Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Recepty jsou určeny pro osoby s onemocněním žlučníku a žlučových cest. V receptech je snížený obsah cholesterolu a potravin, které při tomto onemocnění způsobují podráždění žlučníku a žlučových cest. U jednotlivých receptů je propočtena nutriční hodnota pro jednu osobu.
Príroda vybavila človeka všetkým, aby mohol svoje telo od narodenia až do vysokého veku udržať zdravé. K tomuto je potrebné len málo. Najdôležitejšie sú prírodné potraviny. Tajomstvo naplneného života je v správnej výžive, v spojení s dostatočným odpočinkom. V publikácii je uvedených vyše 100 najrozmanitejších ...
Kniha - autor Otília Jurgová; Katarína Sedláková, 120 stran, slovensky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Tekvica je nádherný dekoračný prvok, ale má aj svoju výživovú hodnotu a kulinárske uplatnenie.Naša kniha vám ponúka bližší pohľad na tento vzácny dar prírody. Druhé, doplnené vydanie prináša oveľa viac ...
V tejto praktickej knihe sú popísané účinky a dôležité látky čerstvých ovocných a zeleninových štiav.Dozviete sa, prečo je pitie čerstvých štiav pre naše zdravie mimoriadne významné a aký je rozdiel medzi šťavou a celými plodmi.Hlavnú časť publikácie tvorí popis štiav z jednotlivých druhov ovocia a zeleniny ...
Už stáročia sa ľudia na celom svete nechávajú zviesť lahodným pokušením.Inšpiratívna kuchárska knižka Lahodná čokoláda je určená špeciálne pre domácu kuchyňu a láka výberom tých najlepších receptov. Labužníci tu nájdu recepty na slávnostné čokoládové zákusky, koláče i jednoduché sušienky, nechýbajú ani ...
Na základne veľkého záujmu o knihu Kuchyňa starých materí z Liptova, autorka prichádza s novým titulom, v ktorom sú okrem jednoduchých jedál z ľudového vidieckeho prostredia aj recepty na prípravu náročnejších pokrmov z panskej a meštianskej kuchyne. zaujímavá je aj terminológia a opisy úpravy jedál ...
2014. Ajurveda neboli "nauka o zivote" je oznacovana za matku vsech lecebnych systemu. Vyvera z hlubokeho poznani, ze lidska bytost je nedelitelny a vzajemne propojeny komplex tela, ducha, mysli a zivotniho stylu. Nezameruje se na symptomy onemocneni, ale
Hrnčeková kuchárka na slané i sladké delikatesy. Z obsahu: slávnostné torty, pochúťky s ovocím, jemné rezy a rolády, lahodné drobné zákusky, lahôdkové koláče, flambované múčniky, teplé múčniky, zmrzlinové lahôdky, nepečené múčniky, ovocné šaláty, vybrané jedlá z mäsa, hydiny, rýb a zveriny, teplé predjedlá ...
2015. Do našej najnovšej kuchárskej knihy sme vybrali predjedlá, hlavné jedlá, zákusky a dezerty z tradičných receptúr našich starých mám, aby sa na stôl dostali výdatné, pravé domáce jedlá. < br/>
Keď sa povie cestoviny, mnohým z nás hneď napadne talianska kuchyňa, pričom aj v našich končinách je výber cestovinových jedál naozaj široký. V knihe nájdete najobľúbenejšie jedlá tradičnej kuchyne s použitím kalsického rezancového cesta, počnúc cestovinovou polievkou cez tvarohové rezance až po zapekané ...
Dokonalý sprievodca pri pečení všetkých tipov múčnikov, od tých najjednoduchších až po tie najnáročnejšie. Ponúka vyše 200 receptov múčnikov na každú príležitosť, na bežné dni i sviatočné chvíle. Je doplnený vyše 200 fotografiami hotových múčnikov a samozrejme obsahuje podrobný postup prípravy, informácie ...
Sen se stává skutečností – bez těstovin už ani ránu! Nad 50 novými recepty k omáčkám na těstoviny zaplesá srdce každého milovníka italské "pasty". Najdete tu rychlé salsy a pesta i pomalu dušené omáčky, italskou klasiku i nové kreace s akcenty cizích kuchyní. Těstoviny a omáčky – pro talíř plný štěstí ...
Edícia Aké ľahké prináša tri nové prehľadné kuchárske knihy pre modernú domácnosť: Cestoviny, Kurča a Mafiny. Či už hľadáte recepty na výborné mäso a hydinu, chutné cestoviny alebo mafiny so šťavnatým ovocím a roztekajúcimi sa kúskami čokolády, dobroty pripravované podľa týchto receptov vám zaručia úspech ...
A fokhagyma, amelyet általában a konyhában használunk, kíváló tulajdonságai miatt jól alkalmazható az egészségvédelemben, sőt még a kertünkben is nagyon hasznos. Ebből a kis útmutatóból számos természetes módszert tanulhatunk, melyekkel például elmulaszthatjuk a szemölcsöket, enyhíthetjük a rovarcsípéseket, ...