových tém, ktoré možno využiť ako podklady na tematické a projektové vyučovanie.
  • Titul nadväzuje na sériu učebných textov Matematika pre prvákov. Postupne vytvoria sériu učebných textov z matematiky pre primárne vzdelávanie podľa požiadaviek iŠVP. Jednotlivé ročníky na seba nadväzujú obsahovo i kon.

Reklama

brand name

Prezrite si ďalšie Matematika, štatistika, najprezeranejšie produkty N/A alebo najlacnejšie Matematika, štatistika.

Reklama