Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
''Food, for me, is a constant pleasure: I like to think greedily about it, reflect deeply on it, learn from it; it provides comfort, inspiration, meaning and beauty. More than just a mantra, "cook, eat, repeat" is the story of my life.'' OVER 150 DELICIOUS NEW RECIPES, AS FEATURED IN GUARDIAN WEEKEND ...
V súčasnosti vychádza v edícii Škola tradičnej výroby a remesiel publikácia s názvom Tradičné medovníky od autorky Diany Némethovej. Táto brožúra prináša čitateľom ucelenejší obraz o tradícii pečenia medovníkov na Slovensku, vrátane pečenia tlačených medovníkov. Medovníky boli niekoľko storočí produktom ...
Dôverne o plastickej chirurgii Vážené dámy a páni, môžete dosiahnuť čo budete chcieť. Moja kniha vám poskytuje niekoľko zaujímavých a overených informácií a poznatkov o možnostiach plastickej chirurgie, ale aj chirurgie ako takej, ako byť zdravší, krajší, či mladší. Poskytujem vám prehľad možných zákrokov ...
Adulting is hard! But you can at least nail it in the kitchen with Tasty Adulting. The perfect kitchen manual for university kitchens, first homes and anyone wa….
Cooking is thinking! The spatter of sauce in a pan, a cook's subtle deviation from a recipe, the careful labour of cooking for loved ones: these are not often the subjects of critical enquiry. Cooking, we are told, has nothing to do with serious thought; the path to intellectual fulfilment leads directly ...
Správna oslava sa neobíde bez torty. Tá však nemusí byť tučná, chemická či presladená, lebo piecť sa dá aj zdravo. Ale bude to aj chutné? Ako sa robí raw čokoládová torta? A čím môžeme nahradiť cukor, lepok alebo smotanu? V tejto kuchárke nájdete nielen množstvo inšpiratívnych receptov na sladkosti, ...
A tale of rediscovery and a celebration of the everyday miracle of homemade bread, from the bestselling author of The Man Who Made Things Out of TreesOver the course of a year, Robert Penn learns how to plant, harvest, thresh and mill his own wheat, in order to bake bread for his family. In returning ...
With its emphasis on fresh ingredients, time-honoured heritage, and warm hospitality, Slavic cuisine is having a moment. In 2019, Georgian food was named cuisine of the year by a leading hospitality consulting firm, and the interest in Eastern European and Caucasian cuisines has only continued to rise. ...