Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Nove vydani klasicke ceske kucharky nejlepsiho prvorepublikoveho hoteliera. Kniha prinasi desitky a desitky receptu od tech jednoduchych urcenych pro naproste zacatecniky az po delikatni lahudky pro nejnarocnejsi gurmany. Najdete zde predkrmy, polevky, hlavni jidla, dezerty, jednoduse vse, co ma obsahovat ...
Never mind essays and exams - one of the biggest challenges you'll face at university is fending for yourself in the kitchen. The Hungry Student Cookbook will t…
Whether as a party snack or a light meal, meatballs and skewers are always well-received! However, this book is not only dedicated to the meat lovers among us,…
Neodolatelné makronky, chutný cheesecake, to vše můžete objevit při vaření s Nutellou. Přinášíme 30 originálních a lákavých receptů, které jistě obohatí váš sváteční i každodenní stůl. Jedna klasická přísada, kterou najdete snad v každé domácnosti - Nutella, stačí k vytvoření nejrůznějších sladkostí. ...
Slezsko je kraj pyšnící se bohatými lidovými tradicemi, písněmi a tanci. Na Slezských dnech se nabízejí regionální gastronomické speciality jako bramborové placky nebo jelito se zelím. Ochutnejte i jiné speciality jako čoskulu nebo grochulu, kelerubkovou mačku, kraple se špenátem, pampúšiky, frajták, ...
Dámy, dobrá zpráva je, že všechno, co umějí Francouzky, se můžete naučit. Zdá se, že ovládají kouzlo věčného mládí. V nové knize Jamie shromáždila rady Francouzek o vůních, módě a stylu, o péči o pleť a líčení: jak odhalit moc parfému, vytvořit si osobitý styl, začít od rukou, nohou a vlasů, vybírat ...
Keď autorka tejto knihy objavila stravovacie zásady svätej Hildegardy z Bingenu, pohrúžila sa do života tejto fascinujúcej osobnosti. Čo má táto žena z 12. storočia spoločné s 21. storočím a čo nám môže ponúknuť? Vo videniach Boh Hildegarde odhalil choroby, ich liečbu a spojitosti s prostredím a prírodou. ...
Kniha - autor Christiane Wegnerová, 136 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Úžasné zapletené účesy bez cizí pomoci? S tipy& triky proslulé kadeřnice Christiane Wegnerové a radami jejích modelek je hravě zvládnete. V knize najdete základní pomůcky, pojmy a techniky pletení, po nichž následuje 31 účesů ...
Knihu Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny (Sarah Cadji) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, ...
Neodolateľné minikoláčiky na oslavy, drobné zákusky vhodné aj ako darčeky, bleskovo hotové dezerty – sladké pochúťky, ktoré potešia všetky maškrtné jazýčky. Pripravte si malé, dokonale tvarované sladkosti podľa našich receptov na cupcaky, minikoláčiky, makrónky či guľky na paličke. Podrobné návody vám ...
Ak už neviete, čo navariť cez týždeň na večeru, alebo vám chýba pár overených sviatočných receptov, ktoré budú hitmi pre všetkých jedákov za stolom, Monika vám ukáže, ako jednoducho na to. V tejto knihe nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené ...
Čo potrebuješ na to, aby si sa stal gastronómom? V prvom rade musíš mať hlavne chuť a motiváciu. Ak ich už máš, potrebuješ ešte túto knihu, ktorá ťa zasvätí do tajomstiev kultúry stravovania. Kniha Gastronómia v kocke nie je ani kuchárskou knihou, ani učebnicou. Nenájdeš v nej recepty či pracovné postupy. ...
ľadáte v záplave receptárov spoľahlivého a všestranného knižného pomocníka do vašej kuchyne? Autorka viacerých úspešných receptárov a blogu Dobroty z kuchyne podáva recepty spolu viac ako 130 dôkladne vyskúšaných, zrozumiteľne a prehľadne napísaných návodov na domácu prípravu osvedčených, tradičných ...
Hľadáte v záplave receptárov spoľahlivého a všestranného knižného pomocníka do vašej kuchyne? Autorka viacerých úspešných receptárov a blogu Dobroty z kuchyne podáva v dvojici kníh Moje najlepšie recepty a Moje najlepšie múčniky spolu viac ako tri stovky dôkladne vyskúšaných, zrozumiteľne a prehľadne ...
Kto by nemiloval opojnú vôňu sladkých dobrôt šíriacich sa z kuchyne? Táto úžasne spracovaná farebná kuchárska kniha ponúka bohatý výber receptov nielen na vynikajúce sladké koláče, zákusky, múčniky a múčne jedlá, torty a dezerty, ale aj na slané pečivo, chuťovky, múčniky a iné slané delikatesy.Autori: ...
2010. Na strankach druheho dilu autori vstupuji do sklepu a sleduji zazracny proces, kdy se hrozny revy vinne premenuji ve vino. Kapitoly zahrnuji sirokou skalu temat. Prvni dve kapitoly se podrobne venuji historii vyroby vina a vyvoji vinarske architek
Martin Poláček, Mirka van Gils Slavíková, Josef Maršálek, Zlata Otavová a soutěžící z pořadu Peče celá země Světoznámá fenomenální cukrářsko-pekařská show The Great British Bake Off konečně dorazila i do Česka! Do země, kde se v současné době snoubí tradiční láska k pečení se zájmem o zdravý životní ...