Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Sicily is both a frugal peasant land with a simple robust cuisine, and also full of ornate glamour and extravagance. A most beautiful and complex contradiction in terms, Ben Tish unlocks the secrets of Sicily''s culture and food within these pages, diving into its diverse tapestry of cultural influences. ...
2016. Kniha Bylinkova lekarna patri do edice Babiccin receptar. Tato edice predstavuje zivot nasich predku spojeny s bylinkami, znovuobjevene i novejsi recepty a navody na jejich vyuziti v soucasnosti. < P> Touzite po klidnem spanku, uvolneni, zbaveni se
Po dvoch úspešných kuchárskych tituloch prichádza autorka s treťou (a tvrdí, že aj poslednou) knihou, ktorá je nabitá inšpiráciou na každodenné varenie. Recepty sú stále tradične nízkohistamínové, bezlepkové a vegetariánske.
Bezlepkové obilniny v našem jídelníčku chybí. Kuchařka vám bude inspirací zdravé výživy. Naučíte se vařit a péci chutná jídla a skvělé pečivo z méně známých hodnotných obilovin. 150 receptů na chutné pokrmy teplé i studené kuchyně a neobvyklé výborné pečivo obohatí váš zdravý jídelníček.
Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les. Zároveň má potenciál prelomiť vo verejnosti rozšírenú predstavu, že jediným pokrmom z diviny je ...
Vitajte v čarovnom svete známych i menej známych zeleniniek! Poznáte zeleninového Supermana? Viete, ktorá zelenina je symbolom obce Zázrivá? Na tieto i mnohé ďalšie otázky odpovie táto veselá, inšpiratívna kniha, ktorá vás prevedie kráľovstvom Alfonza a voňavou kuchyňou šéfkuchára Rudyho Paštrnáka. Zoznámite ...
Dôverne o plastickej chirurgii Vážené dámy a páni, môžete dosiahnuť čo budete chcieť. Moja kniha vám poskytuje niekoľko zaujímavých a overených informácií a poznatkov o možnostiach plastickej chirurgie, ale aj chirurgie ako takej, ako byť zdravší, krajší, či mladší. Poskytujem vám prehľad možných zákrokov ...
Medzi jedlom a láskou, je jedinečná kuchárska kniha, ktorá v sebe spája lásku k životu, jedlu, zdraviu a prírode. V dnešnej dobe konzumizmu a toľkých možností, kniha ponúka jednoduchý pohľad na tú najprirodzenejšiu stravu zo skutočných potravín, čo najmenej spracovaných. Obsahuje 100 receptov a každý ...
85 fit receptov na r�chle a chutn� jedl� do 30 min�t Chcete vari� chutne, r�chlo a fit? Je to jednoduch�ie, ne� si mysl�te. Pripravte si chutn� fit jedl� za niekolko min�t z be�ne dostupn�ch surov�n. In�pirujte sa 85 fit receptami, ktor� pre v�s pripravilo 50 najlep��ch ...
Keď som bola malá, vždy som sa tešila na víkend Mamina vytiahla starý zošit s receptami a piekli sme. Bábovku, lebo víkendová bábovka musela byť. Teraz mám zošit s receptami doma. Jeden od babky a druhý od mamky, do ktorého mi vložila všetky naše rodinné a moje obľúbené recepty. Aby som o ne neprišla ...
V tomto prepracovanom vydaní vysoko oceňované knihy Dvanásť krokov k surovej strave uvádza autorka Victoria Boutenková mnohé výhody čerstvej stravy oproti varenému jedlu
Behem roku mame desitky prilezitosti, kdy chceme udelat radost malym i velkym. Tato kniha je naplnena recepty pro svatecni dny. Najdete zde tradicni recept na maslovou stedrovecerni vanocku, na medove pecivo a cukrovi, na dorty, rezy, cajove pecivo a cukrovi, na drobne cukrovinky, na ovocne cajove pecivo ...
Kniha veľkého množstva receptov na chutné, výdatné a pritom pomerne zdravé jedlá. Väčšinou pochádzajú z tradičnej kuchyne našich pomerov, aj keď nechýbajú ani rôzne fajnové lahôdky či špeciality. Jedlá sú delené podľa toho, či ide o polievky, múčniky, zeleninu, mäso, cestoviny a pod.Vydané dňa: 27.6.2002Vydanie: ...