Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - autor Jozef Koleják, 288 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Po úspešnej čítanke pre hladných, gurmánov a maškrtných pridchádza autor s pokračovaním. Tentoraz predstavuje jedlá a pochutiny z celého sveta. Dozvieme sa, ako vznikol cisársky trhanec alebo dezert Eton mess, že cestoviny carbonara ...
Vynikajúci návod ako zostavovať zdravé a zároveň chutné desiaty Kniha s chutnými desiatami, ktoré sú také "cool", že ich budú vaše deti radi jesť a nosiť do školy. Keby len deti! Dokonca aj Vy! Zdravé recepty od popredných slovenských a českých odborníčok na zdravú stravu sú vhodné na desiatu do školy, ...
Určite viete, aké dôležité je každodenné stravovanie pri takom vážnom ochorení, akým je rakovina. Podľa najnovších vedeckých poznatkov rakovinové bunky na rozdiel od zdravých buniek nevyužívajú na uvoľňovanie energie kyslík. Zato však potrebujú glukózu, ktorú nespaľujú, ale fermentujú na kyselinu mliečnu. ...
V publikácii nájdete 300 ilustrovaných receptov slaných a sladkých chlebov, pečiva, koláčov a domácich zaváranín. Kuchyňa vám bude rozvoniavať a pochutnáte si na mäkučkom, lahodnom, voňavom pečive.Recepty si možno prispôsobiť každému typu domácej pekárne akejkoľvek značky. Niektoré druhy pečiva môžete ...
Jedinečný kulinársky sprievodca vám prináša 100 najslávnejších receptov svetovej histórie. Podľa tejto bohato ilustrovanej kuchárskej knihy sa naučíte krok za krokom pripravovať tie najúžasnejšie a najchutnejšie delikatesy takmer z každého kúta našej planéty. Jedlá, ktoré preveril čas a vyšperkoval ich ...
Kniha ponúka 2 250 receptov od českých a moravských gazdiniek. Zameriava sa na jedlá, ktoré si ešte pamätáme od starých mám, no napriek času nezostarli a v záplave kulinárskych importov prinášajú do našich domácností vône nezabudnuteľnej babičkinej kuchyne. V pestrom výbere nájdete recepty na polievky, ...
Veľká domáca cukrárka od profesionálnej cukrárky Pavlíny Berzsiovej sa stane vašou priateľkou a spoločníčkou pri experimentovaní v kuchyni. Autorka, "Sladká" viceprezidentka Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky, vás naučí pripravovať múčniky z rôznych druhov cesta. Ak sa budete riadiť jej radami, ...
Kiše a tarty sa hodia takmer na každú príležitosť – či už ako drobnosť na zahryznutie k aperitívu, tradičný francúzsky hlavný chod alebo šťavnatý dezert. Sú praktické, rozmanité a nikdy sa nezunujú. Okrem klasiky, za ktorý sa považuje lotrinský slaninový koláč, si v tejto knihe našli miesto aj chutné ...
Jedinečný kulinársky sprievodca vám prináša 100 najslávnejších múčnikov a iných dobrôt svetovej histórie a je voľným pokračovaním úspešnej kuchárskej knihy 100 najslávnejších receptov. Podľa tejto bohato ilustrovanej kuchárskej knihy sa naučíte krok za krokom pripravovať tie najúžasnejšie a najchutnejšie ...
Rum je čosi viac ako len liehovina – je to životný pocit. Tekuté zlato Karibiku nielen ochucuje exotické koktaily a longdrinky, ale dozreté v drevených sudoch poskytuje obdivovateľom a pôžitkárom číru radosť. Táto atraktívna príručka vás zoznámi s napínavou históriou destilátov z cukrovej trstiny, objasní ...
Nebojte se, nepůjde o neukousnutelné řízky ani o vystřelovací švestkové knedlíky, o slané žloutkové věnečky ani kyselé pudingy. Autor nabízí pokrmy, dosud třeba nepoznané, na nichž si pochutnávali ti, kteří vás dokázali rozesmát z filmového plátna… Úžasné recepty 50 hereckých osobností, například Jana ...
Aj zdravá strava môže byť chutná a oku lahodiaca. Jedlo pripravené a prijímané s láskou, radosťou a vášňou zvýši vaše vibrácie a budete sa po ňom cítiť skvele. Navyše, každý organizmus je individuálny, a preto by sme sa mali naučiť počúvať a rozpoznávať signály nášho tela. Pre autorky Francescu Kristal ...
Každú televíznu sezónu relácie Tajomstvo mojej kuchyne uzatvára vydanie knihy receptov, ktoré ste v relácii videli. Nie je tomu inak ani tentoraz. Aj v tomto vydaní knihy Tajomstvo mojej kuchyne nájdete ďalšie skvelé recepty Kamily Magálovej, Pavla Pospíšila a ich hostí z televíznej kuchyne, ale aj z ...
Hogy mennyire szexuális a szex, azt talán nem kell magyaráznunk. Soma Mamagésa viszont azt vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális örömforrása. Hogy hogyan, arra ebben a művészi fotókkal illusztrált, valóban kivételes kötetben tanítja meg az olvasóit. Sorait olvasva az "afrodiziákum" kifejezés ...
Když nastane sezona chřestu, dýní, cuket… Vařte snadno, rychle, úsporně a jinak z obyčejných surovin! Pavlína, kuchařka s velkou fantazií, kombinovala, zkoušela a připravila více než 100 jednoduchých receptů. Některé jsou klasická jídla v její vlastní úpravě, jiné jsou z rodinných archivů a velkou inspiraci ...
Väzba: Knihy viazanéModerní diabetická dieta představuje vyvážený, pestrý a velice chutný způsob stravování, který dovede přihlížet i k osobním zálibám a preferencím. Je to dokonce natolik zdravý způsob stravování, že by tak měli jíst vlastně všichni lidé. Jídla doporučovaná v této knize vám nejen sníží ...
Martin Pyco Rausch, známy predovšetkým ako moderátor a hudobný dramaturg, patrí k vášnivým kulinárom. Vyštudoval Hotelovú akadémiu a napriek tomu, že jeho profesionálny život sa uberal iným smerom, nikdy variť neprestal. A teraz vydáva knihu plnú vlastných bezmäsitých receptov, obohatenú o tradičné jedlá ...