Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - autorka Klára Trnková, 120 strán, česká, masívna bez lesklého krytu Už viac ako desať rokov vychádzajú malé zošitky rodinných receptov nazvanej Tajné recepty našej babičky. Pôvodne mali byť len vianočné a veľkonočné, ale pre nečakaný úspech vychádzajú ďalšie recepty vzťahujúce sa k nejakej príležitosti. ...
František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho "božskú" kuchyňu. Pochúťky a misy z hydiny je prvá knižka z pripravovanej série šiestich ...
1001 jednoduchých no účinných rád, ktoré prispejú k osožným zmenám vo vašich stravovacích návykoch v prospech vášho zdravia.Táto výnimočná publikácia ponúka čitateľom množstvo praktických rád overených odborníkmi, ako si zlepšiť stravovacie návyky a udržať si správnu hmotnosť, aby vám úžitok z jedla ...
Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Knedlo-vepřo-zelo, svíčková, guláš a stovky jiných jídel si nelze představit bez knedlíku. Škála knedlíkové fantazie je ovšem mnohem bohatší, známe i knedlíky plněné, ovocné, zeleninové… a možná si ledaskdo sladkobolně vzpomene na knedlíková kouzla ...
Knížka o obilí je první skutečně obilná kuchařka v českém prostředí. Obsahuje přes čtyřicet jednoduchých receptů z celého světa, které i začínajícím kuchařům ukážou, že z obilovin lze snadno a bez velkých nákladů vytvořit hodnotná a chutná jídla, dezerty i nápoje. Recepty jsou formulovány co nejstručněji ...
Záujem dnešného človeka získať čo najviac poznatkov, ako si udržať dobrý zdravotný stav svojho organizmu, súvisí často s vysokým pracovným nasadením, s túžbou udržať si dobrú duševnú i fyzickú výkonnosť a rovnováhu, ale i telesnú krásu a dokonalosť. Akú úlohu môžu hrať vitamíny v tomto úsilí a ako si ...
2013. Co se stane, kdyz se rekne pizza, gulas, eintopf? Nebo rostbif, pilaf, borsc? A co zpusobi suej-cu-zou, susi, tortilla ci Sachruv dort? Nejspis se dostavi liba predstava chutoveho zazitku a zacnou se sbihat sliny. Aby ne, kdyz to jsou skvosty narodn
Aj vy niekedy máte pocit, že všetko to, čo prežívame, čo sa na nás hrnie zo všetkých strán a čo musíme urobiť preto, lebo to jednoducho je potrebné a navyše sa to od nás očakáva, nás dostáva do bláznivého tempa, ktoré nás o veľa nádherných vecí života ochudobňuje? Stáva sa, že nemáme čas vychutnať si ...
Tradiční česká a moravská kuchyně je proslulá hojností pokrmů připravovaných z mouky. Knedlíky jsou světoznámým fenoménem, ovšem buchty a koláče se jim popularitou vyrovnají. Buchty dokonce vstoupily do pohádek, bez nich se neobešel žádný vandr, rozdávaly se kouzelným dědečkům a dárcům vynášely rozličné ...
Kuchárska kniha veľmi skúsenej.a kvalifikovanej autorky, ktorej vyšlo vyše 40 výživárskych kníh u nás a v zahraničí.Je určená pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a pritom veľmi pestro.Publikácia obsahuje aj recepty pri rôznych diétach.Název: Kuchárska kniha diétAutor: Eva PaulovičováJazyk: slovenský ...
K nedělnímu kalendáři vycházejí malé knížečky receptů vždy speciálně zaměřené. Vyšly už recepty základní, slavnostní a ovocné dezerty a moučníky. Letos k nim přibyly saláty a pomazánky, které mohou sloužit jako rychlé a chutné večeře. Pomazánky s pečivem, saláty pak lze využít i samostatně nebo s kouskem ...
Kuchárska kniha, ktorá obsahuje pol tisícky receptov, podľa ktorých dokážete vytvoriť.veľmi chutné jedlá. Sú usporiadané v prehľadných kapitolách, pri príprave.jedál sa prihliadalo na ľahko dostupné suroviny z regiónov Slovenska a naviac, ich.príprava bude potešením aj pre začínajúcich kuchárov.Název: ...
Recepty připravené tak, aby chutnalo celé rodině!Dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, jak celou kuchařku pojmout a co bude všechny recepty spojovat. Často se stává, že hledáme zbytečně daleko od sebe a nedíváme se na to, co máme přímo před očima. To stejné se stalo i mně. Není třeba trávit v kuchyni ...
Kuchárska kniha o múčnikoch s množstvom odskúšaných receptov, ktoré sú vhodné na oslavu tradičných sviatkov, akými sú Vianoce, Nový rok alebo Veľká noc, ale aj iné rodinné oslavy. Popri zložitejších receptoch v knihe nechýbajú ani návody na prípravu jednoduchých, lacných, a pritom dobrých koláčov a zákuskov.Dátum ...
Kniha - autor Mária Sestra, 292 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Táto kuchárska kniha obsahuje veľa receptov na zdravú a jednoduchú prípravu jedál určených hlavne osobám trpiacim na cukrovku, a to zdravých a výživných raňajok, ľahkých obedov a večerí, nízkokalorických dezertov bez obsahu cukru ...
Druhé vydanie úspešného radcu pri výrobe domácich klobás, jaterníc i ďalších špecialít zo zabíjačky Vám opäť poskytne mnoho cenných rád, pokynov i predpisov pri domácom spracovaní mäsa. Autorom je MVDr. Jozef Ďurík - syn mäsiarského živnostníka, vyučený v odbore mäsiar-porážkar, ktorý bol uznávaným odborníkom ...
Harmonická strava, vytváraná vhodnou kombináciou potravín a korenín, je základom návratu k rovnováhe organizmu. V kuchárke Ajurvédske recepty pre zdravie nájdete originálne recepty kombinujúci princípy varenie podľa Ajurvédske medicíny a stredomorskej stravy. Chutné pokrmy sú natoľko jednoduché, že je ...